Pri naši bajti že kar lep čas nismo pojedli nič, kar vsaj malo diši po morju, zato je padla odločitev - špageti z škampi. Vseskupaj se je zopet začelo v Leclercu, kjer sem kupil kilo zamrznjenih škampov - okol 13 ojrov je bil ta strošek. Škampi so se potem čez noč v hladilniku lepo odtajali in se lepo pripravili za v pisker.
Potem pa se vzame vok, vanj zlije malo olivnega olja in škampe lepo popeče z vseh strani. Ko so opečeni se jih lepo pomakne v en kot piskra, na prazen prostor pa se vrže iz 3-4 strokov stisnjen česen za par sekund, samo toliko, da zadiši. Če bo spremenil barvo bo jed zanič!. Ko zadiši pa se u pisker zlije dober deci rujnega belega primorksega vinčka in konzervo pelatov. Manjka še ščepec soli, popra, bazilike in vejica rožmarina. V tem trenutku je čas, da se pristavi pisker za špagete. Ko so kuhani pa se jih enostavno zmeša z škampi, ki se kopajo v dišeeeeči omakici. Simpl, da bolj ne bi moglo bit.
ekola, tole so kandidati...
tole pa je izdelek:
Vržemo na krožnik, po želji posujemo s parmezanom... Njami.
Potem pa se vzame vok, vanj zlije malo olivnega olja in škampe lepo popeče z vseh strani. Ko so opečeni se jih lepo pomakne v en kot piskra, na prazen prostor pa se vrže iz 3-4 strokov stisnjen česen za par sekund, samo toliko, da zadiši. Če bo spremenil barvo bo jed zanič!. Ko zadiši pa se u pisker zlije dober deci rujnega belega primorksega vinčka in konzervo pelatov. Manjka še ščepec soli, popra, bazilike in vejica rožmarina. V tem trenutku je čas, da se pristavi pisker za špagete. Ko so kuhani pa se jih enostavno zmeša z škampi, ki se kopajo v dišeeeeči omakici. Simpl, da bolj ne bi moglo bit.
ekola, tole so kandidati...
tole pa je izdelek:
Vržemo na krožnik, po želji posujemo s parmezanom... Njami.