Stanovanje

Inquirer

Pripravnik
9. feb 2012
44
0
6
Zdravo!

Ravnokar sem iz Ministrstva dobil sporočilo, da mi spet niso dodelili stanovanja, za katerega sem se prijavil.. Piše, da nisem bil "prvi v vrsti", čeprav sem poslal taisti dan, ko so objavili razpis! Stanovanje je bilo po besedah sosedov že 1 leto prazno. V čem je fora? Se da napisati kakšna pritožba?

Če pa pustimo državna stanovanja in gremo na privat.. Kje so cenejša stanovanja, kje se splača stanovanje kupiti? Ljubljana in okolica odpadeta, saj so občutno predraga! Gledal sem Trebnje in okolico.. Pa so spet draga.. Kako ste vi rešili stanovanjski problem?

Lep pozdrav in hvala za pomoč!
tongue-1.gif

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.534
855
113
Kakšen razpis je bil to?

Za neprofitna ipd stanovanja se običajno vrsta ne formira po času prijave.

Inquirer

Pripravnik
9. feb 2012
44
0
6
Za neprofitno stanovanje gre ja. Jaz iz tega sporočila spodaj razberem, da se vrsta formira po času objave ali pač?

screen-shot-2012-04-06-a.png

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Greš na nepremičnine pa pogledaš kaj se kje prodaja, najceneje je verjetno stran od LJ oziroma stran od velikih mest in turističnih lokacij. Najcenejše so pa verjetno kakšne hiše s starimi stanovalci, ki prodajajo pol hiše in podobno. Recimo na jesenicah so dokaj ugodna stanovanja v primerjavi z drugimi lokacijami, še ceneje je prekmurje, dolenjska...

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Praviš da gre za neprofitno, v dopisu pa piše službeno stanovanje, pomoje to ni ravno isto?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.961
113
pri taščici
Zasavje je po jurja meter.
Problem je v tem da ni veliko novih stanovanj. Ne vem kako je dejansko v k urcu okolje (zrak). Od zagorja do trojan (AC) ni dalec, trbovlje je mal vecja jeba, razen ce bi z vlakom hodil. Najceneje je pa kak hrastnik. Seveda ce hoces biti blizu ljubljane. Kaksno prekmurje itd je pa itak za dzabe ce jo priemrjas z lj.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik Inquirer pravi:
Gre za neprofitno, saj nisem zaposlen v JS.

Samo potem nekaj ne štima, kot je že nekdo napisal za neprofitna ni kriterij vrstni red vlog, plus da piše na dopisu, da gre za službeno stanovanje. Si se sigurno prijavil na pravi razpis?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Moj predlog - če si kreditno sposoben, kupiš kakšno poceni slabše ohranjeno stanovanje potem ga pa počas obnavljaš, pač financam primerno. Še vedno lahko kakšno popoldansko delo opravljaš in s tem denarjem obnavljaš....

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Malce off, pa vseeno v razmislek glede naših cen...

Na Floridi prijatelj prodaja stanovanje na lokaciji: 9321 Sunrise Lakes Blvd--9521 Sunrise Lakes Blvd FLORIDA

Stanovanje veliko 100m2+. Cena pa kakšnih 20.000€. Pa to načeloma ni poceni za tiste konce. Sedaj a je to "bogu iza nogu" ali kaj, to ne bom razpravljal, sam cena proti naši je pa kr neki!

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Tam je vse odvisno od lokacije. In tale cena kaže na hudo zanič lokacijo ...

Ja... poglej na google map... imaš celo sliko bloka iz strani. Zame, ko gledam kot "dopustnik za 14 dni" je OK, za žvet tam pa ne vem!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
evo ti stanovanja po smešnih izklicnih cenah. Več o dražbi ne vem, poznam približno lokacijo.
http://www.spekter-trbovlje.si/sites/default/files/JD-april-2012_1.pdf

V čem je tu fora:
Citat:
Na vseh nepremičninah imajo predkupno pravico najemniki in lastniki stanovanj na
naslovih Trg svobode 22, 23, 24, 25, 26 in 28, Trbovlje, pod pogojem, da pisno izjavijo, da
bodo stanovanja, v katerih prebivajo, izpraznili in predali v posest Spektru, d.o.o. v roku
treh mesecev od sklenitve prodajne pogodbe ter bodo pristopili k dražbi.

Pa kako lahko človek živi na 14m2?!

Toliko je glih ena spalnica...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.243
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Tam je vse odvisno od lokacije. In tale cena kaže na hudo zanič lokacijo ...

Ja... poglej na google map... imaš celo sliko bloka iz strani. Zame, ko gledam kot "dopustnik za 14 dni" je OK, za žvet tam pa ne vem!

Imaš dva taka naslova, eden v Ft. Lauderdale, eden pa sredi ničesar nekje v centralni Floridi ... Tako da ...
Sploh pa iz zemljevida ne izveš ničesar o nasleju, tako da je stvar čisto teoretična. Una lokacija v Ft. Lauderdale zgleda prav lušno ...

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Na Floridi je lahko lokacija na obali večja vukojebina kot pri nas slabše dostopni deli Haloz. In lahko tam v najboljšem primeru loviš ribe (v morju) ali aligatorje (v jarku pred hišo). Sicer je pa tako da tisto kar je tako poceni (recimo starter home pod 100k) bi lahko bilo tudi zastonj pa nihče nebi hotel (razen mogoče družina Strojan, standard teh hiš je približno isti), kar je nekako spodobno (lokacija) je pa drago.