Tako. Danes sem letos prvič zakurbljal kamin. Dobil sem visok obisk, ki si je zaželel ribe Pa jo je dobil. Orado. Kako se orada speče sem na tem forumu že razlagal, zato tega ne bom ponavljal. Za prilogo pa je bila blitva na dalmatinski način. Simpl zadeva. Blitvo samo umijemo in odstranimo steblje, le te damo u svoj pisker, ker se kuhajo dlje. Blitvo damo v posodo z mrzlo vodo, posolimo in že lahko roma na šporget. Ko zavre, jo odstavimo in odcedimo. Nato jo narežemo na kak centimeter debele trakove. Pred tem moramo v slani vodi skuhati tudi olupljen in na koščke narezan krompir. Ko je krompir kuhan in odcejen, blitva narezana vzamemo primerno posodo, na olivno olje vržemo nasekljan česen in počakamo samo toliko, da zadiši. Bohnedaj, da bi kaj barvo spremenil. Stresemo gor odcejen krompir in na trakove narezano blitvo, dodamo žlico kisle smetane, premešamo in postavimo na mizo. Zraven blitve in ribice pa kozarček malvazije...
Slike pa so tule Picasa
Slike pa so tule Picasa
Nazadnje urejeno: