Citat:
Uporabnik maggio pravi:
mislim da ni panike, pri nas smo tudi menjali barvo
sploh pa nismo več v diktaturi.
Saj pri nas smo se tudi dogovorili, da se barva (rahlo) spremeni. Sem se malo pozanimal še na občini, pri fasaderju, ki bo to izvajal in pri upravniku objekta. Dejansko ne bi smel spremeniti ama nič, kot je navedeno zaradi avtorskega dela arhitekta. Se pa nihče ne pritožuje če so spremembe majhne. Mi smo sedaj dali za osnovo skoraj enako barvo kot je bila, balkone, ki štrlijo iz osnove pa bomo prebarvali v za par odtenkov temnejšo barvo. So pa seveda bile želje tudi o totalno kontra barvah, pa ideja da balkon si bo pa ja vsak pobarval v tako barvo kot mu odgovarja. Ja, potem pa boblok z novo fasado po dveh mesecih zgledal kot sprednja stran panja
Ta tvoja glede diktature pa se mi vseeno zdi malo močna (
ne leti pa sledeči dopis absolutno nič osebno proti tebi ). Greš v Avstrijo, Nemčijo, gledaš njihove vasi, ki so cele narejene v enem slogu (celo predpisano imajo, da imaš lahko za senčenje oken samo zelena polkna in ne rolet) in si misliš, mater imajo vse lepo urejeno - pa ni bilo diktature. Pri nas pa smo s tem tako obremenjeni, da so nam najmanj kratene vse svoboščine, če ne bi smeli prosto izbrati barve. Da pa potem vse skupaj zgleda za kozlat pa nobenega ne zanima. Glavno, da imam bolj kričečo barvo fasade kot sosed.