Srednja šola (V.st.izobrazbe) in zaposlitev

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Živjo

Veseli
cheer.gif
.Do zdaj sem delal kratkotrajna dela preko študentskega servisa (fizična dela, prodaja, gotinstvo). Že skoraj celi popoldan pregledujem vse spletne strani z zaposlitvenimi oglasi in sem prišel do zaključka, da skoraj v vsakem oglasu delodajalci zahtevajo IZKUŠNJE nekje 6 mesecev, spet drugje 1 leto, 2 leti ali več. V šoli in tudi na spletu sem bral, da če ne izpolnjuješ pogojev se NE prijaviš na razpis, ampak bral sem tudi, da se večina interesantov kljub temu prijavijo v razpisih v upanju, da jih povabijo na razgovor... zahtevajo tudi znanje Angleškega jezika in tudi Nemškega jezika, znanje office programov, itd

Bolj pa me zanimajo vaše izkušnje. Koliko ste dobili odgovorov? Kako hitro ste dobili službo? Kakšna vprašanja ste dobival? ITD

Za vsak odgovor se zahvaljujem v naprej
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Saj je lepo, da sprašuješ te stvari in da delaš nekaj na tem, da dobiš zaposlitev, vendar vseeno... Če bi vlagal toliko energije v iskanje primerne zaposlitve, kot jo vlagaš na ta forum, bi bil pri tem več kot uspešen. Ne obremenjuj se s tem kaj sprašujejo, raje sam pri sebi razmisli kaj lahko ti podjetju ponudiš s svojim znanjem in sposobnostmi. Začni gledati na stvari iz strani delodajalca, ne samo iz lastnih koristi.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Jaz sem pred prvo zaposlitvijo poslala cca 200 do 300 prošenj (točne št. se ne spomnim več). Pošiljla sem rendom na vse možno in nemožno, ne glede na to ali so imeli razpis ali ne. Od tega sem dobila enih 20 odgovorov, da trenutno ne rabijo in da so si me zabeležili, enih 5 je bilo razgovorov, od tega 2 resna med katerima sem se potem jaz odločila.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Jaz sem pred prvo zaposlitvijo poslala cca 200 do 300 prošenj (točne št. se ne spomnim več). Pošiljla sem rendom na vse možno in nemožno, ne glede na to ali so imeli razpis ali ne. Od tega sem dobila enih 20 odgovorov, da trenutno ne rabijo in da so si me zabeležili, enih 5 je bilo razgovorov, od tega 2 resna med katerima sem se potem jaz odločila.

Glej na to iz dobre strani.
1. Z vztrajnostjo si le dobila službo
2. Imela si možnost poslati 200-300 prošenj, kar pomeni, da je kar nekaj podjetij okrog
3. Poskusi poslati 300 prošenj različnim podjetjem v Prekmurju, če ti jih sploh uspe najti toliko.

Pa naj ti je v službi prijetno in upam, da je vsaj malo tega kar si si želela delati.
smile-1.gif

lp

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik Joshua pravi:
Jah letos bo pa kar težko neko pametno službo dobit, sploh v začetku leta.

Za letos imam še urejen status pa upam, da tudi za drugo leto, ampak vseeno iščem izkušnje drugih.

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
če imaš znanje in primeren odnos do dela potem načeloma ne bo problema dobiti službe... vendar v začetku tega leta zna biti malce jebe!

Sam sem dobil prvo službo brez razpisa in brez prošnje... so poznali moje delo in mi ponudili službo. Enako je bilo z drugo.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:

Ampak, da si dobila 20 odgovorov od 200-300 prošenj je pa nekaj bilo narobe (morda vsebina prošnje, omenila si tudi pošiljanje prošnj na slepo, že zasedeno delovno mesto a razpis še obstaja....) pa si se morda pozanimala, če si sprejeta na delovno mesto (poklicala) in zakaj nisi sprejeta. Veš toliko prošenj ni malo

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Saj kar ti napiši boljše prošnje, potem tudi manjše število fabrik v tvoji okolici ne bo problem.

P.S. Ne pozabi navesti titule na alterju.

Nazadnje urejeno:

Joshua

Fizikalc
8. mar 2008
1.071
0
36
Ob stezi
Jah, ko sem jaz iskal službo (3leta nazaj) sem tudi poslal cca.100 prošenj od tega več kot polovico priporočenih. V roku dveh do treh tednih sem dobil od cca. 20 odgovorov. Mi je bilo pa smešno ko so me po 4 mesecih klicali (cca.10) če sem še zainterisiran za službo. Ko sem jim omenil, da sem jo že dobil so me pa žačeli spraševati, kje pa če sem zadovoljen. Zdej najprej sem delal preko agencije (1.leto) nato pa so mi ponudili za redno. Tko da zdaj je težko kar takoj dobiti službo v nekem podjetju, lažje se je pozanimati pri agenciji, samo je pa res da dobivaš manjšo plačo kot zaposleni v podjetju.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Citat:

Glej na to iz dobre strani.
1. Z vztrajnostjo si le dobila službo
2. Imela si možnost poslati 200-300 prošenj, kar pomeni, da je kar nekaj podjetij okrog
3. Poskusi poslati 300 prošenj različnim podjetjem v Prekmurju, če ti jih sploh uspe najti toliko.

Pa naj ti je v službi prijetno in upam, da je vsaj malo tega kar si si želela delati.
smile-1.gif

lp

V službi mi je prijetno saj zdej že par mesecev delam doma, bl prijetno mi že ne more bit, sam sranje je k ne vem če bomo še dolgo obstajali. Neki se o zapiranju govori.

Kar se pa števila prošenj tiče, sem pošiljala res vse možno in ne možno oz. vse v radiu 50 km oz eno uro vožnje stran. Lahko pa bi sedela doma in čakala da me iz zavoda pokličejo. Verjetno bi še sedaj sedela doma.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Citat:

Ampak, da si dobila 20 odgovorov od 200-300 prošenj je pa nekaj bilo narobe (morda vsebina prošnje, omenila si tudi pošiljanje prošnj na slepo, že zasedeno delovno mesto a razpis še obstaja....) pa si se morda pozanimala, če si sprejeta na delovno mesto (poklicala) in zakaj nisi sprejeta. Veš toliko prošenj ni malo

Ne ti skrbet zame
rolleyes-1.gif
, ti raje zase poskrbi. Jaz sem ti samo hotla povedat, da če boš napisal tri prošnje, da bo to lahko premalo. Al pa če boš poslal samo na tiste firme, ki imajo razpis, bo tudi lahko premalo ... Če si želiš službe narediš VSE da jo dobiš, ne pa stokaš in cajhnaš doma za krušno pečjo.

Zdej pa za računalnik in hitro pisat prošnje neglede na to, da imaš še status, zdej začni iskat zaposlitev.
pozdrav.gif

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
No tudi jaz sem poslal ene 60 prošenj za zaposlitev.

Od tega sem dobil ene 10-15 odgovorov in celo blizu 10 povabil na razgovor. No na koncu sem se odločil za službo v JU, kjer so mi takoj in brez poznanstev dali pogodbo za nedoločen čas z dokaj solidno plačo in lepimi možnostmi za napredovanja (ker jih gre dosti v penzijo, položaje je pa potrebno zapolniti z ljudmi ki so direktno v stroki).

Tko da srečno pa ne obupat.