Subvencije kot pomoč mladim družinam

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Neverjetno kako je naša država radodarna:

Citat:
Javni poziv za dodelitev subvencij je namenjen mladim družinam, kot spodbuda za reševanje prvega stanovanjskega vprašanja.

Citat:
Vrednost subvencij znaša 300 evrov na družinskega člana.

Stanovanjski sklad RS

Za 900€ niti pod razno ne mislim vlečt skupaj papirjev četudi ne bi presegali tistih 55m2.
bonk.gif

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Piše še:

Mlada družina lahko subvencije pridobi za največ 8 let.

iz česar sklepam, da gre za letni (mesečni ?) znesek. Ker je res nerazumljivo napisano, pokliči in naj ti pojasnijo. Pa še nam potem povej.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Vseeno se splača. Prvič je malo več papirjev (sam sem vložil lani, pa štirje smo
smile-1.gif
), obkljukaš da dovoljuješ pridobitev podatkov, pa ni več dosti dela.
Potem moraš vsako leto samo napisati številko prejšnje vloge in pa podpise, da sami pridobijo podatke. Ravno včeraj sem poslal novo vlogo. Torej, če bo vse posreči 8*1200 evrov ni slabo, da imaš vsko leto 10 minut posla s tem.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Kaj pa tisti, ki si najprej reši stanovanjski problem in ima potem otroke, kaj taka družina pa ni upravičena do denarja. Moraš res najprej narediti siroto, da prideš do tiste miloščine?

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Žal je res tako. Naša država ves čas podpira nekaj, pa še sama ne ve kaj.
Tudi ta subvencija - več bi mi koristila v enem kosu, saj bi lahko s tem nabavil npr. okna. Tako bom pa vzel kredit in bodo subvencije šle ravno za obresti. Torej ima od vsega skupaj največ banka.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Kaj pa tisti, ki si najprej reši stanovanjski problem in ima potem otroke, kaj taka družina pa ni upravičena do denarja. Moraš res najprej narediti siroto, da prideš do tiste miloščine?

ne rabis, samo haliloviæ se moraš pisat in imas stvar ze skoraj urejeno. pa tri zene 14 letnice moras imeti in 15 otrok ter tarnati v južnjaškem narečju. se vec dobiš, ce pokazes, da slovensko sploh ne znas.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Če se pišeš Strojan, pa zamenjaš kos gozda bogu za hrbtom za veliko stanovanjsko hišo v Ljubljani...

ustavno načelo enakosti pred zakonom...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne da bi bil nesrmaen, sam a ne gradiš m alce veliko azdevo, da bi bilo moralno, da vzameš drobiž, ki ej anmenjen revežem.

vem, da je v resnici tako, da obstajajo še mnogo premožnejši od tebe, ki vzemajo še več. me pa zanima občutek.

tako kot me zanima, kako se počutijo tisti iz skladovih stanovanjv cerkljah, ki so jih kupili, pa ne vselili, ali pa oddali, ali pa imajo pred blokom e klaso, jaguarja itd.

a revež ostaja revež.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Žal te pol ne zastopim, če pa ciljaš na to da ima dovolj in nebi smel vzeti subvencije - koliko imam vem samo jaz in moja familija. Vozim se z 14 let starim avtom ki ima 260000 prevoženih, dopoldne sem v službi, popoldne pa zidam.

Vendar kakorkoli obrneš - država je tista ki deli ali pa ne in komu deli bi morala ona preverjat. Zelo neumen bi bil tisti, ki od države nebi vzel če ima to možnost.

