- 1.5 Kg moke (TIP500),
- 25 dag masla,
- 60 dag cukra,
- 6 jejc,
- 6 žlic meda,
- 2 dcl kisle smetane,
- ščepic soli,
- 2 žlici zmletiga cimeta,
- 2 žlički zmletih kličkov,
- 2 žlički sodebikarbone,
- 1 pecilni pujfer
Vzem skledo! Vrž noter maslo pa ga malo razčefijkaj z mikserjom. Pol pa počasi vbijaj jejca eno za drugim pa jih tud noter meč. Vse fkep malo zasipavli s cukrom, dokle fsega ne ponucaš. Nagni malo skledo na kant, če ne bu hudič ven šprical! Trajbaj tak dugo de se ti fse fkep speni!
Že gremo v akcijo z drugimi stvarmi. Vzemi sodo bikarbono pa jo ftupi v parih žlicah mleka. Dej v glaž pa v mikrovelo. Naštelaj na 90 sek. Ku ti začne ventilator ven metat belo peno izštekaj, pa pušpahtlaj tisto ka je po veli ostalo. Malo zmešaj, kar tak na ruke, pa vli v tisto ka maš v skledi prštimano. Čez tu fsipli med, pecilni pa še fse ka sn gor napisal. Samo prvo zmešaj brez moke. Bu bulše ratlo. Vredi. Zde rukneš nter moko. Ku ti razmeče pu mase pu naklih pa stropi, zmejšaj brzino na 2 pa zamejaj metlce ud mikserja za une, ku su za testo! Tu je skor tu! Pst skledo pr meri čez nuč, de se fse fkep malo spajsa.
Drug dan pa fšaltaj protfan na 160 pa zmeč nter tu maso. Še prej pa si ju malo razvalej, pa kuve fine kekse ven zrež. Jes sn vzeu za "mudel lepinjo" kar glaž, za mudel "mega knof" deci glaž, pa tak malo napre! Mašta ne ti dela. Aja predn ti zuglenijo mine 23 minut.
Pa fruje vajnahtn!
- 25 dag masla,
- 60 dag cukra,
- 6 jejc,
- 6 žlic meda,
- 2 dcl kisle smetane,
- ščepic soli,
- 2 žlici zmletiga cimeta,
- 2 žlički zmletih kličkov,
- 2 žlički sodebikarbone,
- 1 pecilni pujfer
Vzem skledo! Vrž noter maslo pa ga malo razčefijkaj z mikserjom. Pol pa počasi vbijaj jejca eno za drugim pa jih tud noter meč. Vse fkep malo zasipavli s cukrom, dokle fsega ne ponucaš. Nagni malo skledo na kant, če ne bu hudič ven šprical! Trajbaj tak dugo de se ti fse fkep speni!
Že gremo v akcijo z drugimi stvarmi. Vzemi sodo bikarbono pa jo ftupi v parih žlicah mleka. Dej v glaž pa v mikrovelo. Naštelaj na 90 sek. Ku ti začne ventilator ven metat belo peno izštekaj, pa pušpahtlaj tisto ka je po veli ostalo. Malo zmešaj, kar tak na ruke, pa vli v tisto ka maš v skledi prštimano. Čez tu fsipli med, pecilni pa še fse ka sn gor napisal. Samo prvo zmešaj brez moke. Bu bulše ratlo. Vredi. Zde rukneš nter moko. Ku ti razmeče pu mase pu naklih pa stropi, zmejšaj brzino na 2 pa zamejaj metlce ud mikserja za une, ku su za testo! Tu je skor tu! Pst skledo pr meri čez nuč, de se fse fkep malo spajsa.
Drug dan pa fšaltaj protfan na 160 pa zmeč nter tu maso. Še prej pa si ju malo razvalej, pa kuve fine kekse ven zrež. Jes sn vzeu za "mudel lepinjo" kar glaž, za mudel "mega knof" deci glaž, pa tak malo napre! Mašta ne ti dela. Aja predn ti zuglenijo mine 23 minut.
Pa fruje vajnahtn!