Števec za bencin ne kaže prav

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Do včeraj zvečer, mi je števec kazal vedno čisto točno. Včeraj pa natočim POLN rezervoar in ko sedem nazaj v avto, mi je kazalec še vedno kazal isto pozicijo. Čez kak km pa je povsem padel dol (kot kaže pri ugasnjenem avtu). Sem si mislil, da se je pač plovec/senzor al kar je že noter, odtrgal/prekinil stik. No, čez 20 km mi pa začne kazalec plezat nazaj gor in je sedaj že pri sredini.
13.gif

Kako sploh izgleda ta merilnik za količino bencina? Kaj se to nekje fizično zatika, al je težava v elektroniki?
Avto pa je Mondeo MK3 bencinar iz mojega profila.

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Težava z "plovcem" merilcem v posodi za gorivo, ne preostane drugega kot izpraznit in menjat, posodo za gorivo je treba odstranit, sem mel isto težavo na C-max-u in so mi to še v garanciji rešli, ker je baje okrava na merilcu..

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Aha. Cel tank praviš.
cry12bpy.gif

Cene so pa verjetno okoli 200€ plus delo. Bomo videli, mogoče pa začne nazaj delat.
tongue-1.gif

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Po mojem ni treba menjati celotnega tanka. Samo modul za merjenje.... Ampak posledično moraš dati "dol" cel tank....

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Ja saj verjetno se dvigne zadnjo klop in je to to, ker C-Max ma odstranljive zice, ravno dno, in verjetno ni dostopa do "kesla", drugače je pa treba samo merilec menjat in ne cel tank.
Drugače pa Mondeo mk3 če sem prav gledal v Microcatu pride SCHWIMMER DURATEC 1S71 9A299 EC tam okoli 37EUR, če bo pri nas višja cena skoči v A ali I majo tam bolj normalne cene kot pa summit, ker le ta na fordovo prodajno ceno za dele nabije še vsaj 50% marže.
glede na eTIS se pa podere zadnja klop in se pride do pokrova posode za gorivo.
lp bluub