Stopniščna ograja-nasveti

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Sem naredil stranki ženskega spola ene samonosilne stopnice iz masivne polparjene bukve..vse lepo in prav, vendar se je zataknilo pri ograji...jst sem imel s sabo približno tako kot je na spodnji sliki, vendar babnca nekako ni zadovolnja in pravi da bo preveč lesa..sem ji rekel če dam namesto lesenih pokončnikov nekaj kovinskega, vendar spet odklonilen odgovor in je rekla oziroma me prosila če se lahko kaj drugega spomnem za ograjo... vendar če po pravici povem , da nimam pojma kako bi ji ustregel in je spet ena brezvezna komplikacija spet.

Mogoče kakšen nasvet ? Še boljše bi bila kaka slika.

lp

To so te samonosilne stopnice:
fotografija0622.jpg

Približno tako ograjo sem imel s sabo, vendar v ravni izvedbi:

Po moje bi na samonosilnih masivnih stopnicah pasala masivna ograja
confused-1.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.786
934
113
tu in tam
si pa za cajtom-rostfraj pokončniki in žica pašeta na take štenge, kakšna masiva ?
crazy1.gif

ampak ti to veš-malo reklame ne škodi
wink-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
V kakšnem stilu je pa bajta narejena? Če je klasika, potem rosfraj odpade.
Itak majo pa babe take ideje, da glava peče
stupid-1.gif

K takim štengam se ne poda ni drugega, kot lesena ograja. Mogoče ne tolk načičkana, kot je na sliki.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Samo zgornji del tvoje ograje (ročaj) s kovinskimi nosilci pritrdi v steno. Tako imam jaz (fotič pa prazen)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kak reklama spet..e suzana..

drugic, ko delaš reklamo, uredi reklamni amterial. te stenge si tko grdo zapurpenal, da te jebo u usta un k te bo najel.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
če lahko moje mnenje.
Stranka ne bi leseno niti kovinsko ograjo. Predlagaj ji papirnato ali pa betonsko ograjo.
No, moj okus bi bil takšen, da bi na takšne stopnice (kot vidim na sliki) dal kovinske (rosfrai) stebričke (pokončnike) na vrh pa kakšno lepo oblikovano držalo iz lesa , ker je tudi srednji steber lesen.
Sicer pa, tako načičkano ograjo, kot je na spodnji sliki ne bi mogel dati, ker so tvoje stopnice manjše in niso polkrožne.
Kolko se da videti po sliki so tvoje 90+90 stopinske. Takšna masiva po moje ne bi pasala.
Na zid pa tudi podobno direkt našraufat. Sam kolk vidim, je v "ovinku" okno in bi mogoče tetki prav tam manjkalo neko držalo na zidu.
PS. Če ne boš našel rešitve, ji predlagaj, da ji našraufaš tako kot imajo v avtobusth Na strop!

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
navadna lesena ograja, ne pa barok

zmaga.gif

Manj je več. Meni take masovne ograje nikakor ne paše in so mi vizualno že zdavnaj passe.

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
In kaj je za vas navadna lesena ograja?

Drugača si je pa babnca zdaj nekaj omišlja zadevo ki bi vsebovala steklo...

Citat:
Uporabnik hipnotik pravi:
Koliko je okvirna cena takšnih stopnic z ograjo in tvojim lesom?

Polparjena bukev dva jurja in plo, hrast dražje, jesen še dražje...

Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
si pa za cajtom-rostfraj pokončniki in žica pašeta na take štenge, kakšna masiva ?
crazy1.gif

Lahko bolj razločno poveš? Kje bi tukaj bila kakšna pašteta ..ne vem..

Citat:
Uporabnik softi pravi:
kak reklama spet..e suzana..

drugic, ko delaš reklamo, uredi reklamni amterial. te stenge si tko grdo zapurpenal, da te jebo u usta un k te bo najel.

Če nimaš kj za povedat..raje tiho bodi...

Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
V kakšnem stilu je pa bajta narejena? Če je klasika, potem rosfraj odpade.
Itak majo pa babe take ideje, da glava peče
stupid-1.gif

K takim štengam se ne poda ni drugega, kot lesena ograja. Mogoče ne tolk načičkana, kot je na sliki.

Bajta je stara 30 do 40 let..zdaj jo pa renovirajo in še sami ne vedo kaj bi radi...

