Stikalo za ohišje stroja

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Ali se dobi pri nas tako stikalo za ohišje stroja kot so ta v prvih treh vrstahi z zelenim in rdečim gumbom, mogoče tudi varnostni stop?

Kako se sploh reče tovrstnemu stikalu po slovensko? Ni mi za plačevat poštnine, ki bo skoraj več kot samo stikalo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
Procesi.si
Telmak.si
To je če si malo bolj zahteven. (nekaj kar žlahtnik kupuje)
Tisto za rajo pa dobiš v vsaki elektro štacuni.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
Saj misliš kaj takega
confused-1.gif
schneider-electric_glava.jpg

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Ksz
Hvala za odgovore. A pa ste pogledali link, ki sem ga dal? More biti malo bolj robustno vsaj z osnovno zaščito proti prahu.
Sory, ampak nisem iz stroke, da bi znal bolje razložiti. Zato sem pa dal slikce.

Zahteve: enofazni krtačni motor 2kw.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Jaz sem ti dal pač primer, pa še ta ima IP 55, kar je delna zaščita proti prahu. Sem pa že malo pozabil, tako da ne vem kako bi se zadeva obnesla na krtačnem enofaznem motorju.

Drugače pa glede na tok izbereš zaščitno stikalo in dodatno kupiš še ohišje. Npr tule:

http://www.lotos.si/sl-si/shop/group/energetika/varovalke-in-pribor/ms-stikala

za 2kW motor bi v enofaznem priklopu ustrezalo tisti z 10 do 16A. Je pa vprašanje za kaj se gre - omenjeni motor je lahko hud problem pri štartu!!!

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Gre za to, da si opremljam hobi mizarsko delavnico.

Ena od stvari je, da sem si ročni nadrezkar vgradil v mizo/omaro za lažje obdelovanje nekaterih elementov. Sedaj bi ga pa rad prižigal preko zunanjega stikala, da mi ni treba vsakič plezat nekam dol in iskat stikalo na stroju samem.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Jaz imam na 2kW cirkularju iz Merkurja 1. in 3. stikalo v drugi vrsti združena v eno. (na tvojem linku)

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Preden sem dobil originalno mizico za ročni rezkar (Bosch RT 60), kjer je takšno stikalo kakršnega iščeš priloženo, sem kar nekaj let uporabljal običajen tri-polni podaljšek s stikalom.
Je pa to, kar si si zamislil, torej stikalo na gumbe in urgentna izklop tipka veliko bolje.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
No, če si storil to, ti iz prve roke povem da je to nenamenska uporaba storja in je zadeva domače izdelave. Če imaš s.p. ali d.o.o, ne pije vode, ker nimaš izjave o skladnosti. Če se gre za domačo uporabo, potem pa sploh več ne vem kaj bi rad - ne eno ne drugo ni ustrezno, niti varno. V takem primeru (za domačo uporabo seveda) bi še najbolj svetoval nožno pedalo za vklop. Vse ostalo je enako kot "kabel v vtičnico). Aja, mora pa za 2kW biti hud ročni rezkar - razreda širine 17cm ali več.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Ok se bom nekako znašel. Glede nenamenske uporabe pa ne vem koga si mislil oriOlusa ali mene. Kot sem napisal gre za hobi domačo uporabo.

Nadrezkar ima možnost montaže v mizo, zato je tudi malo močnejši, da ga ne zaustavi vsak obdelovanec, ki ga rezkaš.. Ne vem kaj si mislil s tistimi 17 cm.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Malo sva (sem zašel). Sicer če rezkar že v osnovi to dopušča, potem je ok. S cm sem pa mislil širino, vendar sem zaj..al, ker pisal za skobeljni stroj, ne nadrezkar
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
Se posipam s pepelom. Na gsm ne vidim da je ”tole” bil link.
Kje bi dobil stikala že v ohišju pa ne vem na pamet. Ga pa ni problem naredit. Kupiš še ”omarico” pa eno
smrekco rabiš da narediš luknje