Stenska obloga za kuhinjski pult

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Renoviram eno malce starejso kuhinjo.

Poteboval bi eno dokaj enostavno za montazo in poceni stensko oblogo za kuhinjski pult.
- ploscice menim, da odpaejo zaradi cene in enostavnosti montaze
- steklo+ fototapeta odpade zaradi cene
-ultrapasa se malce bojim zaradi plinskega stedilnika, cenprav je kar precej oddaljen od stene.

Kaj mi se ostane na voljo? Ali obstajajo kaksne plute z fototapeto? Ali pa kaksna opcija ultrapasa pa, da ga na delu kuhalne plosce dodatno zascitim s kosom stekla?

hinko

Pripravnik
22. jan 2013
222
0
16
Lahko poizkusiš z TRESPA ploščami. Pozanimaj se kako je s tem, ampak glede na obstojnost so daleč pred ultrapasom. Pa še težav s čiščenjem nimaš.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik hinko pravi:
Lahko poizkusiš z TRESPA ploščami. Pozanimaj se kako je s tem, ampak glede na obstojnost so daleč pred ultrapasom . Pa še težav s čiščenjem nimaš.
Te trditve ne razumem popolnoma.
Ultrapas je material, ki je izdelan pod visokim pritiskom ob uporabi melaminskih smol in papirja, z dekorativno oblogo na vrhu, v debelinah od 0,6 do 1,5mm.
TRESPA plošče so narejene na popolnoma enak način, z enakimi materiali, le da je polnilo debelejše in z večjo vsebnostjo lesnih vlaken
Zakaj bi potem bil ultrapas manj obstojen?

Res pa je, da je v tem primeru uporaba TRESPA plošče boljša rešitev, predvsem zaradi tega, ker je debelejša in bo montaža na steno za kuhinjskimi elementi lažja.

Občutek pa imam, da se v tem primeru v vprašanju in odgovoru pod imenom "ultrapas" misli nekaj drugega, morda iveral...

hinko

Pripravnik
22. jan 2013
222
0
16
Se opravicujem za post. Na hitro ko sem pogledal kaj je ultrapas, mi je delovalo bolj kot kaksna samolepilna tapeta. Se vedno pa se mi zdi Trespa boljsa resitev (verjetno tudi drazja) ravno zaradi debeline.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik alpek pravi:
Najcenejša in najenostavnejša je pralna barva.

Skoraj rajši bi čez steno dal neko oblogo, da se skrije še kakšna druga napaka.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Po želji. Samo odgovarjam glede enostavnosti polaganja, vzdrževanja na dolgi rok in cene.
Jaz sem bil tudi skeptičen pred štirimi leti, sedaj bi to naredil še enkrat.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Obstaja kakšna posebna pralna barva za omenjene zadeve, ali se uporabi obična stenska pralna barva?

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Jaz sem uporabil Sigmo Latex.
Žena, ki opravi velik del čiščenja, pravi, da je to majka (imamo v kuhinji nad pultom in WC), v primerjavi s ploščicami v kopalnici. Dejansko samo obrišeš ali pa podrgneš z gobico, ce so madeži že zasušeni. Tudi če je treba oreng zdrgnit (kaka mezga ali pošpricano od maščobe), se na steni/barvi ne pozna nič.
Imamo pa mat varianto.

Evo še slikco kako to izgleda:

4997637631_3743577126.jpg