spletna trgovina - VISA, MC, PAYPAL

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
Torej,

V planu imamo zgraditi spletno trgovino, ki bo delovala po EU.
Zanima nas, kakšen je strošek transakcij, če nekdo plača preko VISE, MasterCarda, Paypala?

Zanima nas tudi, kako je če nekdo v valuti kot so HUF, HRK, SEK ipd plača, kakšni so stroški koverzij v eur?

Se pravi imamo tu strošek konverzije v EU, + fiskni strošek transakcije + % od vrednosti transakcije.

Ima kdo kakšne izkušnje, kje bi se lahko to dodobra pozanimali?Verjetno so med bankami kar razlike?
Podjetje bo registrirano v SLO, z bančnim računom v SLO.

Hvala za vsak namig
cheer.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Cene so v evrih, torej uporabnik placa v evrih. Za konverzijo tako poskrbi on, zato je ta strosek njegov (oz to zanj naredi paypal ali banka pri kateri ima kartico), tako da iz te postavke stroskov ni.

Paypal si pa naceloma vzame 3% od nakupa.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Za kartice preveri na banki kjer bo/bodo trr.
Potem
Imas pa se alternative. Eno sem zadnjic opazil, a pozabil naziv produkta. Pobrskam in javim.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Kupiti moraš plačilni modul za spletno plačevanje preko ponudnika, kateri stane cca. 300eur z namestitvijo. Ti ponudniki potem vzamejo 2-3% provizije, pa banka vzame 3% provizije.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.854
684
113
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Cene so v evrih, torej uporabnik placa v evrih. Za konverzijo tako poskrbi on, zato je ta strosek njegov (oz to zanj naredi paypal ali banka pri kateri ima kartico), tako da iz te postavke stroskov ni.

Paypal si pa naceloma vzame 3% od nakupa.

PayPal prodajalcu zaračuna tudi pretvorbo valute. Skupaj z osnovno provizijo potem to nanese malo manj kot 5%.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Pri GB recimo ce si komitent enih 50€ na mesec plus 2-3%, odvisno od kartice. Ce imas zadosten promet ti fiksnega dela ne zaracunajo.

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
Najbolj me je strah dejansko pri transakcijah, ki so recimo 5 eur ali manj.Koliko od 5€ dobimo potem mi na račun.Rad bi res do centa točno vedel, kje smo
rolleyes-1.gif

Al pa recimo, če je strošek kupca 2€, koliko se zgubi na "poti" do našega TRR.
Torej še vedno je vsak nasvet dobrodošel.Sigurno obstaja kakšno podjetje v Slo, kateri se s tem ukvarja?
Sprejemali bi, Master Card, Visa, PayPal, ter mogoče še kakšno razširjeno plačilno sredstvo?

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Še en predlog iz moje strani....
Predlagam, da se o samem poslovanju pogovorite tudi s svojim računovodstvom, oziroma upam, da ste se že.....kaj in kako bo najbolje izpeljati vse skupaj.
Glede na opisano gre za kar nekaj posebnosti pri poslovanju......poslovanje preko spleta, tujina. prodaja končnim kupcem, prodaja podjetjem, tuje valute, mnogo plačilnih sredstev.....hkrati pa prodaja "poceni artiklov".

Če boste majhni se zna zgoditi, da bo vsa ostala infrastruktura, support in administracija dražja kot pa RVC pri posameznih artiklih.
Če boste veliki se pri veliki količini cena obdelave na prodan artikel zmanjša.
Če boste nekje vmes ste ga pa nasankali........ boste premajhni, da bi naložba v vso avtomatizacijo splačala in preveliki, da bi se zadeve lotili "na peš".

Mi je znanih kar nekaj podjetij, ki bi se šli "drop shipping" spletno trgovino pa se ne zavedajo koliko lahko stane vsa ostala administracija, blagovno knjigovodstvo, administracija poslovanja s tujino in posebnosti DDV zakonodaje, posebnosti pri 100 in 1 možnosti plačilnih sredstev ipd...... pri prodaji artiklov po 2€. in RVC-ju magari 100% se zna zgoditi, da bodo stroški ostalih postavk presegli sam RVC.

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
glej stvar je lahko dokaj enostavna in ugodna če se je lotis po pameti če želiš ugodno izpeljati na dolgi rok me kontaktiraj imamo celotno rešite od plačil do dostave in avtomatizirano z fursom povezano računovodstvo. tako da je lahko tudi ugodno pišem z telefona ne zamerit.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.370
6.153
113
Citat:
Uporabnik unknown_user pravi:
Najbolj me je strah dejansko pri transakcijah, ki so recimo 5 eur ali manj.Koliko od 5€ dobimo potem mi na račun.Rad bi res do centa točno vedel, kje smo
rolleyes-1.gif
Pri tako majhnih transakcijah boš moral prodati ogromno storitev, da se boš pokril. Saj verjetno gre za storitev?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik baldrick pravi:
glej stvar je lahko dokaj enostavna in ugodna če se je lotis po pameti če želiš ugodno izpeljati na dolgi rok me kontaktiraj imamo celotno rešite od plačil do dostave in avtomatizirano z fursom povezano računovodstvo. tako da je lahko tudi ugodno pišem z telefona ne zamerit.

mislim, da ne bo noben imel nič proti če tukaj napišeš kaj ponujaš
smile-1.gif

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
ponujam popolno intergracij s katerim koli računovodstvom in e-commerc sistemom plus vse trenutno zanimive dostavne službe in plačilne kartice vključno z moneto in el pos preko mobilca. Ponujamo popolno ali delno sinhronizacijo vključno z zalogo artikli in katalogom slik skratka tudi računovodske programe oz e-rešitve naših partnerjev v kolikor že nimate izbranega skratka da ne navijam sam zase imamo celotno rešitev na ključ.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
tega nikoli nisem razumel, vsi te sprašujejo ... možnost da se izpostaviš ... ti pa nočeš. a mate preveč dela ?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
proti komu? ima možnost vsak povedat in tudi reklama ni. info je, če si pa tam zaposlen pa bog pomagaj.

če ne želiš, dej na zs, pa bom jaz objavil tukaj, če ti je ok.