Sosed - morebitne težave

Danger

Zelenc'
10. nov 2008
5
0
1
Sem nov na forumu, upam da boste znali kaj pametnega svetovat. Zadeva je sledeča, v okolici naše je samo še ena hiša, sosedova, ki pa tudi ni tako grozno blizu (cca 200m) se pravi, to je moj edini in najbližji sosed. Slišat je bilo govorice o sporih med sosedom in njegovo ženo, nekega dne, približno tri tedne nazaj pa se je zvečer tudi slišalo čudaško dretje, njegovo ženo sem prej videl vsak dan, saj je mimo naše hiše hodila v trgovino vsako jutro, vsak drugi dan visela na kavici, nosla potice, kruh itd, skratka domače pecivo. No, od takrat ženske ne vidim in ne slišim več, sumim da se je nekaj zgodilo, mogoče celo kaj hujšega kot si mislim. Tip je tud ene vrste čudak, če se lahko tako izrazim, izgleda kot en mafijaš sposoben vsega. Ko smo se nekaj časa nazaj kregali z njimi mi je dejal da mi bo zlomil tilnik in da bk če gre sedet. Skratka nenavadno, tudi ko nam je izginil pes, par mačkonov razklanih ležal po dvorišču itd (vem da je bil on) mu ni noben ničesar reko ker mu ni upal, no nevem a je prav da pokličem policijo v tem primeru? Strah me je da se ne bi zvedlo da sem klical jaz, da ne bi prišlo do problemov ker je zadn človek s katerim bi jih želel imet. Prosim za kak koristen nasvet. Hvala

Denis

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Koliko časa je sosed,
Kje živite,
Od kod je.

Če bo imel policijo je jasno, kdo jo je klical (sigurno ne sosed, ki živi 5 km stran).

Če masakrira živali sigurno ni normalen. Imaš pa velikokrat "duvatorje", ki jim je zaslomba nadvlada nemočnih (v vašem primeru živali), pa hvaljenje z različnim orožjem. Baje taki niti niso nevarni.

P.s. Da si pa nov na forumu pa itak vidimo (1. post).
Lp

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Lahko najprej nagovoriš kakšno kolegico ali sorodnico, da pokliče k sosedu in prosi če bi lahko govorila z gospo ker... Tako ne bo nič posumil ti boš pa tud mirno spal, če se izkaže, da je živa.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Saj to je res problem, če imaš take sosede. A s spomniš tistega, ki je spraševal, kaj naj naredi glede psa, ki je renčal na njegovo družino oz. otroka in živi isto nekje izven mesta. Meni se to zdi kar velik problem, sploh, če imaš družino in bolnike za sosede.

Danger

Zelenc'
10. nov 2008
5
0
1
Danke za odgovora. Maggio, z veseljem a težko se je spravit na človeka pred katerim me muka ko ga samo vidim, med drugim je tip prava mrga, tako da v tem primeru sem na dnu.
Zomirp, sosed je približno dobro leto, javno ne bi povedal s kje sem, da morda kdo od njegovih ne bi kaj prebral in bi me še kaj doletelo, sem z okolice Maribora vglavnem (cca 10km ven) Nasplošno, familija se drži stran, razen žena mu je, ali mu je bila vredu če je tip ni ubil kar se mi dozdeva, resno mislim, da bi bilo potrebno nekaj storiti a noben v familiji ne ve kaj, telefon smo že 10 krat držal v roki, da bi klical ta plave a noben si ni upal, da se ne bi zvedlo kdo kliče, ker smo pač edini sosedi in noben izmed nas noče problemov. Oče se je pogovoril s sodelavci, prav tako sam sem malo po šihtu vprašal na koga se naj obrnem pa povsod isti odgovor da naj pokličem policijo, da mi drugega ne preostane, češ da policija odredi varstvo če se počutimo ogrožene po takem , sam vartvo ne bi trajal večno, na šiht se vozim 40km, me tip lahko brez problema kje počaka.

p.s Kavboj, hvala za idejo, se bo poizkusilo za začetek s tem.

Nazadnje urejeno:

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Počakaj še na kakšen odgovor. Upam, da pameten.
Vso srečo, pa javi se še.
zmaga.gif

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Fak je to bad, ko človek pade not, v ta strah. Ne morem verjet, kakšno škodo si delajo nekateri.

