Spanje v trdi temi

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
Preselil sem se v stanovanje, kjer so v spalnici žaluzije, te pa sploh ne zatemnijo prostora, jaz sem pa full vajen spat v čisti temi, sploh zjutraj me svetloba zelo moti. Moje izkušnje kažejo, da zares temo naredijo samo zunanje rolete. Je res tako? Mi mogoče kdo priporoča kakšnega cenovno ugodnega proizvajalca rolet? Hvala.

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Mi smo problem rešili z zatemnitvenim rolojem. Ni glih čisto tako kot rolete, je pa definitivno veliiiko bolje kot samo žaluzije. (In ja, ko grem enkrat na svoje, ne bomo kupovali žaluzij, ampak rolete...)

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Ko sem pred kratkim kupoval roleto še za eno okno iz istega razloga, torej želje po popolni zatemnitvi, sem vse naokrog spraševal za cene. In te se niso razlikovale niti za 5%, zato sem naročil najbližjega - Roletarstvo Boc Borut.
Človek je prišel ob dogovorjeni uri, naredil solidno, pokasiral tudi solidno in pika. Vse deluje BP

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Kupi si tiste "debele zavese" al kako bi jim rekel, v hotelih se običajno, maš tako temo, da niti nosa nebos najdu
smile-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
V Ikei majo tiste roloje raznih širin in barv...eni so zatemnitveni...pa kupi takega, da pride širše od odprtine od okna..da prekrije še mal stene...potegneš dol in zzzzzzzz
smile-1.gif
....niso dragi roloji

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
Pa ti zatemnitveni roloji dejansko naredijo temo? Ali samo zatemnijo prostor? Ker v tem je razlika. Jaz rabim temo, ne samo, da je prostor temnejši...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Saj pravim...različno gosta tkanina je...eni mislim da so črni gosti...ne spomnim se pa najbolje

se jih da pogledat na vzorcih zraven...ideja mislim da ni slaba

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Ne, popolne teme tu ni - ker običajno ob strani okna nekaj svetlobe pronica skozi (nekako mislim, da ne moreš naarediti, da se popolnoma prilega zidu; potem je pri nas pa še polička od okna, ki malo štrli ven iz zida, tako da ob strani roloja nekaj svetlobe pronica). Je pa neprimerljivo boljša zatemnitev kot pri žaluzijah.

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
Torej je realno stanje takšno: zatemnitveni roloji so cenejši, a ne zatemnijo prostora popolnoma, rolete so pa seveda dražje, a naredijo prostor temen... Hmmm
smile-1.gif

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
Haha, tale zadnji odgovor pa je bil ciničen. Hotel sem vprašat, kateri material je boljši, se bolj splača, je bolj kvaliteten?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ksz

a takih zaluzij pa nimajo k jih na notranjo stran vgradijo in majo se tirnice po oknu, take nebi smele ob straneh nic svetlobe spuscat?