Sprememba imena in/ali priimka

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.066
416
83
Fajn je met pripravljeno oz. "na zalogi" kako zanimiva stavo, da ko pride do situacije, samo ustreliš, pade roka in to je to.
Razmišljam o tem, da bomo za hec menjali ime ali priimek
smile-1.gif

Berem tale zakon http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200620&stevilka=746
in nikjer ni videt nobenih omejitev, razen seveda poseganja v pravice drugih in ogrožanja javne varnosti. Za slednje si niti ne predstavljam primera.

Vglavnem, ima kdo kake izkušnje. Bi to šlo, da se menja ime in 1 dokument. Čez recimo mesec dni pa se ime spremeni nazaj v staro in ponovno zamenja le ta dokument. Vseh ostalih dokumentov pa se nebi menjalo.

Fajn bi prišel kak nasvet oz. izkušnja koga, ki je menjal priimek, recimo ob poroki. Stroški, časovne omejitve itd... Na prvo žogo računam približno 200€, ampak če ti je lahko ime praktično kar koli, je vredno heca
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.859
2.154
113
Menja, spreminja, dodaja, itd. postopek je enak. Dolžan si zamenjati vse dokumente. Ostalih omejitev praktično ni. Lahko si tudi: Ime Priimek.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Vsi stari dokumenti prenehajo veljat, pa tudi če si naslednji dan zamenjaš ime nazaj, tak da se ne hecat s takimi stvarmi.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Kul ja, jaz tudi o tem razimsljam, ker je tako malo za hec.
Kolebam med Mor On, al pa Ted Perver.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
sama sprememba osebnega podatka je zelo hitro zavedena v sistemu povsod. Sama sem dobila odločbo o spremembi v enem tednu (govora je bilo v enem mesecu), plačaš slabih 60 evrov. 14 dni po spremembi, so v zdravstvu že imeli zavedeno spremembo, jaz pa še staro zdravstveno kartico. k sreči sem takoj povedala kaj je poanta in so me našli z ročnim vnosom.

imeti moraš potrdilo o nekaznovanosti in da nisi v kazenskem postopku, to urediš sam ali upravna enota.

PPG78

Pripravnik
29. nov 2009
96
0
6
Nekaj idej za ime imaš tukaj.
hysterical-1.gif

Drugače pa najbolje da tako kot Homer Simpson ...
Trent Steele: [Homer has just introduced himself as "Max Power"] Hey, great name!
Homer Simpson: Thanks. I got it off a hair dryer.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik majaron pravi:
Zdaj bi se pa res moral prepričat še o tem kar pravi @SouthPark. Tudi če ime menjam nazaj pred enim mesecem, ali moram zamenjat "stare" dokumente za identične "nove".

Vse obstoječe dokumente ti prekličejo.

B81

22. jul 2007
37.901
11.103
113
Pa a to ime tako moti ali kaj? Ker menda to ni mala stvar.

Vem da v moji bližini so se eni preimenovali, pisali so se Osel.

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik majaron pravi:
Zdaj bi se pa res moral prepričat še o tem kar pravi @SouthPark. Tudi če ime menjam nazaj pred enim mesecem, ali moram zamenjat "stare" dokumente za identične "nove".

Vse obstoječe dokumente ti prekličejo.

Kaj pa če si espejevec? Ker ko spremeniš ime, "podjetje" pod tem imenom ne ostaja
tongue-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.553
7.069
113
Citat:
Uporabnik chancey pravi:
Kaj pa če si espejevec? Ker ko spremeniš ime, "podjetje" pod tem imenom ne ostaja
tongue-1.gif

Saj res, kako je s tem? Zadeva ni tako neverjetna, v njej se lahko znajde vsaka samostojna podjetnica, ko se poroči in prevzame ali doda priimek.

jello

Guru
22. sep 2008
10.310
3.932
113
Če imaš digitalno potrdilo preko neta zrihtaš vse (je pa sprememba naziva podjetnika svoja zgodba, nima veze s priimkom - lahko imaš na s.p.-ju še naprej stari priimek).