Speedminton

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.018
-376
113
http://www.speedminton.si/

a kdo ima tole zadevo? Načeloma je kot badminton, sam da žogica leti k nora...
smile-1.gif

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Sem poskusil igrat, samo mi ni bilo všeč. Pri badmintonu lahko vsaj približno oceniš kako daleč bo letela žogica, tukaj se mi zdi, da sploh ne moreš. Vsaj v prvo ima človek tak občutek.
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.018
-376
113
ja sam squash je čist drugačna igra... pa ta žogica se ne odbija od tal...

ja če si navajen na badminton, pol te žogica zmeri prehiti! Moreš mal drugače pričakovat, pol jo pa ujameš...

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
mam ze dobra tri leta,

fino za igrat, ker lahko polek badminton udarcev prakticiras tud tenis udarce,

ponoci je zanimivo tudi igranje z osvetljeno "zogico"

vgalvnem fina zabava na prostem primerna tudi za resno igranje tudi v vetru

man007

Pripravnik
20. dec 2007
359
2
18
nori-na-bicikl.blogspot.com
Živjo.

Tud jest že špilam kakšno dobro leto. Super zadeva za piknike in podobno zabavo.

Imamo pa v Sloveniji in bližini (Hrvaška, Italija,...) tudi že turnirje z mednarodno udeležbo.

Na zgornjem naslovu imate cene kompletov enake kot v Nemčiji, ki je razvila Speedminton. Tako, da se splača.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.018
-376
113
men se pa una nočna lučka ni zdela nič dost vredna! smo probal igrat, pa nismo nič dost videli...

smo pa medtem, ko smo čakali noči kar nekaj
nahrung002.gif
, tko da mogoče bo to razlog...

Nazadnje urejeno:

ojanez

Fizikalc
2. sep 2007
262
30
28
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
kje se pa to da kaj igrat? mislim, kako igrišče ne kar tako na travniku :D
Igra se na tenis igrišču. Igralno polje je kvadrat, ki ga po horizontali omejujejo zadnja črta in servis črta, po vertikali pa stranska črta (zunanja za dvojice) in navidezno podaljšana sredinska črta. Malce zapleteno napisano, ampak mislim da bo jasno.

Ekola, na strani sem našel tole sliko:
tennis-court-2_01.jpg

Jaz ga igram kakšna 2 meseca (čisto rekreativno, ne na igrišču) in sprva je res malce čuden občutek, ker nisi navajen na hitrost in domet žogice. Vendar se po 10 minutah igre navadiš in igra postane kar zanimiva.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.018
-376
113
ja kje pa igraš? a si sam polje nardiš? a se da na navadnem badminton igrišču normalno igrat, al je prehitr za tok mejhn igrišče?

ojanez

Fizikalc
2. sep 2007
262
30
28
Na badminton igrišču je po mojem mnenju brezvezno igrati. Ne zaradi hitrosti, temveč dometa žogice. Za tako kratko igrišče bi se moral žogice le rahlo dotikati, kar pa nekako vzame čar in tudi onemogoča veliko potez.
Jaz ga na tenis igrišču (oziroma sploh kakšnem igrišču) še nisem igral, vedno se le postavimo dovolj narazen, prosto po prešernu, in se "ganjamo".

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ja kje pa igraš? a si sam polje nardiš? a se da na navadnem badminton igrišču normalno igrat, al je prehitr za tok mejhn igrišče?

To nikakor ni za na badminton igrišče.
Razdalje med igriščema in velikost igrišča sta natančno določena...

Ni pa popolnoma nobene povezave (vzporednice) z badmintonom - samo ime je rahlo podobno.
Tistim, ki resno igrate badminton, tega ne priporočam niti za rekreacijo ... za ostale pa je za kakšne piknike, kjer je veliko prostora, čisto zabavna zadeva.

senj

Zelenc'
28. okt 2008
2
0
1
Ptuj
Igra je zelo dobra. Je pa res, da se je treba navaditi na hitrost in smer žogice ob udarcu. Reakcije morajo včasih biti zelo hitre. Na že omenjeni internetni strani si lahko kupite dva, že po meri narejena igrišča, ki ju samo ločite med sabo 12,8m. Tu se igra komaj prav začne, imeti moraš občutek za moč in levi, desni udarec žogice. Po tem se začnejo ločevati dobri in slabi igralci.

To je nekaj mojih izkušenj in le vztrajajte, se splača.

man007

Pripravnik
20. dec 2007
359
2
18
nori-na-bicikl.blogspot.com
Če kupiš loparje pa žogice v kompletu, potem imašže zraven nekakšne polovične teniške žogice za označbo igrišča. Lahko pa kupiš tudi posebaj kline in trake, s katerimi označiš igrišče na travi.

speedminton

Zelenc'
12. nov 2008
4
0
1
živjo,
že nekaj časa prebiram vaše komentarje, pa mi nekaj ne da da nebi tudi sam nekaj napisal. Sicer spoštujem čisto vsako mnenje, vendar pa mi ni jasno, zakaj PumaX tega ne priporočaš igralcem badmintona? Samo v razmislek, ker nekateri tega športa očitno še vedno ne poznajo dovolj. Speedminton je mešanica, badminton, squasha in badmintona in je odlična dopolnitev za vse tudi aktivne igralce. Igrišče je enakih dimenzij kot tenis, loparji so podobni squashu, del igre pa je podoben badmintonu in pa predvsem žogica je vzeta iz badmintona. je le za malenkost manjša in težja, kar jo naredi bolj stabilno. Na badminton igrišču se tega pač ne da igrati, ker se oba polja držita skupaj, tukaj pa sta 12,8 m narazen.
Evropski prvak iz tega športa je igralec badmintona, če greste na www.speedminton.de pogledati slike in pogledate kako žogico udarja nemec, ki je igral finale Berlina, boset ugotovili, da njegov udarec sploh ni teniški. Drži pa vsekakor, da vsak igralec iz sebi najljubšega športa povzame udarce. Vendar pa je to povsod enako. Tenisač tudi pri badmintonu nima badmintonskega backhanda ampak odigra malo posvoje.
Za vse, ki bi vas zanimalo, kako to v resnici izgleda in ki bi si zadevo želeli preizkusiti, vas vabim, da se nam v nedeljo 16.11.2008 ob 10 uri pridružite v Celju in se sami prepričate, kdo ga lahko igra in kdo ne in komu je sploh zanimiv. Vse sigurno nikdar ne bo, vendar pa do sedaj lahko rečem da je vsaj 98% igralcev, ki imajo radi igre z loparji bilo navdušenih nad tem športom. Če koga zanima še kaj več o tem športu pa mu z veseljem povem, lahko pa se oglasi tudi na www.loparji.si/forum in o vsem skupaj povpraša tudi ostale ljubitelje tega športa, da ne bo zvenelo, kot da ga sam hvalim zato ker ga pač zastopam.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik speedminton pravi:
živjo,
že nekaj časa prebiram vaše komentarje, pa mi nekaj ne da da nebi tudi sam nekaj napisal. Sicer spoštujem čisto vsako mnenje, vendar pa mi ni jasno, zakaj PumaX tega ne priporočaš igralcem badmintona?

Pri badmintonu se uporablja ZAPESTJE. Igra se iz zapestja (nikakor ne s celo roko).

Tenis, speedminton,...pa se ne igrajo samo z zapestjem, ampak je zapestje bolj togo in v poštev pride večino igranje s celo roko (zapestje je bolj togo). Tudi lopar in žogica sta pri teh dveh športih dosti težja.

Tukaj so osnovne značilnosti in razlike v teh športih. In če se nekdo RESNO ukvarja z enim športom ni dobro, da meša drugega zraven.
Tudi lopar in žogica sta pri teh dveh športih dosti težja.
Za čiste rekreativce pa je seveda oboje (vse troje v danem primeru) čisto OK
cool-1.gif

speedminton

Zelenc'
12. nov 2008
4
0
1
To da sta lopar in žogica težja, že drži vendar pa vsak igralec igra čisto po svoje in kot sem omenil igra najboljši igralec večino udarcev iz zapestja. Pač je tako, da je fant iz badmintona, in zato je tudi potegnil udarce iz tega športa. Smisel speedmintona je ravno v tem, da lahko uporabiš udarce iz enega športa ali pa jih kombiniraš. Sam niti ne vidim, tega športa kot nek bau bau, se ga pa nekateri bojijo ravno zato, ker menijo, da jim bo pobral igralce. Če si ti že več let v enem športu, potem tam sigurno ostajaš in vzameš Speedminton kot dopolnitev. Komur pa bo pač tako všeč, da ga bo vzel za svojega pa naj ga in če bo zaradi tega pustil tenis ali badminton ga bo pač pustil, vendar pa se tega zaenkrat še ni za bati, je pa res, da Speedminton igraš lahko povsod in to kadar koli, ostalih športov z loparji pa žal ne. Vse kar potrebuješ sta dva loparja in žogice. Igrišče si lahko narišeš s kredo, igraš lahko v vetru in pa tudi ponoči in to so sigurno velike prednosti Speedmintona pred ostalimi športi. Če pa kdo želi zaslužiti z nagradami potem pa bo moral Speedminton še za nekaj časa dati na stran in se odločiti za tenis, badminton ali squash, saj je tam več denarja.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Kako pa se igra speedminton v dvorani pozimi?
evil.gif

Glej, sploh ne pravim, da speedminton ni OK.
Govorim le iz lastnih izkušenj. Igram pač zelo dosti badminton (cca 5x na teden). Ko sem prvič igrala speedminton, sem si skoraj poškodovala zapestje (ker sem pač iz bdm navajena, da se lopar drži mehko, da izvajaš mehke gibe iz zapestja...).
Ker je bila dobra družba in lepo vreme, smo nato res cel vikend poskušali igrat speedminton (ker ga še nismo znali dobro). Po vikendu sem potem rabila zopet cel trening, da sem z gibi prišla "nazaj noter" v občutek za badmintonski lopar.

Enako se dogaja, če se gre igrat recimo tenis.
Zato trdim, da za tiste, ki trenirajo nek šport z loparji...ni dobro mešati drugi šport z loparji.

Kot pa je bilo že prej rečeno, je za zabavo speedminton zelo dober. Mogoče se bo pa v SLO prijel in bodo čez nekaj časa tudi finančne zadeve drugačne.