Spoznavanje tujega jezika za otroke

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.719
412
83
Kras
www.mtl.si
Zaenkrat otrok še ne bi vpisoval v tečaje, temveč bi poizkušal z njimi malce delat na tujih jezikih. Zaenkrat smo prišli do tega, da gledajo risanke v tujih jezikih, tako da postane melodija jezika domača.
Obstaja kakšna literatura ali morda igrice s katerimi bi lahko doma začeli s spoznavanjem tujega jezika. Zanimajo me pa primarno angleščina in potem še nemščina in italijanščina.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Z nemščino bo lahko: rorcange, šrubncigar, faznprifar, letkolm, šraufštok, kuplnga, bremze, obrliht, ibercug itd. - pel jih v delavnico in dokler ne znajo naštet vsega videnega na izust, nema interneta
evil.gif

Z italjanščino je malo težje, a za začetek so putana, porkamadona, mona, mamamia (pri italjanščini je treba pazit na melodijo! - ne tako, kot pri nemščini, kjer daš kot referenco na ogled kak film, npr Neretvo).
Pri angleščini merkaj, da ne bodo preveč avstralskih oddaj gledali, njih še angleži ne zastopjo.

Gal

Pripravnik
18. mar 2013
384
0
16
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Zaenkrat otrok še ne bi vpisoval v tečaje, temveč bi poizkušal z njimi malce delat na tujih jezikih. Zaenkrat smo prišli do tega, da gledajo risanke v tujih jezikih, tako da postane melodija jezika domača.
Obstaja kakšna literatura ali morda igrice s katerimi bi lahko doma začeli s spoznavanjem tujega jezika. Zanimajo me pa primarno angleščina in potem še nemščina in italijanščina.

Pusti otrokom otroštvo.

Do 10. leta jim ne bo nič koristilo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.719
412
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Gal pravi:

Pusti otrokom otroštvo.

Se ne strinjam. Sam sem se brez muke ali prisile naučil naš bivši bratski jezik zgolj čez risanke in filme na HTV. Tisto eno leto učenja v osnovni šoli je pa ravno še nekaj cirilice pustilo v glavi
grin1.gif
.

Pa ne mislim jih silit, ampak skozi igro, risanke, itd. približat jezik in zagotovit osnove. Ne bi jim rad priskutil zadeve.

Gal

Pripravnik
18. mar 2013
384
0
16
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Gal pravi:

Pusti otrokom otroštvo.

Se ne strinjam. Sam sem se brez muke ali prisile naučil naš bivši bratski jezik zgolj čez risanke in filme na HTV. Tisto eno leto učenja v osnovni šoli je pa ravno še nekaj cirilice pustilo v glavi
grin1.gif
.

Pa ne mislim jih silit, ampak skozi igro, risanke, itd. približat jezik in zagotovit osnove. Ne bi jim rad priskutil zadeve.

Pa dobro brate, reci istinički. Nešto si se naučio i u Jugo vojsci.

Drugače pa je nekaj drugega angleščina (jezik za debi...), nemščina, katere otroka ne boš navadil v mladih letih, razen, če doma govorite tako, italijanščina pa je lažja od nemščine, samo nam tudi ni blizu.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.126
1.278
113
42
Moj mali se je naučil barve in živali po angleško na mojemu pametnem telefonu z aplikacijami za otroke. Pol leta se ni igral na mojem mobitelu pa še vedno vse zna. zdej ej star 2,5

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.286
7.058
113
pri taščici
Link, ime aplikacije, hvala. Sicer mu še slovenščina dela preglavice, ampak lažje se bo učil preko ekrana, kot knjige....

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Gal pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Gal pravi:

Pusti otrokom otroštvo.

grin1.gif
.

Pa dobro brate, reci istinički. Nešto si se naučio i u Jugo vojsci.

Drugače pa je nekaj drugega angleščina (jezik za debi...), nemščina, katere otroka ne boš navadil v mladih letih, razen, če doma govorite tako, italijanščina pa je lažja od nemščine, samo nam tudi ni blizu.

ne filozofiraj, sam sem se nemško naučil ko sem pred vrtcem zjutraj gledal nemške risanke.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Gal pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

Pusti otrokom otroštvo.

LOL, jaz sem v 4. razredu že govoril italijansko in bral stripe v ITA jeziku, ravno zato ker sem gledal risanke na Mediasetovih kanalih od petega leta dalje.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
za tablce imaš en kup igric za učenje.

sam da ne bo tko kot pr frendu, k je mali znal skor prej anglešk kot slovensk in je pol govoril slovensko, določene besede pa kr po angleško vmes:)) Sicer nič slabga smo se pa smejali:)

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.126
1.278
113
42
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Link, ime aplikacije, hvala. Sicer mu še slovenščina dela preglavice, ampak lažje se bo učil preko ekrana, kot knjige....

Na google play sm najdu. Animal neki. nimam več na teelfonu

mistique

Guru
16. jun 2009
14.170
1.960
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Citat:
Uporabnik Gal pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

Pusti otrokom otroštvo.

LOL, jaz sem v 4. razredu že govoril

Fixed
evil.gif

Naš je imel v vrtcu angleščino, nekaj je pobral iz risank, kaj malega iz slovenskega jezika
evil.gif
Je pa dejstvo, da angleško (precej) razume in dosti manj govori.
Mislim, da ni potreben vpis na nekakšne tečaje ali kaj podobnega. To je pa avtor teme za svojega otroka očitno že sam ugotovil.

Gal

Pripravnik
18. mar 2013
384
0
16
Citat:

LOL, jaz sem v 4. razredu že govoril italijansko in bral stripe v ITA jeziku, ravno zato ker sem gledal risanke na Mediasetovih kanalih od petega leta dalje.

Verjetno si živel ob meji z Italijo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.719
412
83
Kras
www.mtl.si
Evo, da malo nadaljujem.
Ker nisem našel nič pametnega sem se lotil sam zvečer pred spanjem skozi igro razlagat tuje besede.
In ponavljamo, ponavljamo, ponavljamo in še malo ponavljamo
evil.gif
.
Je pa bilo na začetku veliko smeha, saj jima je bila vsaka beseda smešna
grin1.gif
.

Eno vprašanje za tiste, ki imajo kaj prakse: a jih že začnem vzporedno morit še z angleščino ali je bolje, da ju sedaj samo z enim jezikom ''obremenjujem''?

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Jaz mislim, da jih bodo s slovo in anglo morili v šoli, z italjanščino pač ne. Tko da spilte italjinščino, ostalo se bodo naučili pod mus.