Strojček za testenine

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Nabavil bi si ročni strojček za izdelavo testenin (rezancev, špaget...) pa ne bi rad naredil kakega kiksa pri nakupu.

Na kaj moram gledat? Različne nastavke, material itd.?

Firma je važna al je vseeno?

Nazadnje urejeno:

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Meni osebno pri nudlnih ni večjega gušta, kot na roko zrezani. Pa naj bojo za župo ali pa testenine kot taliagliatele.

Drgač pa če je rostfraj pa da ima za tvoje potrebe dovolj nastavkov. Eno sem lani gledal mislim da je imela zelo dobro regulacijo debeljine in zelo čvrsto uležajene valjčke za razvaljat ni kasneje za razrez. Zadeva je izgledala že na uč robustno, ko sem jo potežkal, pa je bil zajeten kup pleha.
Bom probal izbrskat kakšno fotko, ker sem jo slikal za mater. Upam da so slike še kje spravljene.

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Firma - načeloma vseeno,jaz bi gledala za italijanskimi
Material - kovina

Menda je fino, če je malo širši, potem gre delo malo hitreje od rok. Pa še manjša opomba - treba je imeti ustrezno mizo/pult za vmetje. Na mojem strojčku se nabira prah, ker ga ne morem več pripeti na novo mizo.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
dentex prosim poskusi poiskat če najdeš fotko. Kakor berem po forumih se ljudje naserjejo z enimi modeli.

Fino je da se da nastavljati debelino in širino.

kaps

Pripravnik
11. jul 2013
92
0
6
glej za marcato ali imperia, ugodno in dobro...mislim da so od 30€ naprej
to uporabljajo talijani

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.763
6.750
113
pri taščici
Špagete ne vem če še dela z istim strojček kot nudelne ali pa široke rezance. Sicer pa je na forumu neka bolj obširna tema.
Nama po nasvetu alterja že ene 6 let služi ampia 150.

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Sem šla pogledati v naš "kuhinjski" arhv in imam Ampia 110 Lusso. Lahko se nastavljajo debeline in je možnost širokih in ozkih rezancev (zame to niso špageti). Različne debeline itak morajo biti zato, ker začneš z debelejšim in potem valjaš vedno tanjše. Vmes se testo pregnete in je vsakič bolj elastično. največkrat smo ga uporabljali za kakšne torteline.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Kristal Renče.
Imajo tudi nekaj dislociranih trgovin, npr. v Domžalah.
Iščeš Imperio.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
@yahel, mislim da je bil imperio ali pa imperial. Sam cena ti nau ušeč, osnovni se začnejo pri cca 100usd grejo pa ufff u višave
wink-1.gif

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
Imeprio imajo spet tudi po Mercatorjih in se da nanjo pritisnit 20% kupon, redna cena je nekaj čez 60€ menda

Za dodatne nastavke pa Kristall ali pa direkt v Italiji

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Če je to res je fajn, nabrž pa obstajajo različne verzije, ker za uno se spomnim, ki sem jo gledal, da je bila fajn čez 200