Šotor pomoč!

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Halo

Kupuje se šotor za 4-6 oseb. Problem je teren, kjer je zabijanje klinov v 99,9% misija nemogoče.

Vprašanje: kdo od vas ima izkušnje s kakšnimi šotori, ki so tako konstrukcijsko narejeni, da klini ne igrajo tako pomembne vloge.

Hvala za odgovore.

Matic78

Pripravnik
19. jun 2011
231
1
18
brez klinov oz fiksiranja bo težka se mi zdi. Imajo pa eni šotori ob robov kot nekakšne vrečke v katere lahko daš kamenje oz druge uteži. Ali pa imajo prišite zaplate iz blaga nakatere daš lahko utež.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
ksz

Tam, kjer bo stal šotor je pratično nemogoče zabit kline. Ja, da se žeblje, ampak samo če bi postavil šotor za Barbie lutko.

Jest bom že navlekel par kosov manjših skal, da bom gor privezal kar je treba, idealno pa ne bo. Zato me zanima, če kdo kaj ve kaj o šotorih, ki bi imeli mogoče kakšno leseno konstrukcijo spodaj, oz bi bili namenjeni tovrstnim terenom, kjer ne moreš zabijat klinov, ob enem pa bi šotor vseeno stal pokonci.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
Jaz bi s sabo vzel to:

in to:

Če pa so tla razpokana, pa vzameš frenda (plezarija):

Ok, ta zadnji predlog vzemi z nekoliko rezerve, ker je kot prvo zelo drag, kot drugo pa tudi. Ampak, če je držal mene, ko sem imel par metrov freefall-a, potem bi moral tudi šotorček za 6 oseb
grin1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ko sem šel na Kilimanjaro, je v zadnjem kampu samo skalovje. Nosači so mi šotor zaradi vetra zagradili s skalami in enako so naredili s klini. Popolnoma nepremakljivo.
Šotor pa navaden iglu za 4 osebe od Ferrina, ki je bil po naključju enak kot ga imam doma. Igluji so fajn, ker so dokaj nizki in stabilni v vseh smereh.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Ideja o vrtanju ni slaba. Skale so pa tudi vsepovsod.
cool-1.gif

Šotor mora bit žal visok, zato tudi tale post, kako tehnično to rešit.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Halo

Kupuje se šotor za 4-6 oseb. Problem je teren, kjer je zabijanje klinov v 99,9% misija nemogoče.

Vprašanje: kdo od vas ima izkušnje s kakšnimi šotori, ki so tako konstrukcijsko narejeni, da klini ne igrajo tako pomembne vloge.

Hvala za odgovore.

Saj pa na drevo zvežeš itd...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
skoda, da ne poves tocno kaksne razmere pricakujes oz. kje boste kampirarli, ker bi lazje svetovali. mistique bi rad z jebicami in friendi (delujejo na gravitacijo bumbar) sotor reseval pa nima razciscenih 3/4 sivih celic v tej smeri..

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
525
18
18
Jaz bi pa rabil nek čisto osnovni model šotora za 4 osebe (2 odrasla, 2 predšolska otroka)... Zaenkrat nimamo namena resno kampirati, bi pa otroka zelo rada kdaj prespala ''pod zvezdami''... Ker bo šotor postavljen le v lepem vremenu, ne potrebujem nekih vrhunskih zadev ampak nekaj čimlažje postavljivega ter udobnega...

Vprašanje tudi kakšno bo navdušenje nad ''kampiranjem'' zato trenutno ne bi namenil preveč denarja nakupu šotora - nekje 150 EUR bi bil zgornji limit...

Kaj bi priporočali?

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
V Miljah pri Trstu imaš trgovino http://www.decathlon.it/C-460696-tende-familiari (če rabiš dodatne informacije, pojdi na ang. stran, če ti je IT tuja)

Cene so spodobne, šotori so v trgovini razstavljeni, da si jih lahko pogledaš.

kolega hvali tega http://www.decathlon.it/tenda-seconds-family-42-xl-4-posti-id_8245573.html
ta je đabe
http://www.decathlon.it/tenda-t62-6-posti-id_8056079.html

Letos gremo tudi mi prvič kampirat, pa imam to srečo, da si bom šotor sposodil. In ga bom naslednjič kupil.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Tu pa res ni kaj za razmišljat, če je placa dovolj za postavitev. Itak vzameš večjega z ločenima spalnicama... Pa pri šotorih je vedno treba vzet za eno ali dve osebi več, da je placa za torbe in ostalo. Zakaj bi se gužval če ni treba?!
smile-1.gif

Podobne teme