srbija in CE oznake

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Mi zna kdo povedati, če tudi v srbiji carina tečnari za CE oznake na izdelkih? Nekaj naročam iz kitajske pa ker nisem ziher, če bo zadeva prišla mimo naše carine, bi si poslal v Srbijo, ker pač imam opcijo, ampak samo, če sigurno ne komplicirajo
confused-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.447
7.095
113
Če naročaš na fizično osebo, potem tudi pri nas ne komplicirajo.

Če pa pravno, pa itak moraš potem prijaviti, ko boš iz srbije spravi sem.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Ni res, smo prek ebaya kupovali večkrat navigacije iz kitajske (po 1 kos, pač po potrebi), vedno na fizično osebo in vedno so zavrnili tiste brez CE oznak.

Zato me striktno zanima kako je s tem v srbiji, drugje pač nimam šanse si poslat...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.192
4.163
113
Kolikor vem obstaja nek dopis s carine (uradna oseba podpisana) kjer je jasno napisano da CE oznaka ni pogoj za zavrnitev v kolikor gre za nakup fizične osebe. Ko oni težijo predložiš tisti dopis in potem zraven napišeše da boš imel produkt za lastno uporabo.

Sam nisem imel nikoli problemov, je pa res da vedno kupujem pod magično mejo 22EUR in cariniki nikoli ne primejo v roke take pošiljke.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.447
7.095
113
Ne vem no...si ziher, da so skenslali zaradi CE oznake, ali mogoče kršitve zaradi intelektualne lastnine (ponaredek?)

Citat:

V primeru, da ga uvaža fizična oseba za osebno rabo, carinski organi ne preverjajo označenosti blaga s CE oznako.

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Makedonska carina preverjeno teži za CE tudi za neelektronske naprave, za srbijo pa žal nevem .

LP M .

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.447
7.095
113
Saj smo pa že povedali, da fizične osebe za lastno uporabo, ne potrebujejo CE oznake. Jaz sem tudi citiral besedilo iz carinske uprave, tako da je zadeva zaključena
smile-1.gif

Drugo vprašanje je, če bo šla zadeva skozi zaradi intelektualne lastnine, namreč kitajci so mojstri ponarejanja in čisto možnost, da bo carina zaradi tega zavrnila.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne vem no...si ziher, da so skenslali zaradi CE oznake, ali mogoče kršitve zaradi intelektualne lastnine (ponaredek?)

Citat:

V primeru, da ga uvaža fizična oseba za osebno rabo, carinski organi ne preverjajo označenosti blaga s CE oznako.

Carinik je rekel ta točno zato, ker ni CE oznak. Če mi kdo najde uraden dopis ali karkoli, s čemer lahko izpodbijam, si bom poslal na svoj naslov. Še bolj neumno se mi zdi zato, ker enak (isti) izdelek, le 5x dražje prodajajo pri nas v trgovini.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Hvala za link. Zgleda res, sem obrnil telefon in so potrdili. Ne vem zakaj potem tiste 2 navigaciji nista šli skozi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.447
7.095
113
Dobro, mogoče je bila zadeva zavrnjena iz strani tržnega inšpektorja zaradi intelektualne lastnine, tisti s kom pa si takrat govoril, pa je rekel, da je kriv CE, ker morda ni vedel kaj točno je krivo.

Vseeno se je dobro prepričati, pred uvozom vsake "elektronike" če bo šlo skozi, da ni kak ponaredek, itd...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Sem se pozanimal, menda je v Srbiji podobno kot pri nas, kot nabašeš in kakršne volje je carinik.