Spletna stran - vikanje/tikanje

Vikanje/Tikanje (spletna trgovina, 52% so ženske med 25 in 34 letom )

• Skupaj glasov
    50
  • Glasovanje je zaprto .

slo91

Pripravnik
26. jul 2007
435
2
18
Ljubljana
Prenavljamo spletno stran. Glede na fb like bo šlo v 52% za ženske med 25 in 34 letom, ženske prav tako predstavljajo 87%.

Priporočate da se jih tekstu (kontakt, dostava....) nagovarja z vikanjem ali tikanjem.

Meni se zdi tikanje totalno neprimerno, vendar sem dobil kar nekaj predlogov, češ da je tako bolj osebno.

Vaše izkušnje?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Odvisno tudi od tega, kaj prodajaš.

Sicer sem pa za vikanje kar se tiče poslovanja.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Mimovrste recimo uporablja tikanje pri izvedbi narocil in se mi zdi prav fino
smile-1.gif
Nekako bolj prosceno.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.205
16.490
113
+1

tikanje je res bolj osebno ampak moraš ta status doseči, ne pa kar "skočiti vanj".... in prej bo koga bolj motilo tikanje kot pa vikanje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.447
7.095
113
Mene ravno tikanje pri mimovrste moti, ok, dokler sem bil mlad pubec, je bilo fino, v zrelih letih pa ravno ne sede, da te neka spletna stran tika.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ker človeka ne poznaš osebno, je v vsakem primeru pravilno, da ga v takem primeru vikaš. Nikakor pa ne uporabljajte Velike začetnice pri naslavljanju (Vi, Vaši, Vas...), ker je to osladno in neprimerno.

sad

Guru
24. avg 2007
21.276
9.900
113
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Ker človeka ne poznaš osebno, je v vsakem primeru pravilno, da ga v takem primeru vikaš. Nikakor pa ne uporabljajte Velike začetnice pri naslavljanju (Vi, Vaši, Vas...), ker je to osladno in neprimerno.
vi, vaši, itd. je pa po moje slovnično nepravilno :p
Možno sicer, da se motim...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.211
3.573
113
Marlbor
Glede na to, da nagovarja neko množico bo pač kot govorjenje množini. Z veliko "Vi" je moteče.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.773
9.979
113
40
MB
vidim da prvo kot prvo sploh nimate razdelano ... kdo nagovarja koga ... ne vem odkod nagovarjanje množice? nagovarjaš vsakega posameznika posebej ...
wink-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.276
9.900
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Glede na to, da nagovarja neko množico bo pač kot govorjenje množini. Z veliko "Vi" je moteče.
Torej boš nagovarjal kupca kot enega v množici, čeprav doma pred zaslonom sam nakupuje?
V času, ko je jasna usmeritev za internet trgovine individualizacija (torej tudi uporaba Imena in Priimka, če ga imaš seveda) to ni ravno najboljši nasvet. Samo spet: nisem v tem fohu, tako da morda trosim že zastarele zadeve
wink-1.gif
.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:

Ni. Veliko začetnico uporabljajo samo razne glupe firme a la Top Shop, da je čimbolj opazno kako ''spoštujejo'' svoje stranke. Vse skupaj pa je preneseno iz angleščine, kjer dejansko obstaja oblika vikanja s veliko začetnico, ampak je namenjeno kraljevi družini.

sad

Guru
24. avg 2007
21.276
9.900
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:

Ni. Veliko začetnico uporabljajo samo razne glupe firme a la Top Shop, da je čimbolj opazno kako ''spoštujejo'' svoje stranke. Vse skupaj pa je preneseno iz angleščine, kjer dejansko obstaja oblika vikanja s veliko začetnico, ampak je namenjeno kraljevi družini.
Torej se vikanje piše z malo začetnico? Ker slovenščina mi ni nikoli šla, ampak kolikor vem je treba z veliko pisat.

Drugače pa še en zanimiv članek na to temo: http://www.iupd.net/2010/12/tikanje-ali-vikanje.html

sad

Guru
24. avg 2007
21.276
9.900
113
Citat:
Tako je. Vedno z malo, samo lastna imena so z veliko začetnico (kraji, imena...) in čisto nič drugega.
Hm, a lahko kakšen vir? Ker če je to res, potem še dobro, da sem sploh spravil skupaj tisto pozitivno iz slovenščine.
grin1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.211
3.573
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Tako je. Vedno z malo, samo lastna imena so z veliko začetnico (kraji, imena...) in čisto nič drugega.
Hm, a lahko kakšen vir? Ker če je to res, potem še dobro, da sem sploh spravil skupaj tisto pozitivno iz slovenščine.
grin1.gif
Sorry, ti še si računalniško nepismen. V googla vtipkaj "vikanje z malo začetnico".
Evo iz zadetkov en zanesljiv vir http://www.blog.uporabnastran.si/2010/03/12/minute-za-jezik-08-kako-uporabiti-vikanje-in-polvikanje/

tomi

Guru
1. sep 2007
18.773
9.979
113
40
MB
Citat:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:

maš kr prav ... sploh pa gre v osnovi za komunikacijo med dvema računalnikoma ...
smile-1.gif

ne vem zakaj se vam zdi ful žaljivo če nekdo ne vika ... meni je za to pač ravno, oz se spoštovanje pokaže na drug način ne pa z nekim prisilnim vikanjem ... to mi je mimo, dejansko res ko fopšop ko maš filing da si največji gospod kupo si pa experdajzer
evil.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.276
9.900
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
grin1.gif
Sorry, ti še si računalniško nepismen. V googla vtipkaj "vikanje z malo začetnico".
Evo iz zadetkov en zanesljiv vir http://www.blog.uporabnastran.si/2010/03/12/minute-za-jezik-08-kako-uporabiti-vikanje-in-polvikanje/
Mah, to sem tudi sam našel. Kakšna online slovnica bi bila boljši vir. To lahko tudi jaz dveh minutah postavim, pa to še ne pomeni, da je to res. Zanima me, kako je po slovnici...