Citat:
Uporabnik Car pravi:
A se ne bi enkrat za spremembo vnaprej zmenil glede izvedbe, materijalov in cene!?
bonk.gif

Je bilo vse zmenjeno in tudi plačano je že v celoti..so pa ekstre želje glede ograje...če bo kakšen rosfraj in podobne zadeve dodatno..bo dodatno plačala...ni problema ..

Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
jest bi tud dal rostfrei stebričke in zajlo...

Ji sporočim..upam da me ne ubije...he he

Citat:
Uporabnik lanos pravi:

No, moj okus bi bil takšen, da bi na takšne stopnice (kot vidim na sliki) dal kovinske (rosfrai) stebričke (pokončnike) na vrh pa kakšno lepo oblikovano držalo iz lesa , ker je tudi srednji steber lesen.

Kolko se da videti po sliki so tvoje 90+90 stopinske. Takšna masiva po moje ne bi pasala.

PS. Če ne boš našel rešitve, ji predlagaj, da ji našraufaš tako kot imajo v avtobusth Na strop!

Kovinski stebrički tukaj odpadejo saj osrednjega stebra ne morem dati srtan saj praktično nosi celo konstrukcijo...

Kaj si stem mislil:: 90+90 in da ne bi masiva pasala?

To da bi bilo na stopu bo pa za zadnjo varianto...ko mi bo živc počil...he he

Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
navadna lesena ograja, ne pa barok

Lahko razložiš pojem barok? In kje se ga vidi na ograji? Hvala.

Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
KSZ

Kaj pa štrik za ograjo? Un debel, varianta k ladje privezujejo...

Ideja je dobra samo za varnost otrok pa ni tukaj nič misljenega..ne vem..sporočim babnci...hvala

Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
ja no, prva slika mi čist klasika deluje..zakaj ne bi bil rostfraj?

Jst tudi ne vem....
confused-1.gif

No zdajle ko sem tole pisal me je babnca še enkrat klicala in povedala da s steklom najbrž ne bo nič...steklar menda veliko ceno postavil...jurja in pol...

ajde z dalenske.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
Citat:
Uporabnik suzica pravi:

Kovinski stebrički tukaj odpadejo saj osrednjega stebra ne morem dati srtan saj praktično nosi celo konstrukcijo...

Kaj si stem mislil:: 90+90 in da ne bi masiva pasala?

To da bi bilo na stopu bo pa za zadnjo varianto...ko mi bo živc počil...he he

Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
Sej vem, da osrednji steber drži vse in nisem napisal da bi ga odstranil. Mislil sem, da od začetka stopnic do sredinskega stebrra daš rosfrai pokončnike, potem pa naprej enako. Zaključiš in začneš z lesenim. Vmes rosfrai.
90+90 sem mislil, na zid... 90 stopinj ... ravno...90 stopinj mimo okna... 90 stopinj... do vrha.
Mi je pa še ena ideja padla... kaj če zapreš ad začetka do konca na sredini za kakšnimi obdelanimi letvicami in si naj ženska spusti kakšno rožo plezalko.... ali pa na vrhu teglc, pa spusti kakšno zelenje po teh letvicah.. pa malo preplete... za oprijem ji pa na zidu našraufaš neko lato. Sej bo morala po zunanjem koncu stopnic hoditi, ker so v ovinku najširše.
Mislim približo takole, da daš nekaj prečnih letev med spodnjim in zgornji stopnicam.... potem še kakšno vodoravno... na vrhu pa itaq ograjco leseno (ne vem kako zgeld ana vrhu)
PS Ne vem, če sem jaz to dobro opisal.... pa kako boš zdej ti to razumel

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
pa kam bo tukaj steklo dajala? že tko se mi zdijo ozke štenge.

pa kaj, a nimajo nobenega arhitekta al kaj??? se lotijo prenove brez strokovnega nasveta??

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Mogoče kaj takega?
Ograja je na desni, notranji strani, ni preveč načičkana, in paše k parketu in štengam. Itak je na zunanji strani okn in ograja ne bi šla.
1251210-IMG_2547_m.jpg

Priponke

• 1251210-IMG_2547_m.jpg
    1251210-IMG_2547_m.jpg
    114,7 KB · Ogledi: 357