Strešni nosilci LIDL

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Kako se obnesejo stešni nosilci (prečke) iz LIDLA?
Kvaliteta?
A kaj piskajo med vožnjo?
Kak info iz prve roke?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Imam iz Hofera. Po moje ista zadeva.

Kako se obnesejo? - Opravljajo svojo nalogo

Kvaliteta? - Zadovoljiva, prišraufaš z imbus ključem, zakleneš z ključem. Ko jih zategneš, se ne premaknejo.

Ali piskajo? - tako kot verjetno vsi nosilci?! Ko dam gor kufer, ne žvižga več. Brez kufta jih ne vozim...

Info iz prve roke - za tak dnar, jih kupim še 1x. Za 1x poleti na morje in pozimi za smučarijo ne rabim 200€ Thule nosilcev...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
se pridružujem zgagi.
glede piskanja pa odv od postavitve in avta. na cromi mi piskajo, na tucsonu jih ne slišiš.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.037
113
glede piskanja je že bil pred kratkim nasvet:
Ko namontirate kufre, smučke,,....kolesa,...ali pa ko so le nosilci nastrehi,....z izolir trakom prelepite vse "špranje", reže.....na prečkah.
Ni najlepše, ampak za 1-2x letno bo OK.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Tudi moje prečke na saneh piskajo, če jih vozim prazne.
Kar je popolnoma v redu, me vsaj opomnijo, da si povečujem porabo.
V vseh dosedanjih avtomobilih, ki so imeli strešne sani (Lancer, Vectra, Santa Fe, Matrix) sem našel kakšno možnost spravila, ki ni pretirano obremenila prtljažnika.

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
glede piskanja je že bil pred kratkim nasvet:
Ko namontirate kufre, smučke,,....kolesa,...ali pa ko so le nosilci nastrehi,....z izolir trakom prelepite vse "špranje", reže.....na prečkah.
Ni najlepše, ampak za 1-2x letno bo OK.
Ali se kje dobi guma, ki paše v Thulejeve strešne nosilce? Za celo dolžino prtljažnika jo sicer imam, mi jo je pa škoda razrezati, da bi zapolnil vmesne odprtine, ko vozim prtljažnike za kolesa.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
ksz
Lidl-ovi oz Hofer-jevi zdržijo obremenitev vsaj 120 kg. preizkušeno. piskajo tudi ne. ni pa to odvisno samo od nosilcev pač pa kombinacija nosilec avto - razdalja med nosilcem in streho in kje so pritrjeni. lahko samo par cm odloča o piskanju