sprememba naročnika pri mobitelu

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ker odhajam iz službe imam možnost prepisat nase naročnino za službeni telefon pa me je nekdo prestrašil, da je pri mobitelu treba za to storitev bajno plačat (13€ cirka). A je to res in se pri mobitelu otepajo naročnikov al kako?
confused-1.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
ne zastopim zakaj "se operater otepa naročnikov" če ti za prenos lastništva (ker ima pač s tem povezane stroške, nekdo mora to sprovesti, nekoga je treba plačat) zaračuna določen znesek?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Ker odhajam iz službe imam možnost prepisat nase naročnino za službeni telefon pa me je nekdo prestrašil, da je pri mobitelu treba za to storitev bajno plačat (13€ cirka). A je to res in se pri mobitelu otepajo naročnikov al kako?
confused-1.gif

Res placas full ogromen znesek... neko bajno vsoto... in to menda celih 11,87€
bonk.gif
>> http://www.mobitel.si/ceniki/info/ostale-storitve.aspx

20110415-bfn3kktb4ch676ujh621gryr9c.jpg
20110415-e2qx82fminyybrknhiks4jakc8.jpg

Toliko bos placal tudi, ce na novo sklenes narocinski razmerje...

20110415-1e7qnpymhqqa7twthq5s5uqn7q.jpg

20110415-xc2qdecragay25617b24fbra7c.jpg

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
confused-1.gif

Kako pa to, da si želiš tisto številko obdržat, če ni skrivnost ? Jaz sem z užitkom vrnil številko, ko sem spokal...

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Stroškov ni! Jev pa arogantna nesramnost in samošečnost. To je nekako ista zgodba kot z bankami, ki ti pošiljajo stroške opomina po 30€ in še zamudne obresti 0,8€ na dolžen znesek. Barabija in požrešnost v nahjuši obliki!

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Kako pa to, da si želiš tisto številko obdržat, če ni skrivnost ? Jaz sem z užitkom vrnil številko, ko sem spokal...

Sem jo uporabljal samo za zasebne namene in je pač padla ideja, da jo pač obdržim, namesto da vse poznanstvo na novo obveščam.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
ne zastopim zakaj "se operater otepa naročnikov" če ti za prenos lastništva (ker ima pač s tem povezane stroške, nekdo mora to sprovesti, nekoga je treba plačat) zaračuna določen znesek?

Saj zastopim, da imajo s tem delo. Ne razumem pa višine stroška, ki je enak sklenitvi novega razmerja, kjer dobiš tudi nov sim in vse. V mojem primeru bodo pa tako zaračunali 11,87€ za prepis, plus 9€ za spremembo paketa (ki je zame neugodno predrag, če mi ga ne plačuje firma). Tako da, naročnina se ukine jaz pa k drugemu operaterju.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Samo pazi, da ne boš zapravil več kot teh mizernih 13€ za obveščanje folka, da maš novo cifro. :D

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Moje žena ko je šla na porodniško je to naredila tako, da je prenesla številko na mobi paket, potem pa naprej k drugemu operaterju. Recimo če bi šel na izi, ki ima v akciji izislovo paket, bi te prišlo to 10€ kolikor stane mobipaket, s tem da 5€ dobiš na kartico.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Moje žena ko je šla na porodniško je to naredila tako, da je prenesla številko na mobi paket, potem pa naprej k drugemu operaterju. Recimo če bi šel na izi, ki ima v akciji izislovo paket, bi te prišlo to 10€ kolikor stane mobipaket, s tem da 5€ dobiš na kartico.

Tole z mobipaketom se sliši zvito. Torej prepišem številko na mobipaket, porabim še 5€ dobroimetja in me na koncu stane samo 5€, da ohranim številko?
smile-1.gif

EDIT: a se potem sploh da it na simobil ali tuš z mobikartico in ohranit cifro?
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik brgo pravi:

Tole z mobipaketom se sliši zvito. Torej prepišem številko na mobipaket, porabim še 5€ dobroimetja in me na koncu stane samo 5€, da ohranim številko?
smile-1.gif

EDIT: a se potem sploh da it na simobil ali tuš z mobikartico in ohranit cifro?
confused-1.gif

Tudi prehod iz narocniskega v sistem MOBI stane... in sicer 9,81€
grims-1.gif

20110415-m6ggy9h6uc36h2eykpygey9wyc.jpg

Potem pa se prenos stevilke k drugemu operaterju ...

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Lahko da se kaj narobe spomnim, lahko preverim popoldan, ampak ni šlo za spremembo paketa v mobi paket, ampak je šlo za prenos številke iz poslovnega paketa na mobi paket, to je kao šlo, ni pa šlo iz poslovnega paketa direktno k drugemu operaterju. Lahko da pa da sem vse čisto zamešal
d055.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
evo sem našel obrazec, mogoče pa še komu prav pride

Priponke

• 1187012-mobiprenos.pdf
    167,6 KB · Ogledi: 548

darinkoman

Pripravnik
29. feb 2008
319
0
16
Pri spremembi naročnika ni stroška zamenjave paketa.

Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:

Saj zastopim, da imajo s tem delo. Ne razumem pa višine stroška, ki je enak sklenitvi novega razmerja, kjer dobiš tudi nov sim in vse. V mojem primeru bodo pa tako zaračunali 11,87€ za prepis, plus 9€ za spremembo paketa (ki je zame neugodno predrag, če mi ga ne plačuje firma). Tako da, naročnina se ukine jaz pa k drugemu operaterju.