stekloker. plosca in strela

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Ko je bila nevihta, mi je do neke mere skurilo(??) steklokeramično ploščo - tako da enkrat dela, enkrat pa moram 5x izključit in vključit varovalko, da se spomni kuhat...
Imam vse zavarovano, vendar imam ploščo že cca 3 leta in nimam računa. A to vpliva na zavarovalnico, ali pač grem samo do pooblaščenega serviserja, da popravi zadevo in potem skušam naprej s tem uveljavit karkoli se pač da?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Najprej prijavi škodo na zavarovalnici, pa ti bodo žem povedali ali je kritje, ali ga ni.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
upiwaly Pozabik si napisati, pri kateri zavarovalnici si in kateri paket imaš. Osnovni, razširjeni? Nekatere zavarovalnice imajo pri indirektnem udaru strele omejitve.
grims-1.gif

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Težko boš dokazal zavarovalnici da je to posledica udara strele... A zadeva ni več v garanciji? Če si izgubil račun še ne pomeni da si izgubil vse pravice iz garancijskih popravil...

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
če ne poglej če imaš zavarovano za primer da ti pade lonec in plošča poči.ni težko naredit da ponesreči poči
evil.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
On ima očitno težave z elektroniko, te pa ti ne zamenjajo ob poškodbi plošče.
bonk.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
hvala vsem za odgovore. Imam pri triglavu zavarovano - komplet - tudi za indirektni udar strele. Ne vem pa čisto točno, kaj vse to zraven prinese.
V garanciji pa ni več, ker je 3 leta že mimo, tako da s tem si nimam kaj pomagat...
So pa ta popravila izredno draga, ker ponavadi kar celotno vezje zamenjajo, to pa je takoj 300-400EUR.
Imam pa neko boschevo kombinirano - 2x ind, 2x HI light. Je bila cca 800 EUR plata...
Razmišljam, da bi kar novo kupil, če mi zavarovalnica ne pokrije vsaj nekega dela popravila...

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
On ima očitno težave z elektroniko, te pa ti ne zamenjajo ob poškodbi plošče.
bonk.gif

a bejž no.spet je bolje dobit denar za ploščo in dodaš še 300€ za novo kot pa dati 600€ za novo če ti ne krije udarca strele.
spet pa če nimaš zavarovanp na novo vrednost nisi naredil praktično nič

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Torej imaš verjetno paket DOM (A, B, C) in kombinacijo A, B, C ter doplačan indirektni udar strele (torej zavarovano na novo vrednost). Pridobiti moraš predračun servisa koliko stane popravilo in pa seveda bi bilo dobro imeti še račun, da se vidi nabavna vrednost plošče. Ali si že prijavil ali še nisi... Prijaviš škodni dogodek in posreduješ oba dokumenta pri tem. Zavarovalnica ti potem bdisi plača popravilo ali pa izplača odškodnino. Moram pa te opozoriti, ko boš prijavljal na zavarovalnico škodo zaradi indirektnega udara strele, predčasno na ARSO telefonsko preveri če je tisti dan v radiju 3km od tebe res treskalo. ZT naredi isto in hitro ugotovi poizkus natega. Da ne boš izvisel po lastni neumnosti.

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Meni je strela skurla računalnik(sem tukaj spraševal glede tega), sem dal popravit, račun poslal zavarovalnici in brez problema so mi v nekaj dneh nakazi vse!
Vseeno svetujem, da se obrneš na svojega zavarovanega agenta, ki ti naj svetuje!

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Prišel serviser, popravil, mi izstavil račun.
So bili trije kondenzatorčki na vrhu napihnjeni - je rekle, da ni dvoma, da je bil udar strele.
Zdaj sem zavarovalnici predal papirje in prijavil škodo. Tisto skurjeno vezje pa imam doma, če bodo hoteli videti.
Ne vem pa kakšna je praksa - ali nakažejo celoten znesek popravila, ali kaj manj. Plata je letnik 08. Popravilo pa je bilo 220EUR.
Vsekakor sporočim, ko bo nakazilo prišlo, koliko so krili.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Prišel serviser, popravil, mi izstavil račun.
So bili trije kondenzatorčki na vrhu napihnjeni - je rekle, da ni dvoma, da je bil udar strele.
Zdaj sem zavarovalnici predal papirje in prijavil škodo. Tisto skurjeno vezje pa imam doma, če bodo hoteli videti.
Ne vem pa kakšna je praksa - ali nakažejo celoten znesek popravila, ali kaj manj. Plata je letnik 08. Popravilo pa je bilo 220EUR.
Vsekakor sporočim, ko bo nakazilo prišlo, koliko so krili.

a si ti preveril kaj pri zavarovalnici
ali si pač anročil serviserja in potem poslal zavarovalnici

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
saj je že zgoraj napisal kritja svoje police pa tako ali tako so sedaj taki udari strel že nekaj osnovnega pri kritjih, brezveze da se sploh še kej dodatno obremenjuje s tem, popravit pa mora ploščo tako ali drugače
smile-1.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:... predčasno na ARSO telefonsko preveri če je tisti dan v radiju 3km od tebe res treskalo. ZT naredi isto in hitro ugotovi poizkus natega. Da ne boš izvisel po lastni neumnosti.
Nič ne rabijo telefonsko preverjati na ARSO ampak ima večina zavarovalnic pogodbo z Inštitutom Milan Vidmar, kateri jim omogoča prijavo v sistem, kjer se vidijo udari strel za vsak dan in uro posebej po celi Sloveniji.

PS- sem pred kakšnim letom gledal mapo za naš kraj po neki poletni nevihti. Čeprav sem sam opazil le šviganje strel po zraku je vsaj 20. strel na območju kraja udarilo v zemljo . Od tega ena največ 300 m od mojega doma.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
So mi rekli na zavarovalnici, da naj kar tako naredim, pa prinesem papirje.
Je pa vsekakor bilo potrebno popravit zadevo. Še vedno bolje 220eur, kot pa nova plata za 800. Itak je zdaj pač "nova", saj je vezje celotno novo.