Študij in otroci

p20883

Pripravnik
6. dec 2007
44
0
6
"Če hočeš - zmoreš" ... hja, mene zanima kako to izgleda v praksi? Študij v kombinaciji z dojenčki - otroci namreč.
Vem sliši se grozno, a stiska odločitve je huda. Sem po eni strani zelo družinski tip človeka, tudi fant - oba si želiva otroke, 3, poleg tega zadnje čase družbeno ne počnem nič drugega, kot da hodim cartat novorojenčke kolegic, kolegov, kar me še bolj udarja in vzbuja materinski čut; po drugi strani pa imam v življenju zastavljene zelo visoke karierne ambicije, do katerih si trenutno utiram pot še z drugim težkim vzporednim študijem (enega sem končala) s katerim sem na sredini, misli mi uhajajo še na podiplomca in zaradi česar sem včasih govorila, da ne bom imela otrok. A vendar...
Dobivam mnenja, da če se sedaj ne odločim za otroke, se zanje nikoli ne bom, kar je res, sploh do določene starostne meje, ki sem si jo sama zastavila, da ne govorim o tem, da me je strah kakih komplikacij, ki pričakovanje še podaljšajo - vem da je to stvar same odločitve, a če se res da - dobro študirati in imeti otroke- me zanima kako se da z vaše strani, če se sploh da.

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
da se, ampak ni enostavno!
sama pri sebi sicer navajaš dosti izključujoči si zadevi; kariera in materinstvo. oboje dvomim da bo šlo!

otroke imeti je naravno... naravno je preživeti. karierni uspeh je produkt globalizacije, ne darwina...

glede na vse napisano bi morala biti tako razgledana da bi si na vprašanja odgovorila sama!

lahko se lotiš strokovno, naredi swat analizo, pa bo...
wink-1.gif

best alternative pa je...?

l.p.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Sam sem mislil, da je težje pa vidim da ni tako hudo (včasih je, ampak na to pozabiš). Študiram ob delu na EPF, delam redno v službi in imam 1,5 let staro hčerko.
Ni težav edino prioritete si malo drugače postaviš pa se vse da. Pa seveda brez žene, ki takrat ko študiram sama skrbi za tamalo ne bi šlo. Edina težava pri meni je da nisem ravno nočni tip, tako da se moram učiti takrat ko bi tamala najbolj razgrajala.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
zgolj en primer....ženina sodelavka..ima 4 otroke, hkrati pa končuje doktorat....za nameček pa je priženjena na kmetijo (pa delata novo hišo). Tako da..da se vse
smile-1.gif
.

je pa res da dokle rso 'dojenčki' ori hiši verjetno res precej težko...o pa se nekrat otroci sami zaigrajo (od 3 let naprej)pa ni več take panike...pa če jih je več imajo vsaj družbo, Je pa res...v stanovanju nimajo kaj dosti za početi...če si pa v hiši so pa tako ali tako cel dan zunaj...jih zvečer samo pokličeš na večerjo
smile-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
tako je, da se. ker, ko si pod najvecjim pritiskom najvec das od sebe. jaz pa ze skoraj dve leti stagniram in pocnem neumnosti. samemu sebi sem odvec in se je tezko spet spraviti nazaj v "formo"
uf-1.gif

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Vse se da, če se hoče. Poznam jih veliko, ki imajo male otoke in pridno študirajo. Iskreno nimam pojma kako jim uspeva, tako da svaka jim čast. Dobro pa premisli kako boš folgala vse skupaj. Ker za moje pojme nekih velikih kariernih premikov ne moreš delat, če želiš imeti poleg tega še vzgojene otroke (torej, da jih vzgajaš ti in ne ulica)!