Spet problem s širino prekmurske AC

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
http://24ur.com/novice/slovenija/tezak-dostop-do-ponesrecencev.html

OK, razumem, da bi lahko bila AC širša, ampak to jamranje kak je težko dostopat do kraja nesreče mi je pa čudno - zakaj ne gredo po nasprotni smeri? Oz. zakaj bi naj bilo to tvegano, kot so dejali v prispevku? Saj če prometna nesreča zapre oba pasova ne bo nihče pripeljal nasproti
tongue-1.gif
Pa male škarje so nabavili, da bodo peš šli do nesreče... Ne vem no, ne razumem tega.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Hja. Ne moreš sedaj par km celotne AC zapret, ker je tam "manjša" nesreča. Pa še to za par ur.

Najboljše je bil ata, ki je sredi AC zaklenil avto in šel gledat okoli, pa ni mogel mimo rešilec.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kaj pa policaji? A ni prepovedano prehitevanje tovornjakov po celi prekmurski avtocesti? Policaji se niso nič pohvalili, da so one tovornjake na prehitevalnem pasu na posnetku kaznovali.
Važno, da vedno in povsod vztrajno dežurajo na "dirkače" na koncih avtocest, kaj drugega jih v zvezi s prometom na avtocestah zaenkrat ne zanima.

kovcek

Pripravnik
21. avg 2007
72
0
6
MS
Ja, to sem tudi sam gledal, da so tovornjaki stali na obeh pasovih...čeprav je bilo povedano, da se tovornjaki na tem delu avtoceste, ne smejo prehitevati med sabo...če se ne motim, so postavljeni tudi prometni znaki, ki to prepovedujejo...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Vprašanje kako se upoštevajo pravila v takšnih primerih, ko se gre za zastoj. Tehnično gledano tovornjaki takrat ne prehitivajo, je pa res, da bi moralo tudi to biti prepovedano.

Ampak to ni rešitev, ker ziher večina romunov ne bo vedela, da tega ne smejo in se bo vedno našel nekdo, pa četudi se da iber velika kazen.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi: Vprašanje kako se upoštevajo pravila v takšnih primerih, ko se gre za zastoj.
V zahodni Evropi to sploh ni vprašanje. Če je zastoj, tovornjaki obstanejo na zunanjem pasu. Imajo pač take kazni in tak nadzor, da si to kot pri nam ne upajo kaj dosti delati.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
nic nimajo vecjih kazni kvecjemu manjse, samo tam je kultura vseh voznikov na precej visji ravni.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pri nam je kazen 120 evrov, s polovičko v 16 dneh samo 60. (26. člen)

Za Nemčijo vem, da so kazni mnogo večje od te naše.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Hja. Ne moreš sedaj par km celotne AC zapret, ker je tam "manjša" nesreča. Pa še to za par ur.

Kak zapret?
confused-1.gif
Če je nesreča čez 2 pasova tako ali tako od mesta nesreče promet ne poteka (do prvega uvoza/izvoza). Če je pa nesreča na enem pasu, pa tako ni problem prit do tja, ker promet mimo še vedno poteka.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Pri nesreci je vedno pomemben cas, in s tem da ti zapes en del avtoceste in da gasilci in resevalci rinejo okrog je pa malo kriza.

Casiopeia

Pripravnik
9. nov 2008
55
0
6
Prekmurje je v k**** glede vsega ... tudi glede "avtoceste" ... da pa sploh ne govorim o odnosu, ki ga ima osrednja Slovenija do Prekmurja ...
uf-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
[censored] ga, tak je to, če si poleg mađarske
wink-1.gif

Če bi bla na oni strani nemčija, bi se pa vse tja koncentriralo.

Casiopeia

Pripravnik
9. nov 2008
55
0
6
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
wink-1.gif

Ja ... bližina Madžarske ni največja prednost ... še posebej ko večina folka misli, da Prekmurci večino razumemo madžarščino ...
bonk.gif

Pa nimam nič proti Madžarom ... samo mi gre pač na jetra, da sem v lastni državi nagovorjena s tujim jezikom ...
jezen.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.101
3.158
113
Če bi bila avtocesta tako narejena kot mora biti potem ne bi bilo nobenega problema, brez odstavnega pasu so tistih nekaj € prihranili sedaj ko ga bo potrebno poširiti bodo pa za pol avtoceste plačal

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Ja, ampak to bo problem sedanje vlade in ne tiste, ki je vse zajebala
wink-1.gif

Casiopeia, moje sožalje. Preseli se
wink-1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
wink-1.gif

Če bi bla na oni strani nemčija, bi se pa vse tja koncentriralo.

Saj si butast, ja ... To zdaj že marsikdo tule ugotavlja.

Mimogrede, pozabil si Avstrijo in Hrvaško - se pravi, da mejimo na tri sosednje države. Ne vem, v čem je bolje imet za sosede tuđmane ali berlusconije oz. kogarkoli drugega?
Boš moral malo nazaj v četrti razred pogledat.

Casiopeia

Pripravnik
9. nov 2008
55
0
6
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ja, ampak to bo problem sedanje vlade in ne tiste, ki je vse zajebala
wink-1.gif

Casiopeia, moje sožalje. Preseli se
wink-1.gif

He he he ... ja, saj razmišljam o tem ...
17758-icon_confused.gif

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik kovcek pravi:
Ja, to sem tudi sam gledal, da so tovornjaki stali na obeh pasovih...čeprav je bilo povedano, da se tovornjaki na tem delu avtoceste, ne smejo prehitevati med sabo...če se ne motim, so postavljeni tudi prometni znaki, ki to prepovedujejo...
Prepoved prehitevanja za tovornjake velja od Pinc do Pernice. Prometni znaki ki to prepovedujejo so postavljeni po celotni trasi in jih je mogoče najti sigurno na vsake 3km, če ne pogosteje. Je pa res, da jih nihče ne upošteva.

Policija pa prehitevanja kaznuje, če te vidi prehitevati. In samo včeraj sem videl 6 takih ustavljanj pa pisanj kazni. Ampak vseh pač ne morejo dobiti. Logična stvar.