Stenski rekuperator (aktivno prezračevanje)

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ima kdo kaj izkušenj? V spalnici bi potreboval prezračevanje, temperature niso nek hud problem, rad bi pa bolj svež zrak.

Centralna rekuperacija je tukaj odpadla, tako, da je treba rešit z lokalnim. Poznam Mitsubishi Lossnay npr.

http://www.termoshop.si/stenski_rekuperator_prezracevalna_naprava_mitsubishi_lossnay_vl-100eu5-e

Je pa veliko drugih nepoznanih znamk na trgu in zgledajo mnogo bolje, specifikacije majo itak dobre, samo pri micki vem kaj dobim pri drugih pa...
confused-1.gif

Ma kdo kaj vgrajeno oz. pozna iz prakse? Najbolj me zanima, koliko hrupa spusti skozi.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.701
1.347
113
V katalogu si verjetno že zaznal, da piše hrup od 27 dB (LO) do 38 dB (HI), kar ni malo za v spalnico.

Citat:
Na splošno velja, da je spanje moteno, če ponoči hrup v prostoru presega 30 decibelov.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.701
1.347
113
Sicer pa zanimiva alternativa povprečno slovenski na pol narejeni centralni rešitvi.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Poglej mogoče še Mikrovent...

Sicer pa, naj te nič ne skrbi, koliko hrupa prepušča, ampak, koliko ga proizvaja. Če hočeš da gre skozi neka relevantna količina zraka, boš slišal ventilatorje (dva sta ponavadi). Meni za v spalnico to ni sprejemljivo, smo si pa različni, mogoče ti bo všeč
smile-1.gif

p.s.: nujno idi v kak salon, kjer imajo priklopljene in če bo tišina, naj ti zadevo zalaufajo...

lp

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Sem videl lunos, samo me nekako ne prepriča, ker je malo znanstvene fantastike. Micka cela gajba pa 70% izkoristek, lunos pa 90%.
rolleyes-1.gif
To je white noise in ko se ga navadiš je možno, da slabše oz. težko spiš brez, definitivno je pa to preveč sploh če je v papirjih že tak podatek. Tudi 162mm luknja je kar konkretna ploskev, ki jo "odpreš" navzven.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.701
1.347
113
Kolikor sem jaz pred leti naštudiral je Lunos kompleten nadomestek centralnemu. Luknje in z njimi enote naj bi dajal v vse prostore. Ne samo sem ter tja kakšno.

Ta micka je pa etažna, kompaktna. Precej zanimiva. Z izkoristki je pa tako, da se na vseh forumih hvalijo z okoli 90%, čeprav skoraj nihče ne naredi centralne do konca, tako kot bi moral, da bi dosegal tak izkoristek. In tako kot naredijo, so lahko veseli, če pridejo do 60, 70%.

Podobno, kot ti za analogno peč deklarirajo 90% izkoristek pri vezavi na zalogovnik
nahrung002.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.701
1.347
113
Midva sva se "svadžala" že v eni drugi temi, smo ugotovili, da imaš "vrnih" narejeno. Nisem jaz izbral Lunosa kje, verjamem pa, da če so dobri za nemške pasivne hiše, da so v le-teh boljši izkoristki, kot pri tebi doma.

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
@avtorju:
Jaz imam v hiši centralnega od BRINK, moj foter pa ima 2x lokalna. En je Helios, drug pa Brink Rennovent. Heliosov je montiran kar v ca 30cm cevi v steni in je dokaj glasen. Brinkov pa zgleda kot neka omara. je pa neslišen.
V zadnjem času imaš vse več ponudnikov. preveri še izdelke PAUL...

lp

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.701
1.347
113
Pri Paulu imaš model Ventos 50. Prednost teh omar pred sistemom, kot ga ima Lunos, jaz vidim v vzdrževanju (menjava filtra in če je še kaj). Je pa omenjena micka do sedaj najmanjša "omara" kar sem jih zasledil. Je v velikosti ene klime oz. še manjša. Za en bivalni prostor je pa 27 dB skoraj neslišno.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Če se kdo odloči za "testni nakup" micke mu uredim promo ceno v zameno za komentar o delovanju (pa tudi če bo negativen
wink-1.gif
).

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Saj se ne mislim nič pregovarjat, samo si me nasmejal, pa sem se zahvalil.
Nič drugega.
nahrung002.gif

Ne prepričujem več nikogar na alterju.