steklena volna in srbenje

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Holly shit, kako me srbi .. Danes sem nekaj steklene volne položil, pa me vse srbi
frown-1.gif
čeprav je v specifikaciji z aunifit 035 od KnaufInsulation napisano, da naj se ne bi prašila in da naj ne bi srbela ..

Pa še v oko mi jeo je šlo nekaj .. kljub očalam in maski
frown-1.gif
..

Komaj mežikam
frown-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Boš kar lepo trpel nekaj časa. Morda si malo alergičen, kak Claritine bi znal pomagat. Sicer pa trpi, saj mine. Vem, sem jo v mladosti kot počitniško delo na kamiuone nalagal. So redno zaposleni rekli, da se sčasoma navadiš. Jaz se v 1 mesecu nisem.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Verjetno si res (pre)občutljiv, volna se dandanes polaga brez problema. Se pa zna prašiti, če se jo kupi prekmalu ali tako, ki se je več mesecev valjala po skladiščih. Ali če se role preveč premetava, poseda na njih itd.

Vse preveč ljudi prekmalu teče v baubave po robo, ker jim je (prezgodnje) kupovanje najbolj zabaven del gradnje.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Jaz sem jo kupil pol meseca pred vgradnjo.

Me pa po zjutraj "položenih" 15m2 še vedno cel obraz srbi (le na dotik), pa desna učka je še vedno čisto razdražena. Ni pomagalo niti tunkanje glav v lavor in gledanje v vodo
frown-1.gif

S čim naj se "pokrijem", da me naslednjič ne bo več skrbelo. Očitno sem res (pre)občutljiv
frown-1.gif
Zaenkrat imam masko za nos/usta in očala. Naj si kupim smučarska očala?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
depiliranje okol zapestja, <gležnjev, pajac in prilimas s selotejpom. recimo

drgaš pa moje sožalje. mene vedno vse srbi k splezam na podstreho

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.821
6.784
113
pri taščici
jeba...
jo je imel sosed na kupu na "podu"
kot ootroci bili vsi veseli in skakali nanjo in delali prevale, salte...(ko njega ni bilo na vikendu) .
o kasnješih težavah ne bom pisal

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Mansardo.

Razmišljam, da bi dobil tist pajac, ki ga imajo forenziki, ko gredo na kraj zločina .. ko so vsi v belem ..
grin1.gif

Sicer bom pa s smučarskimi očali preživel, saj ni take panike. Motilo me je, ker mi je šlo nekaj tega v oči (kljub dobrim očalam) in ni šlo ven
frown-1.gif

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
510
71
28
širne planjave Dolenjske
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Mansardo.

Razmišljam, da bi dobil tist pajac, ki ga imajo forenziki, ko gredo na kraj zločina .. ko so vsi v belem ..
grin1.gif

Sicer bom pa s smučarskimi očali preživel, saj ni take panike. Motilo me je, ker mi je šlo nekaj tega v oči (kljub dobrim očalam) in ni šlo ven
frown-1.gif

Pajac, kt ga imajo forenziki....
smile-1.gif

ne kompliciraj, eno mansardo boš pa že zrihtal....lahko pa jaz pridem, pa naredim. Seveda proti plačilu
aplauz.gif

Ne vem no, zgleda da sem jaz čist imun na to volno, al pa zarad tega, ker sem v bistvu s tem delal ogromno in zdaj nimam več težav....v glavnem, obleči se v navaden pajac, okrog rok in vratu si dobro zapni, rokavice, eno kapo pa gasa. Pa kakšna očala bi ti rad, saj novejša roba se sploh ne kadi in razpada....poskusi s kako tapravo "tastaro" stekleno volno....po tistemu pa res srbi.

Po končanem delu pa lepo pod mrzu tuš in voila. nič več ne srbi.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Hvala za link. Bom verjetno naročil kar dva
smile-1.gif

Godfather .. tudi tebe ne bi bilo slabo zaposliti. Če si res za, bi se mogoče kaj zmenila. PM?

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
@kripo: kolikor vem, se to lahko kupi tudi v trgovinah z zaščitno opremo, verjetno pa tudi v večini trgovin, kjer prodajajo barve.
To je namreč 'po novem' najbolj aktualna obleka vsakega resnega pleskarja..

LP

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
evo, danes ponovno imel opravka s stekleno volno in se temeljito pripravil
smile-1.gif
Pajac, očala, rokavice, maska .. In ugotovil, da so bile prejšnjič tiste tri bale volne bolj slabega stanja. Očitno so jih imeli kje pri tleh, ko so jih transportiral .. Danes je bila slika čisto drugačna. Sem lahko delal brez maske, brez očal .. Nič se ni prašilo, nič ni šlo v oči ..

Tretjina strehe že "pokrita" .. ne bo panike tole narediti do konca .. Hvala za nasvete! Me pa zanima, kako bom spravil drugo plast med volno in profile
confused-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Vem kaj je problem.
Sam sem ga rešil z dvema ploščama ultralesa (barvan lesonit), ki sem jih potisnil med že položeno volno in parno zaporo na mansardi. Potem pa se da ploščo kar lepo potisnit na njeno mesto, ultrales potegneš ven in v nadaljevanju postopek ponoviš. Je pa potrebno posamezne plošče izolacije vsaj malo prekrivati (kakor zidake)