Študentje z dvema enakima diplomama

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20080129_3116113.php

Men pa zdej res ni nč več jasn. Vsake par mescev se pojavi ena nova novica v zvezi s stopnjami. Kaj zdej to pomeni? A je razveljavljeno al ni? Katero stopnjo majo stari VŠ po bolonjskem sedaj? Kaj pridobiš z študijem druge bolonjske po VŠju ali UNIju?

Jst mam VŠ pa delam bolonjsko. Punca ima UNI pa dela bolonjsko. Nagradno vprašanje: kdo je bil nategnjen?

LP

PS: ker če sva bla oba, pol bo treba enga kastrirat.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ni razveljavljeno.

Zdaj je samo dokončno potrjeno, da je stari UNI program isto kot novi magisterij.

Punca.

Kaj dobim za nagrado?
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
se pravi, da ona študira za nekaj kaj že itak ima ?!?!? jst pa mam trenutno prvo stopnjo, ker sm končal vš al kaj?

lp

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
ja VŠ pomeni visokošolsko. Kaj pa pol pomeni stari VŠ program?

lp

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
VSŠ po novem (Boloneze) je 6/1, UNI po novem pa 6/2. UNI-jevce so nas nategnil...
10.gif

Magisterij Boloneze = UNI po starem

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
ja in kako je z nazivom za 7 stopnjo po starem je

univ. dipl. pravnik

po bolonjskem pa je kako??

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
V bistvu, še vedno več veljaš, če imaš 4-letni univerzitetni faks končan kot pa 6/2 bolonjski UNI (5-let študija, 3+2)

Oz. 7.stopnja = 6/2

P.S. 6/1 bolonjski si če narediš 3 leta uni faksa...po znanju pa moreš naredit še uni 2 leti, da prideš na raven stare 7 stopnje UNIja.

Tako so nam razlagali. Skratka, tisti s starim 4-letnim programom UNI se nimajo nič za bat, ker pri večini podjetij bodo še vedno veljali za bolj kakovostno izobražene, kot pa tej bolonjci...

Še nekaj: Če bom naredil 3 leta bolonjskega študija boš: univ. dipl.xx (6/1)
Če boš nadaljeval še dve leti bolonjskega boš mag. xx (6/2)

Nazadnje urejeno:

smith

Pripravnik
18. avg 2007
445
0
16
ksz

To so BANDA!!

Jst sm bil po starem sistemu in pol sm ruknu in sm zdej že drugo leto po bolonjcu.

imamo večino predmetov enakih kot stari UNI program. izpite pišemo skupaj, kar pomeni ista snov, ista vprašanja, itd.

a ko bom pisal prošnjo bodo pa tisti s starim UNI kao več vredni, kot mi ki imamo bolonjc UNI (3 leta). pa čeprav je 3/4 predmetov istih.
in šele ko bom naredu še +2, bom "enakovreden". a prej pa ne?
13.gif

10.gif
bivšega ministra za visoko šolstvo na grmado in zažgat!

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ampak ti si mlad, mi smo pa stari in bomo itak pomrli.
grin1.gif

Tako, da ne skrbi za službo.

(tudi sicer se mi zdi, da se čisto preveč panicira okoli teh titul - a boste vsi v javni upravi, al kak?
13.gif
).

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
ne gre za to kje bom delal, ampak kaj sem do sedaj naredil. če imam zdej dipl. to pomeni 2. bolonjska stoipnja ali 1. bolonjska. še vedno mi ni jasn.

lp

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Dans sem v Žurnalu prebrala zanimiv komentar, in sicer je šel nekako tako, da bi tistim, ki so končali UNI program plus bolonsjki magisterij iste smeri, morali zaradi neumnosti vzeti kar obe diplome.
aplauz.gif

Te stvari okrog stopenj ipd. so bile jasne že pred samim začetkom izvajanja bolonjskih programov. Vsaj na našem faksu nam je bilo natančno razloženo kakšne novosti in spremembe prihajajo z uvedbo tega, tko da ne razumem zakaj zdaj take kolobacije. Tudi v medijih so bile stvari dobro predstavljene, sicer pa Google najde vse potrebno.

To je pa ta novodobna obsedenost z nazivi .... "Se bom vpisal nekam pa čeprav nimam blage veze kaj to pomeni in kaj mi prinaša ... samo da bom magister."
stupid-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
V bistvu, še vedno več veljaš, če imaš 4-letni univerzitetni faks končan kot pa 6/2 bolonjski UNI (5-let študija, 3+2)

Oz. 7.stopnja = 6/2

P.S. 6/1 bolonjski si če narediš 3 leta uni faksa...po znanju pa moreš naredit še uni 2 leti, da prideš na raven stare 7 stopnje UNIja.

Tako so nam razlagali. Skratka, tisti s starim 4-letnim programom UNI se nimajo nič za bat, ker pri večini podjetij bodo še vedno veljali za bolj kakovostno izobražene, kot pa tej bolonjci...

Še nekaj: Če bom naredil 3 leta bolonjskega študija boš: univ. dipl.xx (6/1)
Če boš nadaljeval še dve leti bolonjskega boš mag. xx (6/2)

Čakte, kaj niste tukaj nekaj zbrkljali.

Če je bivši UNI = 6/2
Če je VS (visoka strakovna 3leta) = 6/1
Kaj je potem VIS (visoka 2leti) =? ????

Jaz mislim da je Uni (4 - 4,5let) še vedno 7ma stopnja. Vsaj moja ženska jo ima ki je pred mesecem bila na podelitvi.
VS in VIS pa sta 6/2 in 6/1