Steak - Ljubljana

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Par ljudi bi na steak peljal, pa nimao časa, da bi se vozili izven LJ (oziroma čez mejo).
Kaj je v Lj in zelo bližnji okolici OK (da je dobro, uležano meso in da znajo spečt, kot je treba)?
V Argentinu sicer zna biti fajn (včeraj je bilo izvrstno), zna biti pa polom.
Kašča Mrlačnik je OK, je pa izbira neobstoječa, saj imajo le T-Bone (pa vnaprej jim je treba povedat naj ne s....jo s soljo in poprom.
Pa tisti kvaziameriški lokal na tržaški vem da je zanič ...
A je sploh še kaj?
confused-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Zg. Kirn je imel svoje case vrhunske steake. Nisem bil pa tam kar nekaj casa ze, tako da ne vem kako je danes.
 

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Sicer je tega že kar precej časa, ampak T-bone so imeli tudi v Stari mački in to dobre. Pa celo uspelo jim je speč meso po naših željah, ne pa kot v ogromni večini gostiln kjer dobiš »well done« tudi če rečeš »medium rare«.
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Sicer je tega že kar precej časa, ampak T-bone so imeli tudi v Stari mački in to dobre. Pa celo uspelo jim je speč meso po naših željah, ne pa kot v ogromni večini gostiln kjer dobiš »well done« tudi če rečeš »medium rare«.

Zadnjič sem dobil v Zigante restavraciji v Istri (tam, kjer so našli največji tartuf na svetu) biftek popolnoma pečen. Cena sitnih 50 EUR. Sem popizdil, ampak nisem nič rekel, ker je tašča častila in praznovala 60 let..., da ne bi pokvaril vzdušja. Vglavnem sramota za tako kao nobel restavracijo.
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Meni je zakon sem bil že parkrat, oni znajo z mesom glavnina menuja so ravno steaki. Poleg imajo tudi mesnico z zorjenimi steaki.
 

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Sicer je tega že kar precej časa, ampak T-bone so imeli tudi v Stari mački in to dobre. Pa celo uspelo jim je speč meso po naših željah, ne pa kot v ogromni večini gostiln kjer dobiš »well done« tudi če rečeš »medium rare«.

Zadnjič sem dobil v Zigante restavraciji v Istri (tam, kjer so našli največji tartuf na svetu) biftek popolnoma pečen. Cena sitnih 50 EUR. Sem popizdil, ampak nisem nič rekel, ker je tašča častila in praznovala 60 let..., da ne bi pokvaril vzdušja. Vglavnem sramota za tako kao nobel restavracijo.


http://www.mladina.si/tednik/200550/clanek/kul-konzum--ivan_ilovar/

ocena: molža

sam rad zahajam v dobre gostilne, ampak 50€ za biftek je pa mal huda.

lp
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Prišlo je 100 EUR po osebi.

Fora pa je v tem, da je bila bučkina juha s tartufi in neko ribo za cca pol DCL (DECILITRA) oz. tri žlice. Biftek srednje debel, z malooooo polentice in maalloooo pečene zelenjave.

Juha je bila cca 16 EUR.

Kepca tartuf sladoleda - (katerega okus je bil dejansko zlo zanimiv) pa dobrih 10 EUR.

Cene močno previsoke, porcije močno premajhne, vino izvrstno, postrežba odlična. Enkrat probal, ne grem več...
 

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
sej pravm, da na redke petke znas kej res kul ujagat, vcasih je pa totalno v 3.14zdi
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Uf...pa ravno kak mesec nazaj sem kolebal če bi to naročil v Kavalu.
uf-1.gif


Podobno dobiš pri Mrlačniku (Brezovica) samo da je bilo meso prav pečeno in nič kaj žvečljivo.
zmaga.gif
Verjamem da so boljše opcije samo zaenkrat sem tam najbol nasmejan odšel.

Jedel sem tudi v Cubisu (http://www.kantina-cubis.si/ponudba-steakov) , izkoristil bone za biftek slovenskega porekla pa....ne vem prvič ok, drugič sem se smejal tako bebasto se mi je zdelo. Drugi obisk je bil tako slab, da je bilo škoda jesti na bon, kaj šele da bi dal 17€. Majo pa odlično vino.
tongue-1.gif
Sam koncept je tudi super sam kaj ko kuhar oz. kuharji zgleda niso na nivoju in je toplo hladno.

Ne pa da dobiš sufle podrt kot lanski sneg, prekuhan do poponosti, takega se ne bi smel nest ven, če bi kdo vedel, kako mora stvar bit pripravljena.
hysterical-1.gif


Kaj pa tukaj? http://www.zajcja-dobrava.com/ mam bone za test in cena za 1kg T-Bone 30€ kar ok.
cheer.gif