Stroški in s.p.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Da zapreš s.p.

Butasto vprašanje, butast odgovor, žal.

Če imaš izhodnega DDVja 2000€ , vhodnega pa samo 1.000€ , bos plačal razliko vsak mesec oziroma na 3 mesečje, odvisno koliko mesečni zavezanec si.

• Všeč mi je
Reactions: tomi

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Največ se privarčuje, če se ne izdaja računov za opravljeno storitev. Logično. :bonk:

• Všeč mi je
Reactions: tomi

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
V kolikor se ne boš zelo približal meji za DDV zavezanca, pozabi, da boš to postal na lepe oči.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
S kakšnimi stroški lahko največ privarčuješ plačilo ddv pri s.p. ?

s takimi ki jih lahko das v "stroske". to je pa odvisno od dejavnosti. en mizar recimo ne more dat multipraktika v stroske, ker nima dejavnosti s pripravo hrane...

seveda je pa najlaze ne izdat racuna, ce je stranka za to seveda...

davek je treba vedno placat. ce ga je malo pomeni da si svoh dobicek delal... ker to je davek na dobicek - razlika med nabavno in prodajno ceno. pa seveda je treba stroske tud placevat. sej lahko nabavis tok robe, da ne bos mel dost ddvja, sam kaj ti bo tok robe?

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
s takimi ki jih lahko das v "stroske". to je pa odvisno od dejavnosti. en mizar recimo ne more dat multipraktika v stroske, ker nima dejavnosti s pripravo hrane...

seveda je pa najlaze ne izdat racuna, ce je stranka za to seveda...

davek je treba vedno placat. ce ga je malo pomeni da si svoh dobicek delal... ker to je davek na dobicek - razlika med nabavno in prodajno ceno. pa seveda je treba stroske tud placevat. sej lahko nabavis tok robe, da ne bos mel dost ddvja, sam kaj ti bo tok robe?

ja, ampak dotični spračuje : s kakšnimi stroški lahko prišpara na plačilu DDV.
ddv in davek na dobiček pa je druga pesem.
kako torej s stroški zbiješ ddv?

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
V kolikor se ne boš zelo približal meji za DDV zavezanca, pozabi, da boš to postal na lepe oči.

Zakaj to vsi strašite? Če imas dejansko namen delati in lahko neko obrazložitev predstaviš ni to nobena težava. Sem imel na novem dooju to reseno v 2 dneh in brez kakršnih koli težav. Enako prej na s.p.ju

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
hja, sej mislim da ona najbolj ve od kje... sem slišal, da velikokrat sodelujejo pri prikrivanju stroškov. ;)

gimi

Fizikalc
23. avg 2019
362
116
43
se prav, ti si pod predpostavko, da si DDV zavezanec
prodal za 1000€, 220€ si dolžan državi
kupil za 200€, 44€ ti je država dolžna
razliko 176€ morš plačat
ti hočeš to razliko zmanjšat, en način, k je sporen z več vidikov (nelegalen), ti je nekdo že omenu (neizdajanje računov) ali napihovanje stroškov (storitev, ki se niso zgodile) za to rabiš pomoč drugega podjetja, ki mu je tudi v interesu napihovat prihodke; drugi način je pač davčna optimizacija, naredit analizo pričakovanih prihodkov/odhodkov in korigirat spotoma al nabavt novo opremo, novga zaposlit, registrirat dodatno dejavnost itd.