Spar: 80 EUR - 42 % = 69 EUR?

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Ne štima glih, ne? No, danes je Špar razposlal njihovo knjižico z boni in bajnimi popusti na njih. Popust v naslovu je za fotoaparat Practica Dpix 750Z.
Popust sicer štima, ker ga oni kao nižajo iz 119 EUR na 69. Problem je v tem, da ga imajo pri nas (vsaj) še trije ponudniki in ceneje.si pravi, da ta fotoaparat pri nas cene nad 80 EUR ne presega. Fotoaparat sem sicer iz kopice izdelkov izbral zato, ker sem vedel, da ga na ceneje.si lahko najdem. Podobno je s kamero Practica, ki je pri njih za 30 % znižana na 167 EUR, edini ponudnik na ceneje. si pa ima ceno 169 EUR ...

Lepa igra. Knjižica je romala v koš in ker mam to srečo da je na poti iz službe kar nekaj trgovin, lahko tudi Spar brišem iz liste za špecerijo. OK, verjetno me drugi tudi kdaj nategujejo, ampak za Spar sem zdaj ziher.
10.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
isto kot v Hervisu... prvo podražijo, da lahko potem dajo 50% popust
cena pa je kljub temu enaka kot v specializiranih trgovinah

eni pač radi kopujejo popust... enako kot pri avtomobilih

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.008
113
kod Džej-Zija
Lahko, da je originalna cena uvoznikova priporočena maloprodajna cena. V tujini se malo stvari prodaja po MPC, pri nas pa niti ne tako malo.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Lahko si povsem gotov, da je v drobnem tisku vse pravno čisto. Sicer pa bi bilo neumno, v kolikor bi SPAR napisal "42% nižja cena od najnižje na slovenskem trgu". Oni lahko mirno rečejo: "naša redna cena je xyz, na to damo xy% popusta, cena s popustom je xx EUR).

Pri silnih popustih je treba vedno paziti. Tipičen primer je tudi Merkur, kjer prodajajo Tefalovo fritezo Actifry (mimogrede je najboljša, kar sem jih v življenju videl in vredna vsakega evra). Cena je čez 200 EUR, ob nakupu pa si dobil bon, ki si ga moral zapraviti v Merkurju.
Na koncu je računica pokazala, da bi brez tega bona friteza lahko stala kakšnih 170 EUR, to bi bilo še sprejemljivo glede na ceno v Avstriji, kjer jo mimogrede najdeš za 150 EUR. Ampak ne. Merkur je raje ponudil t.i. ugodnost. Najprej si lahko v okviru te ugodnosti za isti izdelek plačal 70 EUR več kot na drugi strani SLO meje, nato pa si na ceno dobil vrhunski popust, vnovčljiv v Merkurju. Seveda pri svojih izdelkih operirajo z maržo, zato je bilo tistih 40 EUR v resnici za Merkur vrednih bistveno manj.

Na koncu so za fritezo še vedno potegnili kakšnih 190 EUR, 40 EUR več kot v Avstriji. Pa še folk je verjetno ob naslednjem obisku zapravil kaj več kot tistih 40 EUR na bonu. Torej so zaslužili še pri tem.

Najbolj pomembno je zavedanje, da nas trgovci nimajo radi. Zavedanje, da jim dol visi za nas in naše finančne stiske. Briga njih.
Edino, kar jih dejansko briga je, kako čim več zaslužiti s prodajo svoje zaloge.

Jaz na trgovce gledam kot na sovražnike, ki me skušajo čim bolj nategniti pri vsakem obisku njihove trgovine. Vem, da brez njih ne morem, a prav uživam, ko jim plačam čim manj. Itak imajo previsoke marže v primerjavi z ostalimi podjetniškimi panogami. Poleg tega ne prinašajo nič drugega kot socialna delovna mesta, še manj pa ustvarjajo kakšno dodano vrednost v okolju.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Ne tako nastrojeno. Včasih smo hodili po nakupih v Avstrijo in Italijo.
Ker tega ni več kaj dosti, so "pripeljali" njihove trgovine k nam.
Je pa res, da je Mečkator najdražji. Odloči se vsak sam.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ma seveda je tak, kot je napisal coolpower - od dobrodelnosti ne bodo preživeli ampak od tega koliko bodo kupcem pobrali. V avstrijo pa vse več slovencev spet hodi, pa tudi avstrijcev v slovenijo (pri slednjih ne vem sicer zakaj).

