Moje mnenje glede zasluzkov na netu je precej klavrno. Da se zasluziti kak EUR z oglasi, za par tisoc EUR pa bi rabil res dobro obiskano stran, kjer bi predvajal dobre oglase, ki bi jih ljudje zelo zelo klikali (in bi jih posledicno lahko dobro prodal...). Razni google/httpool/Toboads/AdPartner mislim da ne prinesejo veliko - za kako gostovanje ze, ce je CTR dober. Velja za neke normalne strani, ce ti pa rata naresti nov internetni-bum, potem pa ti denar ne uide. Ampak je tako kot pri vsem biznisu - redkim rata pa se to ponavadi po res trdem in dolgotrajnem delu.
Patsy: odvisno od sredstev. Vse je odvisno od sredstev.
Za preprosto, fiksno spletno stran ne rabite veliko, domeno + nekje gostovanje (ki je poceni, ker je brez baze, brez nekega velikega prenosa podatkov in podobno), naredi pa vam jo kako podjetje ali student za majhne denarje. Morda se ceneje je ce v firmi se kdo malo spozna, potem se kupi predlogo (template) in postavi na kak sluzben server.
Ampak po mojem mnenju, take spletne strani niso veliko vredne. Nasel te bo le tisti, ki bo direktno vpisal tvoj link ali pa v iskalnikih iskal neko nenavadno frazo.
Drazja varianta je kak open-source CMS sistem, Joomla ali kaj podobnega. Ceprav mora tudi nekdo postaviti, vzdrzevati, gostovati in podobno... redki posamezniki ali podjetja poznajo dovolj Joomlo, da postavijo neko smiselno stran in ne pretiravajo vsepovprek.
Najdrazji je pa seveda najem oz. izdelava pri podjetju, ki ve kaj pocne. Pa tudi tukaj je potrebno skrbeti za stran, za vsebino, osvezevati podatke in podobno.
Poleg tega je povsod treba racunati na zanimiv dizajn, ki tudi ne pride kar sam od sebe.
pikec85:
IMHO imas dve moznosti, v vsakem primeru je pa smiselno da eno podjetje dela vse:
- podjetje, ki res obvlada kak open-source CMS sistem, ki nudi tudi programiranje pluginov in modulov zanj (za kar mora poznati PHP ze precej dobro) ali ustrezno ogrodje - Zend, Cake, Qcodo. Pa seveda imeti dobre streznike + vzrzevalce sistema, drugace zna trpeti varnost. Takih firm je seveda kar nekaj, cena pa od sprejemljive pa do smesno visoke. Da ne bo kdo razumel narobe, na Joomli sem videl res ze dobre, profesionalne resitve, ampak so bile redke. Tudi Joomlo je treba obvladat
- podjetje ki ima svoj CMS sistem, na katerega ti nudi vzrzevanje, razsirljivost po zelji in garancijo. To je pa vsako malo vecje, resnejse podjetje. Seveda pa tudi celovitost.
sevlje:
Sama stran mi nikakor ni vsec, zasnova je zastarela, preobremenjena in iz casov, ko so delali take strani, da se je kao videli da si profi. Tudi barve spadajo tja nekam. Obcutno prevec vsega, v glavnem.
Drugace tehnolosko nimam kaj dosti za recti - narejena na osnovi divov, skoraj validira, reference so odlicne, torej je bistvena stvar IMO cena, ker so po moje dragi. Morda se pa motim, vsaj take so moje izkusnje. (nasel sem cenik, vendar mislim da ce se pogovarjamo o malo bolj resnih firmah, je cena "Po dogovoru"
)
Se pa strinjam, da mora biti stran prilagojena za vecino browserjev + prilagodljiva na vse nacine. In pretiran JavaScript je smrt za marsikatero stran, ce probas do nje preko mobitela/dlancnika.