Spray za zascito izpuha?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Sm gledal da se mi povrsinska rja pojavla po izpuhu na avtu in sem studiral ce bi to rjo spravil dol z dratpirsno ali z kislino nato pa bi presprejal zadnji izpuh, nekje do lonca, vrjetno sigurno bolje kot pa nic?

Sam bi rabil tak srebrn ali krom look spraj ki se vsaj malo sveti kot kovina, ve kdo kje imajo te temperaturne spraya normalnih doz in normalnih cen?

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Bi morala it z dratpiršno dol, z lahkoto.

Poglej Bauhaus, tam imajo kar veliko izbiro.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
brezveze, pusti kot je ker popolnoma ocistit ne mores kaj pa barvas cez bo cez 2 meseca spet rjavo

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.036
113
Jaz sem pred leti barval lonec s sprejem za auspuhe in se je barva z leti kar obdržala,ni pa to neka zaščita proti rji, tako , da če je že rjavo potem....
Dobiš črne, srebrne, krom spraye ..... namenjene za visoke temp. imajo jih pa v vsaki malo bolje založeni teh.rgovini.

Če te moti le zadnja cev do lonca oz. videz le te , daj gor en primeren nastavek pa bo mir.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ne gre se zato da imam zdrav pleh na roru, ampak to zimo sem pa opazil da je cev cist na koncu iz lonca ze kr fajn najedl ,pa ceprav je ror nasplosno skor kt nov.

Ce dam nastavek na cev se bo voda in sol iz ceste se bolj zadrzevala tam vmes in je se slabse pomojem.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.036
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Ne gre se zato da imam zdrav pleh na roru, ampak to zimo sem pa opazil da je cev cist na koncu iz lonca ze kr fajn najedl ,pa ceprav je ror nasplosno skor kt nov.

Ce dam nastavek na cev se bo voda in sol iz ceste se bolj zadrzevala tam vmes in je se slabse pomojem.

Torej, če te razumem te moti videz.
Nastavek gor pa je, konec pa naj rjavi če hoče, itak nima nobene funkcije.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.036
113
Če mene vprašaš boš težko zaščitil konec tako , da ti ne bo rjavel oz. našel reštev da bo za vedno mir pred rjo.
Očitno je osnova(pločevina) taka, da pač rjavi oz. je dovzetna za rjavenje.
Ne vem no , poskusi s prej omenjenimi sprayi.

Jaz imam še original auspuh(8 let) in na koncu(zaključek) ni nič rjav.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Jaz vsake par mesecev našpricam WD40 po celem loncu, še posebej pred zimo in pozimi. Se mi zdi da kar pomaga. Ni zdej glih 100% varijanta, pomaga pa, vsaj pomoje, delam to že 10+ let.
Ubistvu še najbolj pomaga da ga čim večkrat opereš ali vsaj spereš, še posebej ko je sol na cesti. Če boš samo dal kak sprej gor pa potem 2x na zimo opral bo isti K.