Stol za prvošolčka - alternativa Spinalisu?

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Zdravo,
smo v prvem razredu OŠ in si zaželeli otroške mizice za pisanje domačih nalog. Mislil sem zraven kupiti še Spinalisov stol, ki pa stane juhuhuhu okoli 550E.
Je kakšna alternativa temu stolu? Itak se bo miza menjala čez recimo 3-4 leta, tako da tudi na stol ne rabim biti vezan doživljenjsko, je pa pomembno da ščiti hrbtenico oz se na njem kvalitetno sedi.
hvala za info
lp

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
tak normalen pisarniški stol ki se ga da dvignit. pa redno delaj odmore vmes pa gibalne vaje. tako kot so jih šivilje imele še v času socializma...

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
Razmisli o napihljivi žogi, vendar ne kupuj na pamet, ker mora biti ustrezno velika glede na mulcovo višino (verjetno za prvošolce tudi mize še niso čisto standardne višine)... Za resno pisarniško delo to po moje ni, ampak za tiste tričetrt ure na dan, ki jih bo mulc presedel pred zvezki je po moje za nekaj let super...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
V prvem razredu doma pri nalogi nima kaj sedeti več kot 15 minut. Pa tudi v nekaj naslednjih letih ne bo popoldnevov presedel (če bo do 30 minut, bo imel odličen uspeh). Razen, če ima zatežene starše.
Na hrbtenico ne bo vplival stol, ki ga bo uporabljal doma za domače naloge in učenje OŠ.

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Se strinjam z obema,ampak ga opazujem in vidim,kako se ,vse veckrat pobere v sobo,vcasih celo za mizo,zacne risati ali pa se igrati z igracami,ki jih da na mizo_Ok,o zogi sem absolutno razmisljal,vendar ne vem pod kaj naj gledam? Nisem pa zatezen,da bi moral biti odlicnjak,hehe,nikakor,sem celo bolj anti-school.Ja,miza je pa taka,da je nizja,sej zato bo neuporabna oz prenizka takojk,o bo zac el po pubertetnisko rasti.
Torej,lahko kupim bilokateri vsecen stol za teh 15min na dan oz primerno majhno zogo.Correct?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
stol naj ima 'normalen' da bo sedel kot človek, zraven pa kupi žogo, mogoče mu bo pasalo in bo sedel na njej - a ima še vedno alternativo pri pravem stolu.

a kot rečeno..nikar komplicirat. Kar otroci presedijo doma nima veze. Tiste pol ure med norenjem ko se uspe spravit k risanju oz. povedat kaj so počeli v šoli....bo spet spravil v red ko se bo odgnal od mize (in šel v akcijo)...vsaj pri nas je tako.

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
Še to: v šoli, v SŠ in na faksu so stoli leseni (kdaj tudi takšni, da se jih niti premikat ne da), pa smo še vsi živi in kolikor tolikor OK
smile-1.gif

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
ne dajej toliko denarja za take stole, brezveze. Kupi navaden, ali boljši pisarniški stol.
Ne priporočam pa, da bo sedal na veliki zogi namesto stola, ker si bo drzo definitivno pokvaril. Kupi mu jo za zabavo.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
x2 ... enako smo storili mi, miza je sicer malenkost nižja, ni pa takšna kot so v šoli. Tudi naš ne zdrži dolgo pred zvezki, za risanje ima pa še tastaro mizico in stolček ... samo ne preveč komplicirat ...
wink-1.gif

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Ok, hvala vsem za konstruktivne odgovore, jih bom v celoti upošteval - en dober pisarniški stol, več kotpol ure ga pa za mizo ne bom puščal:)
lp
ps. lahko zaklenete post

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
stol brez koles, stabilen, z naslonom za hrbet. Nič se ne rabi vozit in majat, tudi nastavljanje je nepotrebno.