Star parket...

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Situacija je sledeča: smo najemniki v bloku ki je bil zgrajen sredi 60-ih. Parket seveda škripa kljub temu da imamo itison, pod nami pa siten sosed u iber, že če remote od aminot-a pade iz višine postelje slučajno na tla ga moti
bonk.gif

No, tej uslužbenki sem rekel pred kratkim da sem pripravljen kupiti kako debelejšo preprogo ki bi jo položil kar preko itisona če bo kaj pomagalo
confused-1.gif

Zanimajo me vaše izkušnje glede tega...hvala&lp.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
tapison, tepih konkretno ublaži zvoke - tako padce kakor tudi hojo.

Če mu kljub tem ukrepu še nebo zadoščalo ga napoti do strokovnjakov, ker pod nujno potrebuje strokovno pomoč ([censored].ga...eni so res obupno zateženi in hkrati nepotrpežljivi).

Moraš si nabavit konkreten domači kino (konkrten z vidika zvoka)....pa ga navajat na resonance preko celega dnega in pozno v noč...pa bo noro srečen ko bo slišal zgolj korake
evil.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
ma ne no...eni so res nepotrpežljivi oz. seronje (po domače).

Če jaz pogledam naši dve mali...pa spodnjo sosedo....aleluja!...tudi enkrat še ni rekla da jo kaj moti, da smo preglasni, ropotamo itd..kvečjemu da kako čokolado za malo dve. Tako da. (pa saj ju mirimo da ne zganjata pi...če ni 'potrebe' pa vseeno...predvidevam da je slišat kar 'zanimivo').

Drugače samo hojo se da stišati (Pač če želiš biti obziren) tudi z drugo vrsto copat...npr. kaj z gumastim podplatom (po mojih izkušnjah so najtičji tisti model, ki ej zgoraj usnjen, podplat je pluta, spodaj pa guma (nekateri jih imajo tudi za zunaj).

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Jaz sem imel podobno izkušnjo. Pazit je bilo treba, da zvečer nisi stola potegnil po tleh, ker se je to slišalo dol, hoja ga je motila.

Ampak se je zgodba hitro zaključila. Ko sem se vselil, me je lastnica opozorila, da spodaj je tečen sosed. In mi je takoj prišel že prvi teden težit. Sem imel srečo, ker ravno takrat sem gledal dnevnik na TV in nisem nič hodil po stanovanju, tako da sem mu prijazno razložil naj si najde nekoga drugega. Od takrat je nehal težit. Ker so bile prej v stanovanju vedno samo ženske, je imel jajca težit, potem pa je naletel na nekoga, ki se je postavil proti njemu in je odnehal.

Ne vem koliko daleč se je pripravljen tvoj sosed spuščati, ampak ti predlagam, da greš najprej osebno do njega (če še nisi bil) in se pogovoriš z njim.

Če to ne zaleže, kupiš tepih in pri tem tudi končaš, ker s tem teženjem bo šel v nedogled.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Kupi naj si radio/tv/karkoli... v čisti tišini se sliši skozi plato svašta, ko maš pa nek minimalen šum v prostoru pa ni varjante da boš slišal hojo sosedov, 200kilski komad pa menda tut nisi
grin1.gif