A ne obstaja anonimna številka, sicer pa, zakaj bi jih klical? Sej zdej ne delajo pizdarij, sploh če žene ni hehe. če vidiš razklane mačke itd, poslikaš, mogoče ti pridejo prav kasneje, da podprejo tvojo zgodbo.

Zase se ti res ni potrebno bat, jaz bi tipično, kot vsak nadležni sosed poklical policijo, se postavil na svoje dvorišče in gledal, če pride napadalec, odreagiram primerno glede na situacijo. Poskušaš razumno sosedu razložit situacijo, slišal si kreganje, zdej žene več ni, in te firbec matra kje je. Če te zaradi tega udari ali celo ubije!, potem je res nor in bo brezskrbi dobil svoje. Ubit nekoga ni kr tko, strah je tukaj odveč.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Hmm...

Prva možnost. Lahko, da sta se fejst skregala. Jo je (žal) hudo pretepel in takšna ne bo šla ven, dokler se "ne pocajta", saj veš manjši kraji, kaj bodo pa sosedi rekli. OK, možno da je zaradi tega ni na spregled...
Druga možnost. Lahko se je kaj hudega zgodilo. Čeprav dvomim, ampak pri nas se tudi že take reči dogajajo. Ima Policija anonimno telefonsko številko, kamor lahko javiš svoja sumničanja in poveš kaj je bilo pa ne boš dal NITI podatka. Lahko bi sosed potem sumil, da ste prijavili vi, vedel pa nikdar ne bo, še Policija ne bo...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik qqqqqqq pravi:
Če te zaradi tega udari ali celo ubije!, potem je res nor in bo brezskrbi dobil svoje.

Edino ti si pohabljen ali pa mrtev....

Ni blema, samo da tip dobi svoje....

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
nimaš kaj oklevati. telefon v roke in pokliči policijo. lahko na anonimno številko.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
ksz... Če jo je bognedaj res ubil, se ga boš itak rešil za vse čase. A zvečer so vedno vse rolete dol? Kak daljnogled v roke pa v izvidnico - ampak pazi da te ne dobi.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ccc to mi pa sploh ne deluje slovensko! Matr, da bi se res tak umor zgodil pri nas... to bi pa bilo nekaj! Hujše kot Periæ!

Če je vse to res... Si zares v nezavidljivem položaju! Jest bi šel osebno na policijo in obrazložil situacijo. Valda bi se probal zmenit tako, da bi prišli tja čisto z nekim drugim razlogom. Ne vem, pripeljejo inšpektorja za gradnje, pa mal pogledajo naokoli. In tako bi un mislu da so prišli pač zarad inšpektorja. Prej jo pa res le probej na telefon dobit. Da ne bojo policaji zastonj tja hodil.

Pa tista anonoinma številka ni nič anonimna no. Valda oni vidijo kdo kliče, sam tega ne smejo objavit nikjer. Sej je samo v tem fora. A mislite da imajo kr blokado prikaza številk na centru al kaj?

B81

22. jul 2007
37.677
10.959
113
Kot so že rekli.
Kaka tvoja kolegica ali sodelavka naj pokliče k njim domov in zahteva ženo.
Pa ne za anketo, kaj bolj resnega si naj zmisli.

Še vedno pa lahko rečeš onemu. Mamo tu enega, ki rad iæ-e pretepa, ti mu moraš samo najti izgovor za njegovo ženo.

darwin

Majstr
17. avg 2007
621
401
63
Lahko pa pokličeš policijo in prijaviš, da se je njegova žena zaletela v tvoj avto in pobegnila. Če je še živa, te bo prišla pretepst, pa ji lahko takrat razložiš, da te je skrbelo zanjo.

Ali pa, če želiš, da pridejo takoj; na anonimno številko pokliči, da ima sosed v hiši bombo, ko bo vse v lučkah in ko bo sosed stal pred hišo, pa stopi zraven, pofirbcaj, kaj se dogaja in ga spotoma vprašaj, če ženo bo pa pustil kar v hiši, da jo raznese.

wink-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
A žena je brezposelna?
confused-1.gif
Pokliči jo v njen šiht, pa vprašaj, če je tam..., ker ne bo, omeni, da si zaskrbljen, ker se ti ni oglasila že nekaj dni...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hja v cajtngih ni blo nič, tko da pomoje, ali jo še niso našli, ali pa ni bilo nič hujsega.