Sparkasse - net stik

ptil

Pripravnik
11. jun 2012
364
15
18
A se da imeti Udobni pozitivni brez Mastercarda? Ker če to gre, potem se splača obdržati Sparkasse zaradi brezplačnih dvigov na BA, za položnice in Mastercard uporabljati pa N26...

_jfk_

Pripravnik
23. jul 2007
160
21
18
Citat:
Uporabnik ptil pravi:
A se da imeti Udobni pozitivni brez Mastercarda? Ker če to gre, potem se splača obdržati Sparkasse zaradi brezplačnih dvigov na BA, za položnice in Mastercard uporabljati pa N26...

Seveda, Mastercard ni obvezen. Tudi sam bom Sparkasse obdržal, plačeval pa z N26.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Kako to mislita izvesti, da si nakazujeta mesečno sredstva na N26 račun in potem plačevati položnice + mastercard, v tem primeru ponovno plačata provizijo sparkasse, ker so uvedli to sedaj s podražitvijo (UPN)?

PS: A že imajo opcijo za slovenski račun ali samo nemškega "DE46"?

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Sicer pa na strani piše da je mastercard free do aprila nato pa bodo začeli zaračunavati, predvidevam konec leta sledi še letna naročnina...in tkao naprej:

Note that there is NO fee for the standard Mastercard as long as you complete your identity verification before 1. April 2017. It's our thank you to early customers in our newer markets. After that date, a modest monthly fee for the optional Mastercard will apply in these markets to help cover card costs. We'll also continue to offer a free N26 Bank account option. It gets you all the mobile convenience we're known for, and provides you the ability to add additional services like savings, investment, and credit as we introduce them in each market.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Udobni plus račun ima še vedno (tudi po podražitvi) brezplačno plačevanje položnic preko NetStika.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Udobni plus račun ima še vedno (tudi po podražitvi) brezplačno plačevanje položnic preko NetStika.

Seveda da je, saj plačaš vodenje 5,1€ kar je cca 20 nakazil (0,26€)

ptil

Pripravnik
11. jun 2012
364
15
18
Moj master plan je, da si recimo enkrat mesečno nakažem denar iz Sparkasse na N26 (pri tem plačam provizijo za nakazilo 0,21€ na Udobnem pozitivnem) in potem imam zastonj plačila položnic in Mastercard. Ko rabim kaj gotovine, dvignem na BA iz Sparkasse. Približno vem koliko vsak mesec rabim keša in koliko "elektronskega" denarja, zato bi po mojem prišel skozi z enim do treh nakazil na N26 na mesec. Seveda je to samo teorija, prakso bomo pa videli. Dokler bo N26 zastonj, bomo uporabljali.

_jfk_

Pripravnik
23. jul 2007
160
21
18
Citat:
Uporabnik ptil pravi:
Moj master plan je, da si recimo enkrat mesečno nakažem denar iz Sparkasse na N26 (pri tem plačam provizijo za nakazilo 0,21€ na Udobnem pozitivnem) in potem imam zastonj plačila položnic in Mastercard. Ko rabim kaj gotovine, dvignem na BA iz Sparkasse. Približno vem koliko vsak mesec rabim keša in koliko "elektronskega" denarja, zato bi po mojem prišel skozi z enim do treh nakazil na N26 na mesec. Seveda je to samo teorija, prakso bomo pa videli. Dokler bo N26 zastonj, bomo uporabljali.

To je to.
467716-post_slo.gif

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.964
38
48
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
A kdo ve, če v prvem letu prekineš zaradi podražitve (sprememba pogojev) moraš plačati prekinitev?
Ni treba, ker nisi prekinil zaradi svoje volje, ampak zaradi enostranske spremembe pogodbe.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.964
38
48
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:
Pa za Udobni pozitivni uvajajo plačilo položnic 0,21 EUR :p
Ahahaha, pa res. So pa res postali popolna beda glede na njihovo ponudbo ene deset let nazaj.
priden.gif

Nazadnje urejeno:

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Citat:
Uporabnik ptil pravi:

Nakazi 1x malo vecji znesek pa je.. Saj tudi iz N26 lahko dvignes gotovino na bankomatu.. Tako da ni potrebe po dilemi koliko rabis elektronskega in koliko papirnatega...

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:
Pa za Udobni pozitivni uvajajo plačilo položnic 0,21 EUR :p
Ahahaha, pa res. So pa res postali popolna beda glede na njihovo ponudbo ene deset let nazaj.
priden.gif

Kaksno novo stavbo? A sedez banke se je preselil?

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Citat:
Uporabnik ptil pravi:

Nakazi 1x malo vecji znesek pa je.. Saj tudi iz N26 lahko dvignes gotovino na bankomatu.. Tako da ni potrebe po dilemi koliko rabis elektronskega in koliko papirnatega...

Ja samo je dvig 2€!! Če pa še ni v evrih ti pa poleg 2€ dodajo še 1.7% provizije.

Koliko stane preko N26 UPN ? Koliko pride zaprtje računa ?
cheer.gif

ptil

Pripravnik
11. jun 2012
364
15
18
Dvig z Mastercardom je vedno plačljiv, le za Maestro imajo 5x brezplačen dvig na BA. Ne vem pa, če dobiš Maestro avtomatsko, meni so napisali le, da dobim Mastercard.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kolikor vem je sedež Sparkasse že vsaj 10 let na naslovu Cesta v Kleče 15 (nisem ziher za hišno št.) zraven Mercator centra... In nič ne pravijo da se bodo selili kam drugam...
Ker pa zaposljujejo kader iz NKBM ni vrag da ne posvajajo njihovih idej...

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ptil pravi:
Dvig z Mastercardom je vedno plačljiv, le za Maestro imajo 5x brezplačen dvig na BA. Ne vem pa, če dobiš Maestro avtomatsko, meni so napisali le, da dobim Mastercard.

Nwm no, v ceniku piše:

Citat:
Receiving a Maestro card
Only for customers with primary delivery address in Austria,
Germany and the Netherlands3
Free

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Citat:
Uporabnik ptil pravi:

Poglej na njihovo stran.. Lepo pise da je 5 dvigov z mastercardom free...

Ja, od "naših" se meni BKS s tem paketom za 5,5 eur se najbolj dopade..