Stegno, šnicl

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Goveje? Če je dobro meso potem ga dam (če je tanek) za minuto na vsako stran. Če je bolj bogo pa za 1 uro v omako.
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sorry, ja goveje.
kakšno omako?
pa pečeš da je cel pečen, al da je še rozast na sredini?
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Če mam šanso si ga sam odrezat, si odrežem debelo in pečem medium. Če pa je tanko pa sam tolk da dobi malo barve, ampak takega ne moreš spečt medium.

Omako - popečem pač vse šnicle kar jih imam na zelo vročem, da dobijo barvo, pa jih dam iz posode na krožnik, potem pa veliko narezane čebule,malo z vodo zaliješ in pustiš da nekaj časa vreje. Potem vse skup s paličnim mešalnikom zmiksam in dam šnicle not kuhat še za kake pol ure. Dobiš pa tako fino rjavo omako.
 

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Rata. Sol za mehčanje. Pa pol ne več kaj dost solit ali pa sploh nič. Vrag je slan za popizdit....

Seveda pa ga ni čez starano (zorjeno) meso. Pa je vseeno ali je od mladega junca ali pa stare krave. Vse bo na koncu mehko, pa je vseeno na kakšno stopnjo bo pečeno.
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
no, jst mam tut to problem
smile-1.gif


nazadnje sem tanke zrezke na hitro popekla na full vroči ponvi, zalila z vodo, dodala že praženo čebulo (včasih smo leni
tongue-1.gif
) in to vse skupaj na easy čmajžila dobre pol ure al pa clo 45 min. Vmes dala malo različnih začimb in to je to.

Začuda so bili zrezki mehki, ker nimam kladiva, da jih tolčem
grin1.gif
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Tehnike so tri oz. dve, odvisi pa od tega kaj imaš:
1. pretepanje zrezka tako da vlakna razpadejo in potem kuhanje/pečenje "nekaj" časa da se dokončno omehča (pol ure ali več)
2. samo kuhanje v omaki/lastnem soku toliko časa da se zmehča (traja 1h ali več)
3. samo popečeno toliko da otrdi samo skorja sredica pa je mehka, potrebuješ obvezno kvalitetno meso (pečeš 5-10 min)

Varianta 1 in 2 sta sigurni, varianta 3 je za mojstre s predpogojem da imaš dobro meso!
grin1.gif
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Sedaj sem 2x testiral in se je kar dobro obneslo:
- meso par ur polito z oljem in v hladilinku, ter pečeno na rebrasti ponvi pokrito s pokrovom. Pokrov je okrogel, ponev pa oglata, tko da ni diht zaprto.

gremo dalje:)