Sporočilo od Telekoma

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #9334
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #9334

Tole sem dobil:

Citat:
Telekom Slovenije [brenda.slater@tesco.net]

Spoštovani uporabnik SIOL.NET,

Zaradi visoke stopnje pošto in neželene e-pošte v razsutem stanju, naši uporabniki dnevno prispele na SIOL.NET! Račun baze, smo se odločili za nadgradnjo naš račun! podatkovne baze za zaščito in napad pred nezaželeno baze podatkov.

Smo opremili naše baze podatkov z visoko detektor nezaželeno in bi opravljal visoke karantenske storitev redno na vseh računih, se pričakuje, da izpolnite obrazec za preverjanje računa, kot to zahteva in bomo nadgraditi svoj račun. Izpolnite podrobnosti pravilno za svoj račun, da je nadgradnja

Ime:
PRIIMEK:
E-naslov:
GESLO:
Potrdi geslo:
DATUM ROJSTVA:

Hvala za vaše pričakovane sodelovanje,
Webmaster SIOL.NET upravljanje.

Vrlo čudno. Kdo ve, kaj bi to bilo?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
To bi bilo nateg. Pa saj ne moreš takega maila resno jemat
tongue-1.gif
Gugl trenslejt, mail od Brende Slater iz Tesca pa sprašujejo te za podatke, ki jih Siol tako ima na pogodbi.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.274
6.106
113
Poizkus prevare. Označi kot spam (če ti to program omogoča), ali pa kar pobriši.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.488
1.591
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Isto sem jaz dobil od Telemacha! Odgovori takoj, drugače ne boš več dobival mailov!!! Pa ne pozabi napisat še gesla od tvoje spletne banke in PIN kode tvoje bančne kartice!
priden.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.274
6.106
113
A ni hecno, da ob vseh oh-in-sploh spam filtrih naših ponudnikov ravno ta sporočila pridejo skozi.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Torej, tole sem dobil ta mesec že nekajkrat na več računih.

Hvala za ugotovitev, bom označil za neželjeno in zadevo posredoval Telekomu.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Ampak to se že vrača kot bumerang. Primer:
gospod je dobil virus (black screen, na sredini znak od policije, in da je za plačat 200€)
Ko razložiš gospodu da je to virus pa se glasi odgovor: To ni mogoče imam google chrome, ki vse blokira, imam antispyware in požarni zid.
"Gospod kje pa je antivirus?"
"Ga ne rabim, saj pa imam vse kar rabim za zaščito"

sprasujem se.gif

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
SPAM... tega je veliko pri vseh ponudnikih.

Logika ti pove, da ne sporočaš podatkov, ki jih ima tvoj ponudnik
smile-1.gif

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.961
38
48
Haha, hudi so eni prevodi... Zadnjic sem dobil tole preko Bolhe:

"
Je element še vedno naprodaj?
Kako sem plačal za to?
"

Pohvalno, da so vsaj sumnike uporabili, ce se jih ze meni ne da vedno.
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

No, seveda, dobil sem odgovor od Telekoma:

Citat:
Pozdravljeni,

obveščam vas, da sporočilo, ki ste ga prejeli, ni bilo poslano z našega e-naslova. Gre za SPAM-sporočilo (nezaželeno sporočilo), v katerem je zlorabljena identiteta blagovne znamke SiOL. Kot ponudnik internetnih storitev od vas ne zahtevamo naročniških podatkov, kot je vaše osebno geslo.

O sporočilu smo že obveščeni in tudi že ukrepamo. Predlagam vam, da na tovrstna sporočila ne odgovarjate in ne sledite povezavam, navedenih v sporočilih, prav tako prek e-pošte ne pošiljate osebnih podatkov.

Priporočam vam, da na računalnik namestite najnovejše popravke operacijskega sistema (npr. Windows update) in posodobljen antivirusni program. Naročniki SiOL interneta imate možnost subvencionirane uporabe antivirusnega programa Panda (http://www.siol.net/Spletne_storitve/Varnostni_paket.aspx).

Lep pozdrav,

Jure Horvat
Center za pomoč uporabnikom

www.telekom.si

Hvalabogu, da Google Translate ne zna 100% prevajati, sicer bi res lahko kdo mimogrede nasedel. Je pa zelo verjetno, da se bo Google kmalu naučil tudi tega.

V prvi vrsti npr. : Moje delo ni IT in mi v tem smislu tudi ne bi bilo treba biti vrhunski strokovnjak za to, saj redno plačujem vzdrževanje mojega elektronskega računa SiOL-u (oz. Telekomu). Zakaj me mora ob takem sporočilu torej skrbeti, oziroma kdo je tisti, ki se mora sekirati?

Saj verjetno razumete : izdelujem neke stroje in moja profesionalna in moralna obveza do strank je garancija kvalitete, servisiranje izdelka za najmanj minimalno zakonsko določeno dobo ali pa sto let, če je izdelek tržno uspešen. Ob tem moram seveda paziti kot pes čuvaj, da mi izdelka kakšen cigan ne ukrade in to je po moji logiki moja naloga in ne naloga stranke. Stranka ima samo moralno častno pravico, da me obvesti o takih dogajanjih. Če se ji ljubi ...

Koga mora torej skrbeti ob takih sporočilih, ki se stalno pojavljajo kot plevel, nihče pa ne puca!?

Pa vsem voščim in želim enega srečnega in zdravega 2013, predvsem poštenega in dostojanstvenega. Čeprav bo precej zafjukan, pa še tem bolj.
roza.gif

Podobne teme