Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Narediti moram cca. 100m2 hidroizolacije in sem razmišljal o ibitol+izotek+gumbasta folija+kugle.
Če dam še 5 cm styrodurja mi podraži zadevo za cca 1000€.
Ga je sploh smiselno limat gor, glede na to, da klet ne bo bivalna?
Ni treba 5 cm, dosti je že 3 cm, morda samo zadnje pol metra 5 cm, ker se zemlja pozimi zares ohladi.
Stirodur ima dvojno funkcijo - ščiti hidroizolacijo in je hkrati toplotna izolacija. Ne vem od kod ti ta cena, sam sem lani za 112 m2 stirodurja 3 cm plačal 431,25 EUR + DDV (sem šel prav na dobavnico pogledat - 05.09.2008).
Stirodurja na izotekt (vzemi original Izotekt, sam sem eno italijansko sranje komplet dol potgal, ker je odstopalo) ne lepi. Navadno lepilo na Izotekt ne bo prijelo (no, ja komaj kaj) specialno lepilo je pa drago kot hudič! Vzemi brener in izotekt iz zunanje strani pogrej, da se omehča, nato pa nanj pritisni ploščo - drži več kot dovolj.
Tista gubasta folija je daleč od mode. Tudi če je izotekt zaščiten s stirodurjem, so vmes še vedno razne špranje kamor lahko pridejo kamenčki. Če ti kamenčki prebijejo izotekt....
Zapomni si - najdražja hidroizolacija je cenejša od katerekoli samacije!
Drenažno cev se pa seveda zavije v filc!
Ker so pri meni prodnata tla, se s kuglami nisem hecal, ampak preprosto nasul tisto kar sem prej izkopal.