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.008
113
kod Džej-Zija
Včasih so hodili na kosila in tank bencina. No, drugi razlog od jutri ne bo več aktualen. Mejduš Pahorja.
jezen.gif

Pa sorry za off topic, ampak zadnje čase se lahko samo še pi.zdim.
rolleyes-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.008
113
kod Džej-Zija
S coolpowerjem se popolnoma strinjam. V tujini se da dobit npr. zabavno elektroniko s časom tudi znižano. Pri nas kreteni prodajajo cel kup izdelkom skozi ves življenjski cikel izdelka po priporočeni maloprodajni ceni uvoznika. Noben od teh debilov očitno še ni dojel, da je cena PRIPOROČENA. Mater jim...
jezen.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Joj, mosseero,

Kaj je pa tebe pičilo, da tako noriš?
Zadnji teden pred smučanjem?
grims-1.gif

Pa ne, da me boš pogrešal?!
shocked-1.gif

Torej
a) zakaj bi prodajali po nižji ceni, če lahko izdelek prodajajo po višjih cenah?
b) kako izgleda, če je.beš Pahorja?
evil.gif

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Da pa ne bo samo Špar na tapeti. Današnji Tušev prospekt ponuja fantastično zadevo. Za samo 20 njihovih zvezdic lahko kupite sušilni stroj Ariston 70 C EX kar za 40 % ceneje oz. po fenomenalni ceni 329,90 EUR.

Super. Ampak nakupovanje.net ga ima v redni ponudbi za 299,79 EUR. Pri Tušu je bojda redna cena 549,90
bonk.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik novaa pravi:

eni pač radi kopujejo popust... enako kot pri avtomobilih

Pa sej to delajo vsi. Cote kupujem pr nas samo v eni trgovini, oz. 90% moje garderobe prihaja od tam.

In kao majo zunaj nalepljeno -60%. Hopa! Gremo! Začnem harat med policami, in res -60% dol (ne vse, ampak
debela večina). In pol naletim na pulover (druge barve, popolnoma enak model), znižan za omenjene procente.
Pogledam na ceno, resnično z rdečim kulijem prečrtano in nova cena štima 60%. Pol pa mi negre nekaj v račun...
Kak pri hudiču lanska kolekcija zdaj dražja? Recimo da sem poleti brez popusta plačal 5€ (orginalna cena),
nova cena zdaj pa je bila 7€, kljubtemu da je pulover že več kot pol leta na policah , in zdaj kao znižan stane recimo
3€... Itak si pokličem prodajalko, ki jo poznam s trgovine, povprašam kako zdaj to, in ona da to pa nebo držalo, da se sigurno motim,
da to pa ni res. (pičk* ne mi pametovat ker vem kok sn plačal) Ok, gor dol, ker nimam denarnice zraven in psa parkiranega pred
vrati se odpravim domov po denarnico in da ji zaprem gobec še račun, ki ga pa nisem našel, na njeno srečo. (vse kaj plačam s
plastiko hranim račun, ker me je že izučilo...)

Tako da prevare se grejo, pol pa da bi mi barem priznala v smislu ; "ja zmotli smo se" "šefica je to pisala",...

Katastrofa.

Najbol pa me dvigne ko majo nekaj na popustu (recimo kečap) kao 20% znižan, pol pa na kasi kao ni znižan, ker še ni
v računalniku... Seveda ti tega ne povejo če sam ne opaziš, ampak ker je to večinoma 50-70c se ne sekiraš,...
Je pa zzavajanje, ker če 15 šparov cukne 100 kupcem je to 1500 kupcev po 70 centov, vsak dan, pride na jurja evrov,
mesečno 30k, pa smo tam,...

koliko

Guru
21. avg 2007
4.416
2.481
113
SV SLO
v glavnem se izogibam trgovinam in izdelkom z velikanskimi popusti. Velikokrat se izkaže, da ko kupuješ popuste kupiš ravno najdražje. To pa predvsem zato ker tisto z velikim popustom največkrat v resnici niti ne rabiš. Ampak pomembno je da si to dobil "ceneje". Čas bi bil da se začnemo obnašati malo drugače.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik kleopatra pravi:
jaz ne bi komentirala baby centra... ko moraš "živčkote" zbirat pa je znižana cena višja kot pri ostalih ponudnikih prodajna...

Zakaj pa si potem vseeno komentirala?
confused-1.gif

lp

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Hervis: pred novim letom otroške smuči 59€. Razprodaja: cena 119€ prečrtana na 59€. Pojasnilo prodajalke: tisto je bil prednovoletni popust.

Jebeš razprodaje.