študentsko delo?!

aaaac

Pripravnik
5. avg 2008
32
0
6
Živjo!

Kakšne sankcije me lahko doletijo (če sploh kakšne), če delam še naprej preko študentskega servisa ob spodaj naštetih dejstvih? Delodajalec NE zaposluje in zaenkrat noče slišati da bi delal kot zunanji sodelavec (s.p. in podobno). Delati pa moram, drugače sem brez denarja in tako ne gre. Bi se pa rad redno zaposlil čim prej!

Dejstva:
- kmalu bom diplomiral, kar pomeni, da bom ostal brez statusa študenta takoj za tem.
- ampak tega na štud. servisu ne vedo, saj jim nobeden ne sporoči, da sem diplomiral. Ali pač?Ttako da sem za njih študent do konca septembra

Sam bi se rad redno zaposlil vendar ni možnosti, ker delodajalec forsira študentsko delo. Poln [censored] imam že tega. Kar je morda najpomembnejše je to, da je vse ostalo süperkül, ampak delo preko štud. servisa mi pa blazno najeda živce. Ni božičnic, ni regresa, ni ostalih nagrad, delam enakovredno redno zaposlenim a plačan sem 2.5 do 3x manj.
Kdaj se uvede malo delo?

HELP!!
crazy1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.771
169
63
kaj, pa če bi si našel firmo, ki pošteno zaposluje? denar te tukaj očitno ne drži

lp

aaaac

Pripravnik
5. avg 2008
32
0
6
ampak drugje ni tako dobrih delovnih pogojev, sodelavcev, tukaj mi ustreza način dela, osebni razvoj, vse je na nadpovprečnem nivoju. vendar študentsko delo.. jao ej.. jebeštrga

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
potem pa ne jamBraj pa delaj na "drugo" napotnico

samo da ne boš potem jamBral: ni dopusta, ni bolniške, ni penziona, ...

če nisi
stupid-1.gif
boš spokal pa šel (ali vsaj javno ne javkal)

aaaac

Pripravnik
5. avg 2008
32
0
6
najprej je potrebno kaj drugega najti..
opcija dela na drugo napotnico pa itak ni možna, ker v firmi tega ne bi dopustili . pa niti se mi ne da prek študenta delat. debilno. naj se gonijo v [censored]
smile-1.gif

na zgornje vprašanje pa še zmeraj nisem dobil odgovora.. .

- kmalu bom diplomiral, kar pomeni, da bom ostal brez statusa študenta takoj za tem.
- ampak tega na štud. servisu ne vedo, saj jim nobeden ne sporoči, da sem diplomiral. Ali pač?Ttako da sem za njih študent do konca septembra

namreč, rabim nekaj časa da najdem redno zaposlitev. diplomiral bom v nekaj tednih zdaj kar pa je občutno premalo časa da najdem redno zaposlitev. Če bi imel čas do konca septembra bi bilo vse skupaj bistveno lažje.

Torej, lahko delam do konca septembra prek študenta ali me bo potem kdo lovil?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Meni zgoraj našteta dejstva kažejo na to, da te delodajalec ne misli gledat na dolgi rok. Tako da brez veze iščeš neke rešitve.
Recimo tudi to, da noče slišati o možnosti, da delaš kot s.p..

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Pa od dne preteka statusa nimaš več dodatne študentske olajšave. Torej vsa nakazila, ki bodo prišla kasneje se ti bodo obdavčila.