soncna ocala preko interneta?

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
iscem soncna ocala za cez poletje za v avto, pa sem danes zasel na internetne strani in ponudbe ugodnih ocal kot toce.

naprimer tale:

http://cgi.ebay.de/VIPER-MATRI...=item7217430d44

saj vem da ni vse res kar pise in da je 90% tega oglasa komercialno sporocilo, ampak vseeno ... ocala so ZELO ugodno glede na ponudbo v sloveniji. tudi glede designa podobnih ocal pod 100 eur v slo nisem nasel.

sem sicer pristas oakley juliet ocal,

http://www.google.si/imgres?im...&ved=1t:429,r:15,s:30&tx=70&ty=113&biw=1280&bih=865

ampak da bi si kupil se ena, ... se mi zdijo vseeno predraga, da se bodo potem valjala po avtu ali pa da se cudezno izgubijo iz avta ...
evil.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Me prav zanima koliko je marža na brand špegle. Ravno se vrnil iz SPAR-a, kupil polarizirane špegle, super zgledajo, za 13 EUR! Če bi jih kupoval v optiki iste špegle, polarizirane, bi bil pripravljen dat za njih 100+ EUR.

Sem jih tudi mislil imeti za v avto, pa so tok kul, da jih bom imel tud tko.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Si preveril stekla, ce so res "zascitna" (drugace je point ocal res samo estetski, ce so stekla samo obarvana plastika)?

Pa da ne bo pomote: ze xx let nisem podprl marz optikov
smile-1.gif
.

LP,
PIC

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Včasih so to delali v optiki. Ne vem pa, kako reagirajo na "to pa ni kupljeno pri nas" ocala.

Imajo eno napravo. Ce se motim, naj me kdo popravi.

LP,
PIC

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
V Sloveniji (in EU) itak ni dovoljeno prodajat "pobarvanih stekel", sončna očala morajo po pravilniku imeti zaščito in pisati mora kakšno - zato jo imajo tudi tista na tržnici ali v Lidlu za 2,99€ . Je pa res da lahko pobarvana stekla kupiš na tržnici ob hrvaškem morju, pač niso v EU

(če kdo ne verjame - gre za direktivo EU o prodaji osebne varovalne opreme - kamor sodi tudi osebna varovalna oprema pred soncem ... t.i. sončna očala in velja za vse prodajalce - na to direktivo je vezanih še kup pravilnikov z osnovnimi varnostnimi in zdravstvenimi zahtevami)

Slišal sem tudi da naj bi bil bili optiki obvezani preveriti če to drži, tudi če očala niso kupljena pri njih - ampak se mi tega ne da preverjati.