Stara krušna peč in pice...

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
Helow majstri.
Za vikend sem sprobal na vikendu, našo staro kmečko krušno peč za peko pic. Pice pečene v treh minutah
smile-1.gif

Imam pa en problem... Dno ni ravno. Razmišljam, da bi kupil eno šamotno ploščo in jo vstavljal notri? Kaj pa če bi obložil celotno dno peči z ploščam? Kaj uporabit za lepilo? Je sploh smiselno, ker bi verjetno malo težko odznotraj zdaj to delal... Bi moral odprrti peč, da zrihtam dno?
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Zakaj bi sploh lepil?

Položiš noter in to je to. Če in ko ne rabiš (ali bolj podorbno čistiš) vse skupaj umakneš in nato položiš nazaj.
 

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
ma nevem... bi bilo bolj komot in lepše? sicer je pa res, če je samo položeno brez lepljenja nebi blo nič narobe, saj se ne bo vozila levo/desno :D
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
V kolikor lahko dobiš eno ploščo ustrezne dimenzije (verjetno 50 x 50 cm) je sam ne bi lepil. Razen če imaš namen celotno kurišče na novo znivelirat...tisto je drugo.

Takle picopekaški 'tujek' pa bo najbojlše, če bo odstranljiv po potrebi.
 

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Jaz sem nazadnje kar okrogle pekače prav za pizzo uporabil, pa v krušno peč... ker podlaga ni bila ravna... pa problem je v tem ker moraš z metlico odstraniti ves pepel, da se ne prilima,... je bilo čisto ok,
 

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Če boš pekel pice ne pacaj z šamotno vodo. Če se ne motim so včasih uporabili apno in mivko/droben pesek.
Æe ni ravno lahko še vedmo zbrusiš.
 

luka51

Guru
16. avg 2007
14.499
5.790
113
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Jaz sem nazadnje kar okrogle pekače prav za pizzo uporabil, pa v krušno peč... ker podlaga ni bila ravna... pa problem je v tem ker moraš z metlico odstraniti ves pepel, da se ne prilima,... je bilo čisto ok,

ne rabiš odstranit vsega pepela. Pico vržeš v peč na peki papriju.
wink-1.gif

jaz samo z desko razmečem žerjavico levo desno. pol pa namečem pice na paki papriju. brez vsakih problemov in težav. Da bi pucal peč mi na misel ne pride. samo vročino in čas zgublaš. Pa na papirju lahko še nepečeno pico brez problema prestaviš če je treba plac nardit.