Stečaj in vračilo dohodnine

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Eno vprašanje ,upam da razumljivo.

Leta 2019 nisem imel obdavčljivih dohodkov.

Sem pa dobil nakazilo po enem stečaju delodajalca ,za katerega je bilo s strani stečajnega upravitelja odvedeno tudi cca 1000 evrov dohodnine. (pod šifro 403)

Sedaj me pa zanima ali bom ta znesek dobil povrnjen kot preveč plačano dohodnino ali kako je s tem ??

Hvala.lp

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.124
113
Če nisi dosegel minimalnega dohodka glej dohodninsko lestvico, dobiš vsa vplačila povrnjena.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Nekje v približno istem času kot ga rabiš za post in branje odgovorov na svoj post na alterju, bi na eDavki naklofal podatke v informativni izračun dohodnine in pritisnil "Testni izračun dohodnine" proti dnu strani in bi imel precej bolj točen odgovor kot se ga da dobiti na forumu.
Na tej strani pritisni link "Napoved za odmero dohodnine 2019".

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Nekje v približno istem času kot ga rabiš za post in branje odgovorov na svoj post na alterju, bi na eDavki naklofal podatke v informativni izračun dohodnine in pritisnil "Testni izračun dohodnine" proti dnu strani in bi imel precej bolj točen odgovor kot se ga da dobiti na forumu.
Na tej strani pritisni link "Napoved za odmero dohodnine 2019".
Tudi ti bi si poenostavil življenje ,glede na to da veš odgovor, bi enostavno odgovoril ,ampak je že bolje malo komplicirati...

Hvala.

Gre pa vse avtomatsko ,ne rabim to glede stečaja kaj sam vlagati ?

lp

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Moralni nauk je bil vključen gratis :).
Pred leti je furs res delal informativni obračun samo za ljudi, ki so presegli splošno olajšavo in če si hotel akontacije dobiti nazaj, si moral sam vložiti napoved. Zadnja leta so to prakso spremenili. Vsaj tako sem videl pri malih upokojenih kmetih, ki imajo dobrih 200 € pokojnine in par 100 € subvencij, za katere jim ob izplačilu odtrgajo dohodnino. Sedaj dobijo obračun po uradni dolžnosti, čeprav vsota letnih prihodkov ne dosega splošne olajšave.

• Všeč mi je
Reactions: mercedes