Btw - ta država je že tudi od mene dosti zaslužila. Zaradi blesavih izračunov sem leto in pol plačeval polno ceno vrtca, ker sem ob odpovedi dobil 4000 evrov odpravnine. V tem letu in pol sem praktično celo odpravnino plačal nazaj, s tem da sem moral še dohodnino plačat.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
točno na to ciljam. gradiš in vzemaš kar je za reveže.

to da si dajal več državi nima s tem veze, saj očitno imaš in so vzeli kar imaš. če ne bi imel, tudi gradil ne bi.

seveda pa obstaja še mnogo takih, ki imajo več kot ti, pa vzemajo več, dajejo pa manj državi. me smao zanima občutek. ali se spomniš tistih revežev, ki so na robu propada zaradi pomankanja denarja. nimajo za kruh, ne za gradnjo.

ps
ne mislim nič slabega, samo sprašujem.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Tisti ki nimajo za kruh, najbrž ne bodo dobili subvencije za gradnjo.
Sicer se strinjam s tabo, vendar nisem jaz tisti, ki je nekomu izpred nosa vzel 1200 evrov.
Sociala pri nas močno šepa, prevečkrat se pa celo spotakne. Res pa je tudi, da je veliko revežev, pa ko ni dela. Delo je, vendar slabo plačano in marsikomu je bolj prav, da se dela reveža in dobi 300 evrov kot pa da bi 8 ur ali več delal za 400 evrov. Kaj boš pa za takega rekel?

Vem da ne misliš nič slabega, saj tudi jaz ne.
Lahko bi stokal po časopisih, daimam dva otroka in da nimamo kje biti, čakal v vrsti za socialno stanovanje, ki ga bi mogoče dobil kao ugodno tik pred penzijo. Za ta denar in s svojim delom bom zgradil svoj dom in ne bom nikomur nič vzel.
Si že sam ugotovil, da so največje težave pri razno raznih sp-jih (pa ne mislim vseh v isti koš metat), ki imajo avto na lizing, firmo na staro mamo, prikazano in plačano pa minimalno plačo. Zato dobijo še otroške doklade, subvencijo in najnižjo stopnjo pri plačilu vrtca. Mislim da ni treba biti jako pameten, da bi take polovil, ampak ne, lažje se je ukvarjati z malimi ribami, ki dobijo mesečno miloščino preko banke in ne morejo niti evra skrit.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
e točno to. pol revežev je revežev, ker jim tako paše. četrt revežev je revežev, ker so v življenju delali napake, sedaj plačujejo grehe. spet lep kos jih je revežev, ker razmetavajo drugje. in nekaj jih je res pravih revežev.

naša sociala je pa tako slabo urejena, da je to nekaj neverjetnega. ne bom ti razlagal moj primer, ke rnisem socilani slučaj, ampak bi po mnogih kriterijih lahko bil. pa se ne poslužujem tega.

kaj me zmoti. tebi da država 1200€, da boš anredil dom, grad, karkoli. sej od teh 10k ne bo velik. če bo zmanjkal in boš suženj hiši boš sam kriv. če pa bo kopalnica urejena pa tut kul. sma pol pa gledam kaj delajo z romi. legalizirajo brez vsega, podarjajo parcele... zakaj. sej imajo roke, pa anj delajo.

in potem ta farsa s skladom. na bruhanje mi gre

ps
kje pa gradiš in kako daleč si že.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Nekaj me zanima glede primernosti stanovanjske površine; če je eden stalno prijavljen v bajti cca. 18x12 m, drugi pa v 14x12 je verjetno brezveze dajat vlogo, kajne?

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Hm, ni nujno. Kolikor vem je to primernost treba računat, če ti nekaj poseduješ, stanovanje ali hišo. Če si podnajemnik, živiš pri starših itd, kjer ni nate pisano nič, mislim da to ni to. V končni fazi imaš lahko v najemu hišo nekje v pm, kjer za 200 kvadratov plačaš manj najemnine kot za 40 kvadratov v Ljubljani.
Jaz sem lastnik 1/4 hiše, kar pride nekaj manj kot 50 kvadratov, živim pa pri tastu, pa sem dobil subvencijo. Sem klical in so mi tako razložili.
Ne moreš pa biti lastnik cele hiše in bi ti kao zidal novo s pomočjo subvencije.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
A bi mogoče kdo vedel, če je dovolj za oddajo vloge. pogodba o nakupu parcele, ali je pogodba veljavna samo če kupiš hišo ali stanovanje? Ker gradbeno dovoljenje bo šele čez kakšno leto, pogodbo o nakupu parcele pa že imam. Smo pa 4-je in se ne bi branil če lahko kje dobil kakšen euro.

lp