Splošno vprašanje: zakaj avto cuka?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
GOLF V letnik 2006 če se ne motim, diesel.. Vsake tok časa cuka, bil je že na AMZSju, kjer so menjal olje, filter itd.....upam, da ni pumpa?

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
LMM - luftmesser - merilec pretoka zraka
EGR - exhaust gas recirculation - ventil za recirkulacijo izpušnih plinov, del izpušnih plinov vrača nazaj v sesalni kolektor

Poskusi najprej odklopiti LMM in se voziti - če ne bo nobene spremembe (na slabše), potem je tu napaka. EGR pa se očisti, ker se v njem naberejo saje.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Fant ni prepričan niti, ali je dizel ali bencinar. Ti pa mu svetuješ naj LMM odklopi, pa take fore ...
grin1.gif

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Dizel je.

Ob naslednjem tankanju v rezervoar vlij tekočino za čiščenje sistema vbrizga, imajo na skoraj vseh pumpah. Nato nalij polno goriva in pojdi na ac in ga zgoni, s tem mislim 2,3,4 do konca, ponovi vajo še vsaj enkrat (seveda segret motor). Zna bit da bodo težave čarobno izginile. Vsaj meni so. Sicer je šlo za bosch pumpa motor, ampak mislim da škodovati ne more niti PD niti CRju.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Sicer je šlo za bosch pumpa motor, ampak mislim da škodovati ne more niti PD niti CRju.

Jaz sem neuk pri teh motorjih pa me zanima: kaksna (oz. bolje receno cigava) je pumpa pri PD motorjih ?