Solidarnostna pomoč delodajalca ob smrti

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
Kje naj objavim : tule ali v podjetništvu?
Nekje sem bral da ob smrti družinskega člana delavcu pripada neka "solidarnostna" pomoč ki naj bi jo mu dal delodajalec.

Je to res in ali je obvezno, ali je samo dobra volja delodajalca. (gre pa se za smrt očeta, pa ne mojega da ne bo kakšnega ripanja preveč)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
Se bojim da ne bo nič, ker oče ni "vzdrževan" družinski član.
Ker pa je bil pokojni kmet (plačeval prispevke) pa sedaj iščem podatek če je po tej strani upravičen do kakega povračila.

Nazadnje urejeno:

Grikos

Pripravnik
21. jul 2007
386
0
16
Pri nas izplačajo družini nekje 200-300 EUR, točne cifre ne vem.
Je pa res, da smo podjetje z najmočnejšimi sindikati v državi.
evil.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kje naj objavim : tule ali v podjetništvu?
Nekje sem bral da ob smrti družinskega člana delavcu pripada neka "solidarnostna" pomoč ki naj bi jo mu dal delodajalec.

Je to res in ali je obvezno, ali je samo dobra volja delodajalca. (gre pa se za smrt očeta, pa ne mojega da ne bo kakšnega ripanja preveč)

A gre za smrt na delovnem mestu?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
ne, bolezen.
saj vidim da ne bo nič iz tega....
Namesto da bi šel lepo v penzion in užival še kakšni 2 desetletji svoje "sadove" smo ga lepo pokopali. SIcer bo huda obtožba, ampak sumim da ima precej pri tem zdravstvena politika v državi (čakalne vrste in šparanje pri izdajanju napotnic.)
Se res vprašaš zakaj že plačujemo zapenzjon in zdravstvo...
KO imaš enkrat dan smrti "določen" pa kar naenkrat ni bilo več takih težav z napotnicami in smo šli preko vseh vrst. AMpak je čisto vseeno če bi ga imeli skoz doma, nAjbrž bi se kak teden manj matral!