Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
po 3 urah reševanja dveh nalog se obupal , tudi sošolci niso znali rešiti teh dveh ekstremnih nalog ...Jst bi prosu če je tle gor kdo k obvlada statiko in če mi razloži te dve naloge al pa vsaj postopek napiše ker jst neznam ...
Pri predalčju moraš vedeti, da so palice lahko obremenjene samo na nateg ali tlak (nobenaga upogiba)! Sile v posamičnih palicah pa računaš s prerezom največ(!) treh palic, nato pa računaš "iz desne" ali "iz leve", kakor ti je lažje.
Odgovor c: z vrvjo lahko nadomestiš elemente, ki so obremenjeni natezno.
PS: oglej si označevanje tlačnih/nateznih obremenitev palic - smer sile!
OK, vidim, da je prva že rešena. Sile v palicah 4, 5 in 6 se da rešiti tudi z enim samim prerezom prek palic. Sicer pa, kako je komu ljubše in/ali lažje.
hvala vsem ki ste si uzel čas za odgovore ki so mi zelo koristili ! Zanima me če mi lahko kdo pregleda izračune nalog iz lista in mi pove kje sem narediu napako ?
zanima me Mx moment ? nista tukaj dva prereza al kako (je lahko samo edn)? (Mx=F1*x ..............x=0.........x=1.....)
(Mx=F2*(1+x)-F1*x......................x=0.......x=2........) ali tle notri ni sil Ft in Fn???????????
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.