Steklokeramična-servis

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.008
6.180
113
Fantje, vprašanje za mojstre. Ali se da normalno razstavit steklokeramično ploščo, da se menjaja grelec? Namreč crknila je ena plošča, in ker slišim da na dotik senzorja, rele še vedno vklopi, sklepam da je šlo grelo. Zdaj sem pa dobil pomisleke, če slučajno ni vse zlepljeno na steklo, in ko je hin, je samo za v koš. Gre se pa za 10 let staro Gorenjevo.

Za pomislek o strošku: na pečici je ravnotako crknilo grelo, in je bilo cena grela na servisu 5 eur. Smešna cena v glavnem

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Ni problema gre vse lepo, pazi pa, ko ploščo odstranjuješ od pulta jo prej obvezno odklopi iz napetosti, moj Electrolux je imel spodaj cca 5 mm lufta do pločevine in ker ni šlo ven sem od spodaj pritisnil udaril in je zabliskalo...... šla elektronika ...izolacije ni, bi se stopila....., no k sreči se je dalo popraviti.... ko je zunaj se razšravfa iz roba rostfrei nosilec stekla in ta gre dol ostane pa spodnja plata z elektroniko in vsem razen stekla. Sam sem razdiral zaradi iste težave in sem ELO grelno ploščo dobil na Ebayu novo, je pa navadno tako, da ne crkne grelo, pač pa zaradi iskrenja regulator, ki je na robu grela, cena za grelo je tam mene prišla z poštnino cca 38 eur, ti pa vsekakor vprašaj na Gorenje servis imajo poceni dele, sicer pa Ebay, ker boš itak potem videl proizvajalca grela in kodo dela.
Nazaj gre pa obratno vse ....................

Nazadnje urejeno: