šolske potrebščine

sandichamp

Fizikalc
10. avg 2007
480
31
28
Pozdravljeni

Bliža se čas ko bo treba kupiti šolske potrebščine. Zanima me kje se najceneje dobi delovne zvezke v Ljubljani ( če je že kdo kaj gledal)?

LP Sandi

Tojka

Pripravnik
4. okt 2011
176
6
18
Splača se ti iti v mladinsko knjigo pogledat, ker imajo trenutno popust na učbenike in delovne zvezke, poleg tega pa če ne veš točno kaj tvoj otrok potrebuje, če si zgubil seznam ali kaj, ti tam vse povejo
smile-1.gif
samo poveš šolo in razred, pa ti povejo kaj rabiš. pa tud na obroke lahk plačaš šolske potrebščine (do 5.7. še kolikor vem, sem ravno prejšnji teden bila pri njih).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
kaj dosti izbire ni..ali MK ali DZS.

MK ima na 3 obroke, a kot kaže DZS tudi (mi gremo danes na letališko v DZS
wink-1.gif
, sodelavka naročila v MK zaradi 3 obrokov).

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Smo klical danes na letalisko v dzs pa se dosti ucbenikov manjka, so rekli da bodo cez kak teden dobavljeni.

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Najboljša izbira je Mladinska knjiga oz. lahko kar preko njihove spletne strani www.emka.si. Mi že kar nekaj let vse naročamo pri njih, najboljše kar na koncu šolskega leta. Prejšni teden smo že vse naročili in izkoristili popuste, ki so jih imeli za nakupe prek njih. Mislim pa da se popusti ta teden kočajo, tako da ne preveč zavlačevat, če želite izkoristiti popust
smile-1.gif

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Citat:
Uporabnik dinos77 pravi:
Najboljša izbira je Mladinska knjiga oz. lahko kar preko njihove spletne strani www.emka.si. Mi že kar nekaj let vse naročamo pri njih, najboljše kar na koncu šolskega leta. Prejšni teden smo že vse naročili in izkoristili popuste, ki so jih imeli za nakupe prek njih. Mislim pa da se popusti ta teden kočajo, tako da ne preveč zavlačevat, če želite izkoristiti popust
smile-1.gif

Če sem prav videl imajo sedaj popuste in to kar dobre. Na vse šolske potrebščine nudijo 30% popusta, kar ni slabo, na vse šolske torbe pa 20% popusta. In glede na to kako so vse te potrebščine drage, se mi zdi kar ugodna stvar. Ne vem pa do kdaj je ta akcija, zato tisti ki še niste nič nabavili, dajte se zmigat, da ne bo prepozno
smile-1.gif

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
Popuste dajejo samo na potrebščine, nikakor pa nobena izmed DZS-jev, MK-jev itd ne daje popuste na delovne zvezke, ker je za njih cena vsepovsod enaka.
Jaz sem naročila prek kopije-nove. Dobimo vse delovne zvezke v avgustu. Plačilo je na tri obroke, kar je o.k.
Drugače šolske potrebščine ne kupujem ne v DZS-ju ne v MK-ju, ker so kljub obljubljenim popustom še vedno precenjeni in predragi. Ponavadi imamo akcijo in obiščemo Mullerja, LeClerca pa verjeli ali ne tudi v Šparu se v času akcij dobra roba najde.
Ponavadi kupim tudi na zalogo, da ne skačem čez leto po raznih papirnicah
smile-1.gif
.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Tako informativno me zanima, koliko pa stane "komplet" za en razred?

Delovni zvezki, knjige ....

in koliko gre potem še za razne "barvice, torbo, in dodatke ?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Za 3 razred recimo pri naši ene 100€ za vse razen torbe, je pa res, da je potrebščin nekaj od lani ostalo, barvic pa ne štejem, ker jih skozi leto pokurimo kar nekaj kompletov, pa še nadpovprečno veliko jih porabi. Torba pa recimo tam enih 30-50€ letno (ker ne menjaš vsako leto).

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
Mi bomo pri mlajši prišli čez za drugi razred tam nekje okoli 90/100 EUR, pri starejši pa bo tam nekje okoli 130 EUR. S tem, da novih torb ne bo, prav tako ne peresnic. Svinčnike se splača kupovati v večjem pakiranju, ravno tako radirke in podobno. Tudi mi imamo še vsa ravnila iz lanskega leta, ravno tako šestila in škarje etc.... Aja, pa izplače se kupovati nekih poceni pakiranj zvezkov z mehkimi platnicami, kot jih sedaj prodajajo, ker so zanič. Ob prvi priliki razpadejo. Največ te pridejo ravno delovni zvezki, učbenike pa itak nihče ne kupuje, ker obstajajo učbeniški skladi v šolah.
Torba hmm.... je pa razred zase, raje dam na začetku nekaj EUR več, da mi jo ni treba vsako leto kupovati, ker torbe v rangu cca 30-50 EUR ne preživijo ene sezone.

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
Kar se tiče pa delovnih zvezkov, se ponavadi na koncu šolskega leta svet staršev dobi z učitelji, ostalimi pedagogi in ravnateljem in potem nekako pretehtajo katere delovne zvezke se splača uvrstiti v šolski program. Čisto odvisno od šole do šole, pa od cene tudi
smile-1.gif
.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik barvica pravi:

Torba hmm.... je pa razred zase, raje dam na začetku nekaj EUR več, da mi jo ni treba vsako leto kupovati, ker torbe v rangu cca 30-50 EUR ne preživijo ene sezone.

Enako. Zato sem pa napisal 30-50 na leto (ker jo otrok amortizira skozi 2-3 leta). za 100€ dobiš že prav OK robo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Ta, ki jo je imel prvi dve leti, je v zelo zelo dobrem stanju, ampak zdaj bi pač šla iz klasične torbe na bolj ruzak varianto. Torbo smo pač dali v dobrodelne namene naprej. In dvomim, da ji bo enak ruzak všeč naslednjih 7 let ...

Porenta? Daj link, pliz.

Mimota

Pripravnik
12. okt 2011
95
0
6
Na emki imaš zdaj vse torbe 20% ceneje, kar se že precej pozna po ceni. Pa vsaj po naših izkušnjah imajo kul kvaliteto pr njih.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pri nas pa v ta namen sponzorske nahrbtnike porabimo...Iz raznih konferenc, dogodkov, daril... Pa je lahko vsako leto nov.
Drugače pa sem za delovne zvezke, kalkulatorje, tempera barvice in podobno plačal nekih 220€ za 1, 6 in 8 razred. Potem je bil še popust v DZSju na Piko, pa je prišlo nekih 190€ na 6 obrokov.
Zvezke smo kupili v Hoferju (pakiranje po 20), razen specialnih (Latin 4 ali kaj za prvi razred) in pa karo (ampak to je 5 zvezkov, v prejšnji ceni). Barvice/flumastre/svinčnike/radirke in podobno v akcijah Hofer/Lidl/Spar. Je še ceneje kot pa kataloška prodaja.
Kupim veje količine, da med letom ne tekam po papirnicah.