Špricanje šipe, nova pumpica?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Zjutraj je komaj kaj špricalo na sprednje šipe (podobno kot če zmanjkuje tekočine, ampak ni to, ker je polno), na zadnje pa je delalo ok, zato sem mislil, da so se šobe zaštopale (sicer malo verjetno, da bi se vse naenkrat).

Zvečer pa ne dela sploh. Niti motorček se ne sliši.

Je crknila pumpica ali je mogoče kaj drugo?
Sicer bom jutri pri svetlobi bolj pogledal, ampak par hitrih nasvetov ne škodi.

Razen tega me zanima cena nove, predvsem neoriginalne, ker sumim, da je original precej drag.
Avto je Hyundai Accent 1.6GLS l. 2004.

PS: Ja, nekaj takega se mi je že zgodilo
frown-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Aja, to sem pozabil omeniti.

Mešam, vendar je možno, da "prešibko". Sem danes dolil še malo sredstva.

A delojoč motor to lahko odtali? No ja, cevi za zadnjo šipo najbrž ne. Kaj pa tam v bližini, posodo in motorček, bi šlo?
Ker garaže žal nimam,

matej_

Guru
25. okt 2007
2.144
667
113
motor bi mogel odtalit brez problema. vsaj men na polotu je. mi je zmrznala tekočina (letna) za zadnjo šipo, ker je dooolgo nisem uporabljal, potem pa sem se peljal ene 2h pa je začelo delat in pognalo zimsko tekočino katero sem natočil v posodo čez. čene pa pojdi v kak šoping center ko majo garažo na malo daljšo kavico ali pa ga pustiš par uric tam pa mislim, da bi moglo it.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.125
113
Segrej motor na delovno temperaturo (lahko z vožnjo), potem pa pusti avto da stoji kakšne pol urce. Tako bi se mogle cevke do prvih šob odtaliti ...

Med vožnjo se ponavadi NE odtalijo, ker hladen zrak v kombinaciji s hitrostjo še dodatno ohlaja pokrov motorja ... zdej sicer odvisi tudi od izolacije, ampak meni npr. pti -5 stopinjah ne pomaga niti 2h vožnje - pomaga pa prvi postanek pri ogreten motorju za več kot 15 min.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Kot 1. preveri varovalke, za to pumpico sta dve različni, ki odletita če pumpica "na trdo" dela.

Ena je skupno z zadnjim prtljažnikom, ena je pa ločena, odvisno katera je sla...

Drugače pa zlivaj notri toplo vodo, da malce ogreje pumpico, pusti avto na toplem oz. zalavfan motor če bo dosti ogrel...pa ne zlivaj notri hofer in ostale pizdarije,ker smo zadnjic v sluzbi testirali. Na pakungi piše do -25°C , merilec za nivo zmrzovanja je pokazal -5°C , pa nič razrečena !!

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Kot 1. preveri varovalke, za to pumpico sta dve različni, ki odletita če pumpica "na trdo" dela.

Ena je skupno z zadnjim prtljažnikom, ena je pa ločena, odvisno katera je sla...

Drugače pa zlivaj notri toplo vodo, da malce ogreje pumpico, pusti avto na toplem oz. zalavfan motor če bo dosti ogrel...pa ne zlivaj notri hofer in ostale pizdarije,ker smo zadnjic v sluzbi testirali. Na pakungi piše do -25°C , merilec za nivo zmrzovanja je pokazal -5°C , pa nič razrečena !!

Mojster, jaz imam neko tekočino iz Spara/Lidla/Hoferja - ne vem natančno, 5l kanta, piše do -30°C, vendar je jasno, da to v praksi ne drži. Pa vendar. Danes je zunaj okrog -13°C pa mi tekočina ni zmrznila (tok, tok).
grin1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Po parkiranju na soncu in s toplim motorjem se je stvar hvala bogu odtajala.
Za vsak slučaj sem še dolil Sonax.

Hvala vsem za nasvete in sodelovanje!

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
samo sedaj nalo naspricaj da pride skozi sicer bo spet zamrznilo.
Zamrzejo pa sobe ce niso ogrevane

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.918
113
pri taščici
Se pravi zmzrnejo šobe(že pri -15), ne glede na to kako močan koncentrat (recimo kakšnega ki naj bi zdržal do -65 )
wink-1.gif
)
Reši samo ogrevane šobe